Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy, jak o Siebie dbacie? Pytanie do tych, które naprawdę lubią dbać o wyglad z

Polecane posty

Gość gość

Ja mam 28 lat i zawsze byłam bardzo atrakcyjna ale nie jestem naturalnie ładna więc dużo wysiłku kosztowało mnie to żeby wyglądać super. Teraz jestem mamą i nie wiem jak się za To zabrać, mam suchą cerę bo nie wiemmiałam co kupić gdyz nie mam czasu żeby spokojn postac w drogerii i kupić jakiś krem, nie mam pomysłu na wlosy a mam je do pasa, nie rozpuszcze bo mały wyrywa jak jest na rękach, nie mam czasu isc na henne, nie mam nowych ciuchów bo i po co skoro nigdzie nie wychodze.a nawet stylu nie mam bo po prostu tak jak sieto ubieralam kiedys to teraz jako matce nie przystoi, no maskara. Wyglądam jak szara mysz a to nie jestem ja, nie wiem co robić od cZego zacząć... od sciecia i umalowania włosów ale jak? Nie wiem nic co sie teraz nosi, każdy ma wiedzę sztuczne rzęsy i brwi jak brezniew czy to modne?

Gość gość
Up

Gość gość
Mam to samo, wczesniej cieszyly mnie zakupy, teraz plus 5kg i mnie nie cieszy kupowanie ubran bo czuje ze sie zrobilam niewymiarowa.

Gość gość
Mam ten sam problem :( nawet nie chce isc nic sobie kupic, bo jestem rozmiar wieksza :( staram sie wrocic do wagi sprzed ciazy, zeby nie bylo ale to potrwa troszke, jestem jakies +7kg. Jak wychodze gdzies, to czasami nie chce mi sie malowac.

Gość gość
To moze jest ktos, kto nam doradzi co i jak zmienic

Gość gość
Ja nieskromnie napiszę, że jestem ladna:P Nie potrzebuję żadnej henny, mam naturalne czarne brwi, które reguluję i czarne naturalne rzęsy. Włosów nie farbuję, są zdrowe i mają idealny kolor, który mi na lato jaśnieje troszkę. Ale dbam o siebie. Uzywam balsamu nawilżającego, kosmetyków, bo się maluję, kosmetyki tylko dobrych firm, nie są tanie, ale chyba tez nie jakieś drogie. Codziennie układam włosy, nakładam podkład, tuszuję rzęsy, maluję delikatnie usta. Paznokcie mam fatalne, więc co 3 tygodnie odwiedzam kosmetyczkę i kładzie mi hybrydę. Nie używam żadnych maseczek, bo mam delikatną cerę. Ale chodzę raz na 1,5 miesiąca na masaż twarzy, piersi, pleców, stóp- to jednak bardziej dla relaksu:P Ubrania kupuję za często, ostatnio postanowiłam oszczędzać i już 12 dni bez zakupów żyję. Tak to zawsze szłam i a to bluzkę jakąś, spodnie, buty kupowałam, ale popłynęłam ostatnim razem i doszłam do wniosku, że dość tego.

Gość gość
Autorko, nie bardzo rozumiem okreslenia , ze "teraz jako matce nie przystoi". Postarzałas sie o 30 lat? Mam mniej czasu przy dziecku, wiec na co dzien sie nie maluję, mam na dom przyzwoite i wygodne ciuchy. Staram sie dosc czesto wychodzic z domu czy to tylko z dzieckiem, czy w trójke, czsasem mąz zostaje z nim. Wtedy "odstrzelam sie" jak za przedciążowych czasów, męzowi sie podoba,jak widzi mnie taka , jak dawniej, sama sie tez lepiej z tym czuję. Mam duzo fajnych dawnych ciuchow, czasem kupie z marszu cos nowego i ok Czyli praktycznie dbam tak samo , jak przed ciąża, tym bardziej, ze i przedtem na to nie mialam zbyt duzo czasu, wiec nie jest to dla mnie wyczyn.

