Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Maż pracuje na produkcji

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Ci co sa wyżej w firmie zarabiaj ok 8000- 10000 zł . Wiec pracownik produkcji spokojnie może zarobić 5000 zł

Gość gość
ja ciekawa nie jestem bo moglabys mi buty czyscic razem ze swoim mezem po zawodowie. Zerowe wyksztalcenie a dope ma wyzej niz sra :-)

Gość gość
22:31 ależ ty wcale nie musisz w to wierzyć. Pracując w korpo, czyli po 10-12 godzin dziennie i jeszcze zabierasz pracę do domu, masz zarobku jakieś 5 tys. Więc pracując w fabryce tyle co w korpo, możesz spokojnie mieć te 4-5 tys. Wystarczy mieć 3tys na umowie. Robisz wszystkie soboty, jedną niedzielę, dni robocze po 8 godzin. Do tego premia motywacyjna, absensyjna, może produkcyjna i masz te 4.

Gość gość
tak, wszyscy w Polsce na tasmie zarabiaja 4,5 albo 8 tys wzwyz. toz to lepiej niz w Szwajcarii :-)

Gość gość
gość dziś Nie :) nie wszyscy tylko CI dobrzy :)

Gość gość
ja w korpo zadnej pracy do domu nie biore a zarabiam 5500zl. po drugie siedze 8 godzin a nie zadne 10 czy 12 - kto by to wytrzymal? kiedy zyc? weekendy mam wolne i na umowie mam dokladnie tyle ile zarabiam. a ty nie dosc ze weekendy zasuwasz jak murzyn, to jeszcze na umowie 3 tys a reszta jak to sie mowi dorob sobie, czyli do emerytury to sie juz nie wlicza.

Gość gość
Mój mąż na produkcji branża budowlana od 2 do 3,5 tys w zależności od mca. W zimowych najniższa z tych kwot, a nawyższe premie od marca, kwietnia do października a czasem listopada. Zależy od zimy. Jego ojciec pracuje też w tym samej firmie ma zarobki wyższe od niego gdzies o tysiąc złotych. Wiadomo liczą mu się lata pracy. A przynajmniej w tej firmie tak jest.

Gość gość
akurat tu co druga twierdzi ze na produkcji zarabia pare tysi, nie tylko ty bajkopisareczko za dyche :-)

Gość gość
Mój 3600 zł + 10 % premii. Dodatki za nocki , dodatek raz na 3 miesiące za brak L4 . Za prace w nd płaca setki . No i ostatnio dostał 1500 zł nagrody za cały rok dobrej pracy .Pracuje tam 7 lat .

Gość gość
22:49 wszyscy nie, ale są fabryki, że się tyle zarabia. Owszem, też bym chciała 4 bez nadgodzin, ale jak popatrzeć obiektywnie właśnie na korporacje, to za tyle samo przepracowanych godzin jest podobny zarobek. Wy się tak nie ciskajcie o to wykształcenie. 30% pracowników w mojej firmie ma wykształcenie wyższe. Sama też nie mam zawodówki, tylko sporo wyżej.

Gość gość
Tutaj pisałem osobiście żony nie mam ;(

Gość gość
do 22:55 ja piertole, za takie ochłapy jak mąż jelitówki dostanie to robiąc po nogach przyjdzie montować jak wyćwiczona małpa jakieś części, bo L4 = brak premii. Ja nie wiem jak z takim podejściem my mamy nie być tanią kolonią dla Zachodu.

Gość gość
za tyle samo godzin? chyba zartujesz. policz to sobie, praca od pon do piatku po 8 godzin rozni sie od tej w ktorej zasuwasz we wszystkie soboty i ktoras niedziele. masz raptem 3 dni wolne w miesiacu, kto to jest w stanie zniesc na dluzsza. mete? i skladki odprowadzane od 3 tysiecy zlotych. po drugie ja mam mozliwosc zmiany pracy na inne korpo w. miescie a ty siedzisz do smierci w tym swoim zakladzie bo nigdzie indziej wiecej nie zarobisz

Gość gość
22:55 dokładnie. Policzmy 3 tys brutto. 4 soboty , jedna dwusetkowa niedziela. 3000+285 razy 6 + premia produkcyjna 300+ premia motywacyjna 300+premia absensyjna 300+ nocki 150 i mamy jakieś 5760zl brutto. Netto do ręki wynosi jakieś 4100 zł.

