Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludziom się wmawia że warto żyć ?

Polecane posty

Gość gość

Skoro wiadomo że życie jest nierentowne i generalnie nie opłaca się żyć ?

Gość gość
up

Gość gość
bo kościól zabrania samobójstwa, a państwo musi mieć podatnika bo rodzice robia dzieciaka, zeby miec w zyciu pomoc i nawet jak dzieciak ma nieszczesliwe zycie, to ma zyc, bo rodzicom sie tak podoba i instynkt im podpowiada, ze to ich dziecko i ma zyc, bo tak, bo chemia, czyli milosc poza tym masz racje, ja jestem antynatalistka i dzieci nie chce miec, bo zycie nie jest warte tego, by je przekazywac w zyciu piekne sa TYLKO chwile, jak w tej piosence

Gość gość
up

Gość gość
Wmawiają chyba nie, ale jest zbyt krótkie żeby go nie doceniać.

Gość gość
Każdy ma swój rozum, i każdy ma wybór, który sam podejmuje. Jednym się opłaca żyć, innym nie. Jedni odnajdują swój cel, inni nie. Tym, którym się odechciewa, najczęściej potrzeba leków regulujących biochemię organizmu, niestety, postrzeganie świata jest od niej zależne.

Gość gość
gość dziś bo kościól zabrania samobójstwa, a państwo musi mieć podatnika bo rodzice robia dzieciaka, zeby miec w zyciu pomoc i nawet jak dzieciak ma nieszczesliwe zycie, to ma zyc, bo rodzicom sie tak podoba i instynkt im podpowiada, ze to ich dziecko i ma zyc, bo tak, bo chemia, czyli milosc poza tym masz racje, ja jestem antynatalistka i dzieci nie chce miec, bo zycie nie jest warte tego, by je przekazywac w zyciu piekne sa TYLKO chwile, jak w tej piosence" - bardzo mądry wpis. Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja tak myślę. :)

Gość gość
pozdrawiam zatem kogoś, kot mysli podobnie. Największa wartosc ma konsumpcja, ewentualnie róznie pojmowana milosc, ale ta zawsze wiaze sie tez z cierpieniem, jest sila napedowa zycia, ale posrednio przyczynia sie do odczuwanego przez nas bolu, taka prawda

Gość gość
up

Gość gość
Bo i tak umrzemy, więc musimy jakoś najlepiej zabić czas