Gość gość
Moim priorytetem jest schudnąć poprzez intensywne ćwiczenia fizyczne. W tym celu robie 2 razy w tygodniu tabate po 40 minut i 3 razy biegam po pół godzinny przed śniadaniem. Pragnę zredukować 10 kg.

Gość gość
Przede wszystkim omijam drogerie (chyba, że naprawdę wiem, co chcę i że na pewno to tam znajdę - wtedy w 10 minut kupione), bo nie mam zamiaru stać i wczytywać się w składy. 90% kosmetyków kupuję przez net (w tym składniki do tych, które robię sama), na spokojnie. Henny ani farby do włosów nigdy nie stosowałam, czasem tylko robię na włosy "glos" z henny ale to po prostu dłużej trzymana odżywka - w niczym nie przeszkadza, nakładasz na głowę, folia, ręcznik i robisz co masz robić. Ubrania: zawsze lubiłam mieć prostą, podstawową bazę i do tego od czasu do czasu coś bardziej fantazyjnego czy "modnego". Nie widziałam potrzeby, żeby to po ciąży czy "po 30" czy innej magicznej liczbie zmieniać.

Gość gość
gość dziś Nie wiem, co ty robisz, ale na pewno nie tabatę :D Prawdziwa tabata trwa 4-5 minut i to takie ćwiczenia, że po tym czasie masz uczucie, ze wyplujesz płuca i całą resztę. Nie wiem, jak można to robić 10 razy dłużej?

Gość gość
Mam 38 lat i 3 dzieci. Wagę trzymam 53-56 przy 169cm.Jak widzę że waga jest zaprowadzi czyli 56 zamykam od 16 lodówkę. Dbam o siebie poprzez picie ziół i wody. Biorę witaminy i skrzyp. Wiosną staram się 3 razy w tyg zrobić co najmniej 4 km. Teraz oklaplam niestety. Codziennie przed pracą prysznic. Odżywka do włosów, balsam, krem, lekki podkład. Paznokcie co 2 tyg u kosmetyczki robię. Zawsze jestem czysciutka, codziennie wszystko pachnące proszkiem począwszy od stanika, rajstop, sukienki itd. Noszę codziennie sukienki, uważam że bardzo odejmuję lat i dodają kobiecości i lekkości. Obkupuje się w sieciowkach typu Zara, Mohito. Z zabiegów pielęgnacyjnych regularnie złuszczanie się kwasami i nawilżanie.Maski domowe z 1 w tyg. Teraz moim celem jest zapisz żenię włosów. Miałam piękne długie, coś mi odbiło, ścielam do ramion... Rosną szybko, ale dopiero w wakacje będą za ramiona. Chodu też rzęsy i 2 razy dziennie Odżywka. Założyłam sobie sztuczne, choć były cieniutkie i nie wyglądały sztucznie bo mam czarne brwi i włosy, nie czuję się w tym dobrze, nigdy więcej. Moje rzęsy z długich są teraz marne i pewnie jeszcze z 4 miesięce żeby były dość ok. Rezultat tego dbania o siebie różny. Mąż raczej mną zachwycony, chce ciągle sexu więc chyba jest ok. Kolezanki słodza że wyglądam na 8 lat mniej i mam taką urodę, ale moim zdaniem Góra te 2 lata mogę sobie odjąć. Dużo dają ciuchy, długie naturalne włosy (nie farbę, choć od spodu pojawiają się siwe) i ładne paznokcie. Dbam też o zeby, wybielalam je, ale nie ma efektu śniegu, jest ok, ale bez szału. Ot tyle

Gość Edytkaaa1
ja Wam dziewczyny szczerze polecam podkład mineralny proto-col, jest bardzo naturalny, antyalergiczny, super kryje, cena może wydawać się wysoka, ale naprawdę warto :)