Gość gość
do 22:57 ja sobie w Alior Banku na spokojnie, na słuchawie w trybie 8 h/dzień mam minimum 6 tysięcy netto, w życiu żadnych nadgodzin bym nie zapiertalała jak jakiś robochłop to nie feudalizm.

Gość gość
@23:00 Taki tryb są zdolni znieść bohaterowie memów o nosaczach sundajskich, typowe Polaczki :D

Gość gość
A jak pracują w korporacjach? 8 godzin i do domu? W życiu jeza gościu 23:00. Rąbią po 12 i jeszcze do domu niosą.

Gość gość
do 23:01 to już chyba lepiej do Niemiec wyjechać i spać na cieciówie niż się dla takich grosików zarzynać przy taśmie montażowej. Też mi zwycięzcy przemian ustrojowych.

Gość gość
Ja też nie robię nadgodzin, nadgodziny robią cudzoziemcy.

Gość gość
pierdziele robote gdzie zasuwam jak bialy murzyn we wszystkie soboty plus jakas niedziele. wolne 3 dni w miesiacu. to ma byc zycie? to jest wiezienie

Gość gość
"gość dziś za tyle samo godzin? chyba zartujesz. policz to sobie, praca od pon do piatku po 8 godzin " U mojego męża pracuje 500 osób i nikt nie pracuje więcej niz 8 godzin od pn do pt . Tam nie ma nadgodzin . Sobotę i niedziele firma jest zamknięta . Właściciel firmy wiele lat sam pracował fizycznie i bardzo szanuje pracowników zwłaszcza tych na produkcji. Zakład istnieje od 20 lat .

Gość gość
Pisałam wcześniej, że to zależy od branży, u nas w mieście są 2 fabryki AGD i w obydwóch zarobki są strasznie niskie tylko około 2 tys zł, bo pracowałam w obydwóch. Mój mąż pracuje przy elektryce i też ma niską stawkę bo tylko 2300 zł i to już z premią ale zamierza się przenieść do fabryki, w której pracuje jego brat, który ma 3,500-4.500 zł ale nie wiem co to za branża, bo nie pytałam

Gość gość
I pracują obcokrajowcy po 10h Polacy normalnie.

Gość gość
to nie wiem o jakich korpo ty piszesz, ja w swojej siedze po 8 godzin od pon do piatku, zadnej pracy do domu nie przy przynosze. co roku kazdy pracownik dostaje benefit w wysokosci 2000zl jednorazowo. jak ktos chce, owszem, moze. robic nadgodziny lub przyjsc w swieto do pracy jesli chce, platne 300%. do tego za grosze mozna sobie wykupi prywatna opieke medyczna z dostepem do roznych lekarzy - korzystalam sporo bo normalnie zaplacilabym za. to fortune, prowadzenie ciazy w pakiecie.

Gość gość
U nas tez Ukraińcy po 12 , Polacy po 8 . Ukraińcy dostają 2500 zł nasi ok 4000 zł

Gość gość
do 23:05 To ładnie Was brak wkręcił a Wy łykacie wszystko jak młode pelikany.

Gość gość
tak akurat ktos jest tak dobroduszny i pollakowi placi prawie 2 razy wiecej haha. to jest kapitalizm i biznes sie liczy, jak tak to by zatrudnil samych ukraincow i placil grosze.

Gość gość
gość dziś Juz sie tak nie sraj bo jesteś zwykłym pracownikiem tzn baba na etacie i tyle . W sumie jak na korpo to mało zarabiasz:(

Gość gość
Napiszę Mołdawianki są ładne pracują przy taśmie wykształcenie mają po uniwerstecie tutaj się przechwalała jedna Polka od Banku. W takiej firmie jest od elektronikôw, mechanikòw, elektrykòw hydraulikòw , spawaczy jak i kadra Całe zaplecze wraz z logistyką i eksportem do 5 państw wraz z Chinami. Sporzywka.

Gość gość
gość dziś Oj oj znowu tez ścisk dupki ze inni maja lepiej co ? może zmień prace to nie będziesz taka zgorzkniała .