Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dajcie mi proszę przepis na DOBRY bigos, mam smaka, a nigdy go nie gotowalam!

Polecane posty

Gość gość

Mam 23lata i uczę się dopiero roli żony :P Bigosu do tej pory nie robiłam, a teraz w ciąży mam dużą na niego chęć :) Ktoś podrzuci jakiś sprawdzony przepis?

Gość gość
Żartujesz?:D Jest tyle przepisów na bigos ilu ludzi gotuje:)

Gość gość
Co dom to bigos. Obie moj***abcie robiły inne, i obie robiły pyszny. Podstawa to dobra kapusta, kilkukrotne gotowanie (najlepiej z przemrażaniem pomiędzy) i dobre mięso (można zrobić z "resztek" ale jak np. w tych "resztkach" jest trochę dobrej dziczyzny, dobrej kiełbasy, pieczeni etc. to to da zupełnie inny efekt niż na obecnych supermarkektowych wędlinach). Reszta to już kwestia proporcji - ktoś da więcej wina, ktoś śliwek, ktoś woli bardziej grzybowy i mięsny - i już będzie trochę co innego.

Gość gość
Bigos?? Kiedyś kupowałam naprawdę pyszny w Intermarche. Tu i tam też pewnie są smaczne. Nie chciałoby mi się paćkać z tym w domu. Poza tym taka moja "rola żony", że gdy chcę coś specjalnego, to proszę męża i on gotuje. :D Naprawdę nie rozumiem po co kobiety utrudniają sobie życie.

Gość gość
Widzisz autorko? jak chcesz dobry bigos to powiedz żeby ci mąż zrobił:D

Gość gość
18:02 co wnosi Twoja wypowiedź?

Gość gość
to wnosi że nie ma jednego "dobrego"bigosu

Gość gość
gość dziś 18:02 co wnosi Twoja wypowiedź? co twój wpis tutaj robi?to jest przepis na bigos?

Gość gość
Najlepszy moim zdaniem tylko z kapusty kiszonej, ale kiszonej, nie kwaszonej! I bez kiełbasy i tym podobnych, a z kawałkami mieska.

Gość gość
magda Gessler robi super bigos. Bylam na kolacji w jednej z restauracji kiedy była kolacja i był wlasnie bogos. Był super smaczny.

Gość gość
18:49, zgadzam sie w 100%! Jak dla mnie bigos to tylko BEZ kielbasy. Ja robie tak: daje mniej wiecej po rowno kapusty zwyklej i kapusty kiszonej . Obie szatkuje, jedna gotuje w jednym garnku, druga w drugim- tak by zmiekly, ale nie byly rozciapciane. Odcedzam, a okolo kubek wody z kiszonej kapusty zostawiam. Potem mieszam obie kapusty, daje ziele lisc laurowy, przyprawe do bigosu, papryke ostra, sole, nastepnie kroje MIESO, moze byc lopatka, ale nie daje kielbasy, nie lubie jej w bigosie. Nastepnie wszystko mieszam razem, podlewam troche woda z kiszonej kapusty, daje troche smalcu i wykladam na blache od piekarnika. Pieke okolo 1,5 godz. Miedzy czasie kroje boczek, podsmazam z cebulka, daje do tego przeciez pomidorowy i dzem sliwkowy, wedlug uznania. Na drugiej patelni robie zasmazke z maki. Wyjmuje kapuste, daje podmazony boczek z pomidorami i dzemem, daje zasmazke, mieszam i znowu do piekarnika na okolo godzine. Zachodu troche jest, ale smak pycha. I nie kopiuje nikogo, sama sobie taki przepis wymyslilam. Wole taki pieczony bigos, niz gotowany. Kazdy chwali. Jeszcze lepszy jest z mlodej kapusty. Jestem 27 letnia zona i mama ;)

Gość gość
To ja z 19:34, jesli ktos chce mozna podlac bigos wienm wytrawnym lub polwytrawnym. Ja wlasnie taki robilam na ostatnie swieta.

Gość gość
Do gość dziś Mniaaaam ale mi ochoty narobilas na bigos teraz :)

Gość gość
I jest tyle przepisów w internecie

Gość gość
Ona chce sprawdzony może :)

Gość gość
No właśnie chciałam sprawdzony przepis :) Dziękuję za ten powyżej - 19:34! Jutro zrobię BIGOS :D

Gość gość
Prosze bardzo. Smacznego! A i zapomnialam dodac- daje rowniez grzyby! Najpierw je obgotowuje, gdy gotuje obie kapusty, a potem zapiekam razem z kapustami, przyprawami i miesem, ale zanim dodam przecier z dzemem i zasmazke!