Gość gość
A ja dziś sobie kupiłam kolczyki:-) czekam na męża i idę na zakupy. Wydam na siebie pół zwrotu z podatku:-) pojutrze fryzjer bo nie byłam 5 lat. Pazurki dziś zrobione, ale tak schludnie. Mam troje dzieci i zawsze sobie odmawiałam ale ostatnio moja córeczka powiedziała mi zebym nie kupowałam jej więcej ubrań bo ma dużo a ja ciągle chodzę w tym samym. Kiedyś byłam śliczna, teraz może i twarz ok, waga no cóż w normie BMI, ale bliżej górnej granicy... Mąż mi mówi że dla niego nie muszę się zmieniać tylko że ja tego potrzebuje.

Gość MariolkaPomocnaDusza
https://www.eshopannabelle.com/pl/11-podklady -kryjace Annabelle Minerals ma podkłady naturalny z minerałów, mimo tego podkład kryjący działa bezwzględnie zakrywając moje niedoskonałości, głównie zaczerwienienia oraz zmarszczki I nie będziesz miała problemów z dobraniem koloru bo mają pełną ich gamę

Gość gość
Up

Gość gość
U mnie nie liczy się makijaż, tak często bez niego chodzę. Najważniejsze to zadbana sylwetka( najlepiej ćwiczyć, siłka albo w domu jak brak czasu) czyli szczupła wtedy wszystkie modne ciuchy fajnie leżą. Zadbane włosy i cera, ładne białe zęby, zadbane dłonie i paznokcie, stopy. Jeżeli to wszystko co napisałam powyżej mamy zadbane wtedy możemy wyjść bez mejkapu czy pomalowanych paznokci i będziemy dobrze wyglądać. Ja uważam ,że liczy się pielęgnacja jest najważniejsza. Co nam po mejkapie jak brzydkie zęby zółte, krzywe itp. albo postrzępione włosy bez blasku, wypłowiałe albo brzydka cera.

Gość gość
2018.02.24 Czy ktoś tu w ogóle czyta posty? :D Koleżanka napisała, ze chodzi na "masaż piersi" :DDDDDD

Gość gość
Cytuję "chodzę raz na 1,5 miesiąca na masaż twarzy, PIERSI, pleców, stóp-"

Gość gość
"nie mam czasu żeby spokojn postac w drogerii i kupić jakiś krem, nie mam pomysłu na wlosy a mam je do pasa, nie rozpuszcze bo mały wyrywa jak jest na rękach, nie mam czasu isc na henne..." Skończcie już z tymi cholernymi hennami. Czy wy nie widzicie jak to sztucznie wygląda ? Zawsze totalnie sie gryzie z kolorystyką twarzy i strukturą włosa, zazwyczaj cienkiego skoro jest jasny. Robicie z siebie tylko większe brzydule tą henną.

Gość gość
21:40 Masaż piersi robiony przez obcą osobę ? :O

Gość gość
taka tam zboczuszka z niej :D

Gość gość
Ja na henne nie chodzę, bo mam czarne brwi, ale wcale nie jest to takie zbędne. Moja koleżanka bez henny wygląda jakby w ogóle brwi nie miała, a z henną ma normalny naturalny efekt. To nadal są jasne i mało wyraziste brwi, ale przynajmniej jakieś

Ja zawsze staram się ładnie ubierać, odpowiednio do okazji. Zawsze, ale to zawsze mam umyte i uczesane włosy, no i co dziennie robię sobie przynajmniej delikatny makijaż. Jednak najważniejsze są dla mnie dłonie, ob uważam że ich wygląd jest prawdziwym odzwierciedleniem naszego dbania o siebie. Ostatnio moją uwagę zwrócił lakier hybrydowy termiczny (https://nailscompany.eu/pl/594-termiczne-gel-color) bo bardzo mi się podoba to, ze przy użyciu jednego kosmetyku uzyskują dwa rózne efekty :d