Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

komunia pudełka na ciasta pytanie

Polecane posty

Gość gość
a jak w rodzinie jest kilka osób, to każda osoba dostaje to ciasto, dzieci też po pudle

Gość gość
dziewczyny a gdzie się zaopatrujecie w tego typu rzeczy :pudelka ,tekturowe podkładki pod ciasto itp

Gość Mama Mileny i Izabeli
prawidłowe ciasta do paczek wybiera się właśnie bez mas.w sezonie letnim rzeczywiście trzeba uważać , albo po prostu trzymać w chłodni.na weselach dostaje się u nas dodatkowo oprócz ciasta jeszcze butelkę alkoholu.ja chrzciny robiłam w listopadzie więc zimno dość było to nie musiałam się martwić ze paczki mi się rozpuszczą,zwłaszcza ze były przy drZwiach.Spokojnie nie musicie od razu tak naskakiwac.jeżeli ktoś wyrzucił tą paczkę, trudno, organizator się postarał,chciał zrobić gościom przyjemność, a został tylko oglądany.jakie to typowo polskie.przykre.

można ocZywiście na allegro.ale w każdej cukierni się dostanie .ja płacilam 1zł za sztukę.

daje się zazwyczaj paczkę na rodzinę.jeżeli rodzina jest z 3czy więcej dzieci to warto dac ta 2paczkę dla dzieciaków.

Gość gość
Ja , maż + dziecko 2 lata temu byliśmy na komunii to dostaliśmy 2 pudełka . Jedno z ciastem drugie z mięsem . Rok temu po komunii dostaliśmy pudełko z torcikiem . Moi rodzice w tym roku po komunii dostali pudelko z ciastem + mały słoiczek miodu . Teraz robiliśmy chrzest mojego bratanka to tez każdy dostał pudełko z ciastem i drugie z mięsem .

Gość gość
Rok temu na komunię córki kupiłam tekturowe pudełka plus podkładki na spód. Wyglądały efektownie, nic nie przesiakalo, bo zamówiłam specjalne ciasta na tą okazję, tylko do tych pudełek właśnie.

Gość gość
Z jakim mięsem???

Gość gość
No napiszcie co to za mięso w paczkach dostajecie!

Ja si nie spotkałam aby otrzymywać czy dawać mięso.

Gość gość
Pakują im resztki ze stołu a te wieśniaki się cieszą i jeszcze wmawiają ludziom ze tak powinno być!

Gość gość
Tak tylko wieśniaki tak robią bo panie z miasta jak robią imprezę to wszystko co zostaje wyzwalają do kosza.......juz ci wierze .Bardziej prawdopodobne ze jak robisz imprezę to taka ze każdy dostaje swoją porcję ba talerzu i więcej nie ma.Ja tez czasami po imprezie dawałam mięso gdy dużo zostało ale to tylko najbliższym rodzicom teściom dziadkom.Zawsze wszyscy byli zadowoleni ze nie muszą gotować ba drugi dxuen

Gość gość
Naprawdę nie czujesz jakie to żałosne? To wynoszenie resztek z przjecia to już po prostu dno!

Gość gość
Jeszcze niedojedzone z talerzy pozbieraj i im zapakuj to dwa dni nie będą musieli gotować!

Gość gość
ha ha ha a wy księżniczki myślicie ze jeśli zrobicie impreze w lokalu i np.jedzenia nie zabierzecie to oni je wyrzuca ?dostarna to inni klienci -możesz dostać i ty po czyjejś imprezie ....Norma jest ze obsluga pakuje co zostało -nie ,nie z talerzy z których ktoś jadl ,ale z pater na których było podane na stole.

Gość gość
A na kafe jak zwykle -autorka pyta o jedno a odpowiadają nie na temat.Autorko ja miałam pudelka tekturowe moim zdaniem sa bardziej eleganckie ,nie przemokły bo rozdzielałam ciasto a syn z mezem roznosili ,mysle ,ze jeśli każdy z obdarowanych wlozyl je od razu do lodówki to nie było problemu .Gosciom po imprezie obsluga zapakowała do pojemników przezroczystych .Tak było dla nich szybciej bo nie trzeba ich skladac .

Gość gość
autorko powiem tak te opakowania tekturowe sa fajne zmieścisz w nich 6 kawalkow ciasta -maja fajna wysokość bo z opakowan przezroczystych ciężko dostać cos z wysokoscia 8-9 cm wyższe nie wygladaja tak fajnie a nizsze ok 6 cm to czasami jest problem bo ciasto jest wysokie i wkładasz na styk .....a wiadomo ze nie może się zgniesc