Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mężatce wypada?

Polecane posty

Gość gość
13:23 Właśnie, to Twój wybór, Twoje potrzeby. Ja (autorka) mam inne. Ty jesteś ok, a ja, jak widać, już nie, bo powinnam poświęcić dla rodziny to, co dla mnie ważne. A kajaki są dla mnie ważne. Potrzebuję też bycia w grupie. Niby jestem introwertykiem, ale po prostu mam potrzebę przebywania z ludźmi. Bardzo łatwo zrobić sobie post od kupowania diamentów i jedzenia kawioru. A tym dla Ciebie byłyby takie wyjazdy. Dla mnie (mięsożerca) to byłby post od mięsa. Z dziećmi siedzę już 6 rok i mam trochę dość. Potrzebuję zrobić coś z sobą, bo czuję się jak w klatce i przemęczona. Mi nie wystarcza tylko dom i ew. praca. Może jestem niedojrzała, ale potrzebuję coś robić więcej. Trudne jest dla mnie to, że jako żona/matka jestem już w szufladce osób "podejrzanych", gdy chcę korzystać z uroków życia.

Gość gość
autorko no to przecież napisałam - potrzebujesz to jedź po co się ogladasz na innych! nieprawda, że jesteś zaszufladkowana. po co sobie wmawiasz. a jak ktoś cos powie to naprawdę az tak ciebie to obchodzi? macie ustalone szczegóły z mężem no i ok. jednej trzeba wyjsc na joge, drugiej zamknac sie z ksiazka a trzeciej jechac na "kajaki".

Gość gość
i NIE nigdzie nie napisalam - matko, zono wyrodna. mam koleżankę która sama ze znajomymi (co prawda kobiety ale bez znaczenia w sumie) jeździ po świecie bo mąż nie lubi nie ma potrzeby itd... ona kocha podróżować. i fotografować. w sumie to żyje od jednej podróży do kolejnej. mają 2ke dzieci. z tego co sie orientuje chyba tylko teściowa psy na niej wiesza za te wyjazdy. oczywiście nie jeździła jak karmiła piersia itd... oczywiste. mąż za to lubi sobie pogrzebać w samochodzie i znika z domu na całe godziny. to nie jest kwestia wypada czy nie. z tego co się orientuje sa fajna zgodna rodzinką. dzieciom tez sie zadna krzywda nie dzieje. zadnemu z nas z towarzystwa nawet by nie przyszło do głowy ja od wyrodnych wyzywac. w ogole wydaje mi się czesto ze ona taka ogarnięta ze wszystkim. bo ja nie wyjezdzam a jakos mniej. śmieszne ale prawdziwe.

Gość gość
piszesz - jedź, ale "miej opinie innych w nosie" (czyt. inni będą uważali, że robisz źle, bo nie wypada).

Gość gość
up

Gość gość
Autorko - porozmawiaj z mężem zamiast słuchać co ludzie mówią. Dla Ciebie powinno być ważne co sądzi o tym mąż- czy mu to przeszkadza czy nie, czy będzie munprzykro jak pojedziesz, itd.