Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie oszukujmy się. Kobiety na utrzymaniu faceta to nieudacznice

Polecane posty

Gość gość
18:03 Przemyśl, a być może zrozumiesz. Ja już rozmowę z Tobą skończyłam.

Gość gość
"Wstydem to jest liczyć na utrzymanie przez państwo" x Alimenty płacone są przez męża, nie przez państwo. Jeżeli bogaty facet bierze ślub to wie dobrze co go czeka w razie rozwodu - sam się na to pośrednio zgadza. Może alimentów na dzieci też mąż nie powinien według ciebie płacić po rozwodzie, co?

Gość gość
Jesteś zbyt tępa zeby rozwinąć własną kwestię. Ale czego się spodziewać po osobie bez wyższego wykształcenia.

Gość gość
gość dziś Alimenty są na utrzymanie dziecka, a nie Twoje. Tymczasem mówimy o Twoim źródle samodzielnego utrzymania.

Gość gość
Utrzymanka po odejścia faceta znajdzie sobie innego nadzianego gościa, ot co. Już ty się nie musisz o nie tak bać.

Gość gość
18:07 Typowa projekcja... przykro mi.

Gość gość
Zakładają firmy, bo spryt, przebojowość i znajomości mają niewiele wspólnego z intelektem. W Polsce trzeba być świnią i draniem żeby utrzymać się na powierzchni, wartościowi ludzie muszą ciągle walczyć i są ubijani przez tych pierwszych.

Gość gość
gość dziś Jesteś zbyt tępa zeby rozwinąć własną kwestię. Ale czego się spodziewać po osobie bez wyższego wykształcenia. xx Przykład roszczeniowości i żądanie wyręczenia z samodzielnej analizy własnej wypowiedzi, spowodowane zaniedbaniem rozwoju inteligencji.

Gość gość
18:09 to nie jest projekcja, ja przecież jestem gotowa do dyskusji i cię do niej zapraszam, dlaczego nie potrafisz podjąć tak prostego wyzwania???

Gość gość
A gdzie ja piszę o sobie? Ja akurat pracuję, ale nie rozumiem tego bólu d**y o kobiety, które utrzymuje mąż. Ciężko inaczej to wytłumaczyć jak zawiścią. A po rozwodzie alimenty są też na żonę. A alimenty na dzieci są też alimentami na dom, bo dzieci w nim mieszkają. Nie tylko na książki czy ubrania na nie. I nie zapominaj, że po rozwodzie taka utrzymanka dostaje często pół lub część majątku męża.

Gość gość
Autorze, autorko! Temat to swieta prawda. Jestem facetem i niewyobrazam sobie pasożyta. Chyba pozniej kopnalbym ja w 4 litery i zaznalaby wartosci zarobionych pieniedzy. Sam jestem dobrze usytuowany, mamy firme rodzinna i jak jakas uslyszy moje nazwisko to od razu swiecace oczy. Nie, nie... Trzeba znac swoja wartosc.

Gość gość
mam wrażenie że jakiś debil dyskutuje sam ze sobą :O

Gość gość
To ty miałaś zastrzeżenia do mojej wypowiedzi, więc oczekuję wyjaśnień, dlaczego się wycofujesz? Bo napisałaś nieprawdę i nie potrafisz jej udokumentować.

Gość gość
18:12 Potrafię. Niemniej użyty przez Ciebie w początkowej wypowiedzi argumentum ad personam (''idiotko'') klasyfikuje Cię jako osobę nieprzystosowaną do kulturalnej dyskusji. Dlatego nie zamierzam jej kontynuować.

Ja uważam, że facet szukający dziewczyny, która zarabia i która sama się utrzyma (i jeszcze jego najlepiej) to nieudacznik.

Gość gość
Temat faceta który chce mieć bogatą kobietę, która najlepiej gdyby go utrzymywała.

Gość gość
Wiekszosc jak poczuje kase u faceta to od razu rozkladaja sie na luksusowej kanapie i jedyne co robia to wynosza kubki po kawie. Po co pracowac jak facet dobrze zarabia? Baby nie mysla co bedzie jak facet wyciagnie kopyta. Pozniej chodza wytapetowane lale po smietnikach i po lumpeksach.

Gość gość
18:16 to nie była moja wypowiedź.

Gość gość
18:16 / 18:17 Proste myślenie mające na celu zrzucenie odpowiedzialności na partnera za własne lenistwo i nieprzystosowanie społeczne (samodzielność, zaradność, obycie, umiejętność prowadzenia godnego życia bez łaski i jałmużny innych)

Gość gość
Kobiety które mają chociaż trochę godności nie robią za utrzymanki. Reszta sobie swoją sytuację racjonalizuje frazesami o tradycyjnych rodzinach i innymi wymówkami. Jak można siedzieć w domu i nie mierzyć się z przeciwnościami losu? Faceci, którzy chcą utrzymywać kobietę po prostu nie potrafiliby nikogo wyrwać bez kasy, oprócz niewolnicy która ma dwie lewe ręce i nadaje się tylko do rozkładania nóg. Dlatego są to nieudacznicy. Z moich zarobków bez problemu utrzymalbym rodzinę, ale nie chciałbym w domu kłody, która tylko potrafi dawać doopy, sprzątać i gotowac. Na kogo wyrośnie moje dziecko jeśli dostanie geny po matce, która do niczego się nie nadaje, albo jest zbyt leniwa, tchórzliwa na pracę. Urodzi mi dziecko nieudacznika, jeśli pójdzie po mamie.

