Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w ciązy, śnią mi się zmarli

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem w 18tyg co jakiś czas sni mi się koleżanka mamy która nie żyje już kilka lat . Sniła mi się też w pierwszej ciązy która okazała się ciążą bezzarodkową. Poza ciążami nigdy m isię nie sniła. Opócz niej sni mi się też moja babcia która zmarła na początku tej ciązy. Boję się, nie wiem czy takie sny nie oznaczają jakiegoś ostrzeżenia. Miał ktoś z Was tak?

Gość gość
Może się Tobą opiekują, kto wie..

Gość gość
To twoja podświadomość podsuwa ci te sny. Nic one nie znaczą.

Gość gość
Ja w ciąży miałam takie sny że nie jeden film dałoby się nakręcić. A wiecie że udowodniono ze jak przed snem napije się sporej ilości soku jabłkowego to będą bardziej"kolorowe"

Gość gość
Kobiety w ciąży mają bardziej wyraziste sny i w ogóle rożne dziwności się im śnią. To wpływ hormonów. Także nie martw się. Mnie w ciąży ciągle się śnił seks, a normalnie poza ciążami nie miewałam i nie miewam snów erotycznych.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi, z tym seksem to dobre

Gość gość
Dodaj Jednak trochę się martwię dlaczego śnią się zmarli, i to ta koleżanka mamy w każdej ciąży... Jeszcze mi się cmentarz śnił nie dawno... skąd w ogóle coś takiego

Gość gość
Ja w ciąży miewałam niemalże codziennie senne horrory , po ciazy minelo

Mi w pierwszej ciazy co jakis czas snilo mi sie ze ktos atakowal w rozny sposob mnie badz moja rodzine. Sny bardzo realne, znane miejsca w ktorych nie bylam bardzo dawno, ludzie. Jestem w drugiej ciazy. Sny nie raz chore, czasem erotyczne i niejednokrotnie tak straszne ze bylam w stanie isc do pokoju corki i czuwac nad nia cala noc.

Gość gość
Ja do trzeciego miesiąca miałam koszmary i to jakie !!! Pieklo, jakies plody, maszkarony. Budzilan sie cala zlana potem. Przed tym bardzo rzadko. Jeżeli śni się zmarły to trzeba pójść zapalić mu znicz i zmówic modlitwę. Zawsze pomaga.

Gość gość
W nocy masz wyrzut roznych substancji i moze Twoja kora mozgowa tak wlasnie reaguje, poprzez sny. Jesli nie masz zadnych zdolnosc***arapsychicznych, nie mialas nigdy snow proroczych itp ja bym sie nie przejmowala.

Gość gość
Może jesz magnez jak nie to hormony. Miałam to samo, horrory takie że dwa tygodnie płakałam na samo wspomnienie

Gość gość
Również myślę, że to wina hormonów. Ze mną jest tak, że na kilka dni przed miesiączką mam takie sny, że budzę się w nocy przerażona i zastanawiam się dłuższą chwilę, czy to prawda, czy, faktycznie, sen. Tuż po niej - wszystko wraca do normy. Nie mam wtedy żadnych snów, a już na pewno - nie tak przerażających. Nie wiem dokładnie, czym to może być spowodowane; czy to brak, czy nadmiar produkcji jakiegoś hormonu przed miesiączką, ale wydaje mi się, że to właśnie one odpowiadają za te koszmary. Lepiej jest na to patrzeć z czysto biologicznej strony, a charakterystykę snów zostawić daleko w tyle. Kiedyś słyszałam, że kiedy śnią się zmarli, to oni potrzebują naszej modlitwy lub chcą, by o nich nie myśleć, nie wspominać ich, bo tam, gdzie są, jest im dobrze. Albo odwrotnie - pokazują nam swoją obecność, wsparcie, czuwanie, opiekę. Ale to interpretacja snów. Myślę, że za ten stan odpowiadają hormony, czyli - czysta biologia. Nie ma się na nie wpływu (ani też na te sny), więc i nie ma sensu się nakręcać niepotrzebnie.

Może nie poradziłaś sobie jeszcze ze stratą pierwszej ciąży i boisz się, że coś pójdzie nie tak po raz drugi? Opowiem Ci mój sen, który śniłam setki razy już jako kilkuletnia dziewczynka aż do bycia już dorosłą kobietą." A śniło mi się, że jestem w ciąży. Nagle okazuje się, że muszę urodzić choć to jeszcze dużo za wcześnie. Rodzę maleńkie dziecko mieszczące się na mojej dłoni. Patrzę, oglądam i nie mogę uwierzyć, że mam tak unikalne dziecko. Zastanawiam się skąd wezmę tak małe pieluszki i ubranka .... " Potem zaszłam w ciąże i poroniłam w 8tyg ciąży. Po poronieniu wzięłam dziecko na moją dłoń i tu doznałam czegoś co trudno opisać. Szok, zdziwienie, poczucie, że to się już wydarzyło... Sny mają wielką moc ale raczej nie są naszym wrogiem.

Gość gość
W 8 tyg ciazyvwziela dziecko jprd... 8 tyg to skrzep krwi

Gość gość
Mało wiesz, bo w nogach spisz

Gość gość
nic nie znacza

Gość gość
Nie ośmieszaj sie, uzyj google. Niedlugo bedziecie pisac ze spermy wam zal wyrzucic bo to wasze dzieci.

Jak ktoś wyczekuje to dla niego jest już dziecko, widać oczy , ręce, nogi, bije serce. Jak ktoś woli by był to skrzep krwi to będzie to wyłącznie skrzep krwi.

Gość gość
Tak tak , widac oczy rece nogi i ogonek :) :) a swistak siedzi i zawija :) tez poronilam w 8 tyg i wiem ze piszesz bajki dziewuszko , fantazjuj dalej , sa tacy co na kazdej szybie Maryje i Jezusa widza

Gość gość
Jestem po medycynie i widziałam spreparowany płód 8 tygodniowy i faktycznie ma rączki nóżki i nawet twarzyczke w miarę wyraźna

Gość gość
Autorka- dziękuję za wypowiedzi. Może faktycznie nie będę się przejmować. A z tym snem o dzieciaczk ręce to niesamowite że można mieć takie prorocze sny. Ale to trzeba mieć jakieś zdolności

Gość gość
To znowu znak tak jak w pierwszej ciąży albo poronisz albo dziecko umrze.Napisz za parę miesięcy jestem ciekawa czy moja przepowiednia się sprawdzi.