Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dajcie mi proszę przepis na DOBRY bigos, mam smaka, a nigdy go nie gotowalam!

Polecane posty

Gość gość

Mam 23lata i uczę się dopiero roli żony :P Bigosu do tej pory nie robiłam, a teraz w ciąży mam dużą na niego chęć :) Ktoś podrzuci jakiś sprawdzony przepis?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Żartujesz?:D Jest tyle przepisów na bigos ilu ludzi gotuje:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Co dom to bigos. Obie moj***abcie robiły inne, i obie robiły pyszny. Podstawa to dobra kapusta, kilkukrotne gotowanie (najlepiej z przemrażaniem pomiędzy) i dobre mięso (można zrobić z "resztek" ale jak np. w tych "resztkach" jest trochę dobrej dziczyzny, dobrej kiełbasy, pieczeni etc. to to da zupełnie inny efekt niż na obecnych supermarkektowych wędlinach). Reszta to już kwestia proporcji - ktoś da więcej wina, ktoś śliwek, ktoś woli bardziej grzybowy i mięsny - i już będzie trochę co innego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bigos?? Kiedyś kupowałam naprawdę pyszny w Intermarche. Tu i tam też pewnie są smaczne. Nie chciałoby mi się paćkać z tym w domu. Poza tym taka moja "rola żony", że gdy chcę coś specjalnego, to proszę męża i on gotuje. :D Naprawdę nie rozumiem po co kobiety utrudniają sobie życie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Widzisz autorko? jak chcesz dobry bigos to powiedz żeby ci mąż zrobił:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
18:02 co wnosi Twoja wypowiedź?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to wnosi że nie ma jednego "dobrego"bigosu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś 18:02 co wnosi Twoja wypowiedź? co twój wpis tutaj robi?to jest przepis na bigos?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najlepszy moim zdaniem tylko z kapusty kiszonej, ale kiszonej, nie kwaszonej! I bez kiełbasy i tym podobnych, a z kawałkami mieska.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
magda Gessler robi super bigos. Bylam na kolacji w jednej z restauracji kiedy była kolacja i był wlasnie bogos. Był super smaczny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
18:49, zgadzam sie w 100%! Jak dla mnie bigos to tylko BEZ kielbasy. Ja robie tak: daje mniej wiecej po rowno kapusty zwyklej i kapusty kiszonej . Obie szatkuje, jedna gotuje w jednym garnku, druga w drugim- tak by zmiekly, ale nie byly rozciapciane. Odcedzam, a okolo kubek wody z kiszonej kapusty zostawiam. Potem mieszam obie kapusty, daje ziele lisc laurowy, przyprawe do bigosu, papryke ostra, sole, nastepnie kroje MIESO, moze byc lopatka, ale nie daje kielbasy, nie lubie jej w bigosie. Nastepnie wszystko mieszam razem, podlewam troche woda z kiszonej kapusty, daje troche smalcu i wykladam na blache od piekarnika. Pieke okolo 1,5 godz. Miedzy czasie kroje boczek, podsmazam z cebulka, daje do tego przeciez pomidorowy i dzem sliwkowy, wedlug uznania. Na drugiej patelni robie zasmazke z maki. Wyjmuje kapuste, daje podmazony boczek z pomidorami i dzemem, daje zasmazke, mieszam i znowu do piekarnika na okolo godzine. Zachodu troche jest, ale smak pycha. I nie kopiuje nikogo, sama sobie taki przepis wymyslilam. Wole taki pieczony bigos, niz gotowany. Kazdy chwali. Jeszcze lepszy jest z mlodej kapusty. Jestem 27 letnia zona i mama ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To ja z 19:34, jesli ktos chce mozna podlac bigos wienm wytrawnym lub polwytrawnym. Ja wlasnie taki robilam na ostatnie swieta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do gość dziś Mniaaaam ale mi ochoty narobilas na bigos teraz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
I jest tyle przepisów w internecie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ona chce sprawdzony może :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No właśnie chciałam sprawdzony przepis :) Dziękuję za ten powyżej - 19:34! Jutro zrobię BIGOS :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Prosze bardzo. Smacznego! A i zapomnialam dodac- daje rowniez grzyby! Najpierw je obgotowuje, gdy gotuje obie kapusty, a potem zapiekam razem z kapustami, przyprawami i miesem, ale zanim dodam przecier z dzemem i zasmazke!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×