Gość gość
aneteka dziś Ja uważam, że facet szukający dziewczyny, która zarabia i która sama się utrzyma (i jeszcze jego najlepiej) to nieudacznik. x I masz rację.

Gość gość
"Zakładają firmy, bo spryt, przebojowość i znajomości mają niewiele wspólnego z intelektem." x I znowu temat założony przez tego przegrywa, który ZAWSZE próbuje urągać ludziom bez studiów lub tym, którzy mają własne firmy, bo sam jest biedakiem :D Dodam, że autor to ponad 30-letni prawiczek, wieczny student, zarabiający jakies grosze - także jego ból doopy w tym przypadku nie powinien nikogo dziwic. Zrozum kretynku wreszcie, żeby założyć jakieś przedsięwzięcie, a które by się powiodło i przyniosło zyski jest potrzebny intelekt i logiczne myślenie, mądre przewidywanie. Wielu ludzi traci majątki, bo bezmyślnie, naiwnie czy emocjonalnie podejmują jakieś decyzje. Ale tobie i tak to nie grozi, więc spokojnie.

Gość gość
18:18 W porządku. Zatem zaistniało nieporozumienie, i dwie wypowiedzi dodane w tym samym czasie (godzina 17.56) :)

Gość gość
Nie uważam, że kobieta powinna nie pracować. Ale nie podoba mi się takie postawienie sprawy jak w temacie wątku. Autor szuka kobiety, na której mógłby żerować. A na to nie ma zgody! :D:p

Gość gość
" Jak można siedzieć w domu i nie mierzyć się z przeciwnościami losu?" x A jak można być tak ograniczonym i nie rozumieć, że nie każdy ma ochotę mierzyć się z jakimiś wydumanymi "przeciwnościami losu"? :D piszesz o dorabianiu ideologii przez kobiety, a sam to teraz robisz.

gość Proste myślenie, własne nieprzystosowanie społeczne? Autor tego wątku napisał to samo, co ja w swoim komentarzu, tylko skierował zarzut w stronę kobiet. Według Ciebie, to co on napisał było w porządku, a moja odpowiedź już nie? Zastanów się raz jeszcze, kto tu uprawia "proste myślenie".

Gość gość
Ale co Wy z tymi alimentami? Po pierwsze, one wcale nie są tak często przyznawane, po drugie nie są przyznawane na całe życie (chodzi oczywiście o te alimenty na byłego współmałżonka), tylko na konkretny czas, 5 lat zdaje się. Po tym czasie były mąż/żona może wnioskować o zaprzestanie alimentacji. Na pewno nie jest to coś, na czym mozna opierać całą przyszłość po rozwodzie.

Gość gość
18:24 To już jest wypowiedź prowokacyjna. Trudno mi uwierzyć, by ktoś aż do tego stopnia nie miał rozumu, jak i szacunku do siebie, by swój byt, dobrobyt i szczęście uzależniać od drugiej osoby. Tacy ludzie zwykle budzą się z ręką w nocniku i potem jęczą, że poradzić sobie sami nie potrafią.

Gość gość
Nie wiem czy jestem golodupcem czy też kasaiasty wg tego forum, ale mam gdzie mieszkać bez kredytu i zarabiam trochę ponad średnią krajową, spokojnie na normalne życie wystarczy. Moja pierwsza żona typ księżniczki nie pracowała bo nie, nic też innego nie robiła oprócz piłowania pazurków. Mam teraz drugą żonę która też nie pracuje (narazie) ale wiem że mogę na nią liczyć, nie muszę po pracy biegać po urzędach, płacić rachunków itd. Wiem też że w razie czego pobiegnie do jakiejkolwiek pracy nawet w kamieniołomach. To że ktoś nie pracuje nie oznacza od razu że jest leniem i pasozytem, prawdziwe pasożyty jeśli pracują to są jeszcze większymi pasożytami, bo zarobią byle co a ego i wymagania x10

Gość gość
Prawda jest taka, że kobieta utrzymująca faceta to nie to samo co facet utrzymujący kobietę, bo facet w takim związku ma przynajmniej seks na zawołanie i ugotowany obiad. A kobieta co ma? No właśnie NIC. Nic na czym by jej zależało. Wiadomo, że od wieków facetom najbardziej zależy na seksie - i o to się starają (nawet jeżeli nie świadomie to podświadomie). Oczywistym też jest fakt, że na częstości i jakości seksu zależy bardziej facetom niż kobietom. Kobieta, która dawałaby facetowi i seks i utrzymanie byłaby skrajna frajerką, która nie miałaby nic w zamian.Facet w ogóle nie starałby się w takim związku. Dlatego takie układy zdarzają się głównie wśród dojrzałych kobiet, które zakochają się w jakims młodszym przystojniaku/pracowniku i próbują przekonac go kasą i luksusami.