Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Myślicie że Bóg istnieje

Polecane posty

Gość gość
Umiejetnosc myslenia i wiara w boga, ktory jest wprawdzie wszechmocny (co sugerowaloby brak potrzeb), ale laknie milosci, sluzby i wiary ludzi, ktory nakazuje modlic sie ludziom, aby stala sie jego wola itp. wzajemnie sie wykluczaja.

Gość gość
kooorfa poczułem sie jak indiana jones.

Gość gość
Nie ma żadnych dowodów na istnienie Boga, ale jego istnienie to głównie kwestia wiary. Kiedyś się dowiemy jak jest albo się nie dowiemy. Wszystkie opinie na ten temat to spekulacje które mają swoich przeciwników i zwolenników. W każdym razie to pytanie gnębi człowieka od zarania czasów. Ludzie wierzyli już we wszystko: wiatr, wodę, węże, szczury, świętych, magiczne księgi, ogień czy inne żywioły. Do wyboru do koloru. Każda wiara utrzymuje, że oni właśnie wiedzą i mają rację. Ty też możesz wierzyć albo nie. Twoja wola, twój wybór.

Gość gość
a mamy allah valhalla. to sa zbyt uderzajace zbiezności w dodatku zniekształcone w podobny sposób aby to zbagatelizować. mamy lah od lahów. ktos powie ze to tylko słowa ale język jest podobny do idealnego wahadła akurat

Gość gość
Nie ma dowodów że istnieje i nie ma dowodów ze nie istnieje. Istnieje tylko wiara, jak dla mnie imbecyli.

Gość gość
co do tego wahadła to wystarczy kilka idealnych wahadeł jak mniemam aby sobie poradzic z problemem pana newtona. czy kogoś tu interesuje rzeczowa dyskusja o poszlakach które są jedynym co mamy czy bedziecie sie za chwile zabijac o to czy jest czy go nie ma

Gość gość
w odyseji kosmicznej na motywach powiesci arthura c clarka mamy komuter HAl

Gość gość
gość dziś :D Uzdrawia tylko medycyna i sex :D

Gość gość
nie istnieje

Gość gość
koorfa. znowu mnie pederasci od spamu dopadli

Gość gość
i on uzdrawia w imie jezzuusa https://www.facebook.com/marcinzielinskiposluga/ uzdrowienia 15-latki, która miała czerniaka złośliwego. Na jej skórze było znamię szybko się powiększające. To znamię po modlitwie zaczęło zmieniać barwę, blednąć i po czterech dniach zniknęło. Lekarz prowadzący tę nastolatkę powiedział, że jest w szoku bo nigdy czegoś takiego nie widział. Widzieliśmy jak Bóg otworzył oko dziewczynie, która była niewidoma przez 30 lat. Widzieliśmy krótsze kończyny które się wyrównywały. Dzisiaj w Świeciu, na oczach wszystkich, Bóg odblokował bark kobiecie, która nie mogła podnieść ramienia. Nawet po pierwszej modlitwie była blokada, a po drugiej modlitwie wszyscy, łącznie z nią, byli w szoku, że to się stało. Tych znaków jest bardzo dużo

Gość gość
Polacy w dzisiejszych czasach codziennie bywaja w zaswiatach, dowodow nie potrzeba, widac to niestety na kazdym kroku.

Gość gość
25-letni Marcin Zieliński prowadzi spotkania modlitewne, podczas których chorzy odrzucają kule, a niewidomi odzyskują wzrok. To wszystko zaczęło się i dzieje w Skierniewicach. Dla Marcina to, co się dzieje, jest nierozerwalnie połączone z głoszeniem Ewangelii o Jezusie. To nie energia kosmiczna ani czary-mary, tylko Ewangelia, moc Ducha Świętego, która ma moc zmienić życie, uzdrowić, uczynić cud. Czytaj więcej: http://www.dzienniklodzki.pl/wiadomosci/skierniewice/a/charyzmatyk-ze-skierniewic-jesli-wierzysz-wszystko-jest-mozliwe,11992103/

Gość gość
Ja też uzdrawiam w imię każdej kobiety. I co z tego?

Gość gość
kooorfa.

Gość gość
jeżeli to bóg mnie cenzuruje to trzeba definitywnie zakończyc spór o jego istnienie bo cwel nie istnieje z ała pewnością

Gość gość
gość dziś wolę thesatanchurch mają tam sex grupowy i wszystko co zapragniesz aż nie mogę doczekać się kolejnego spotkania. U was to same nudy na stojąco lub klęcząco.

Gość gość
nudno nie jest radosnie i wesoło a przynajmniej bedziemy zdrowi a ciebie czeka cierpienie dlaczego bo idziesz za ojcem kłamstwa czyli demonem a jak ojciec daje co najlepsze czyli cierpienie bo to tylko złudzenie i uzaleznienie pros jeezzusa o uwolnienie bo za to Bóg daje szczęście radość miłosc pomyslnosc i

Gość gość
Czyli wniosek z tego taki, że nie wierzą tylko ci których nie spotkało nieszczęście zło lub śmiertelna choroba, x Na odwrót, nie wierzą i tracą wiarę ci, których spotkało zbyt wiele niesprawiedliwego zła. Nie każdy jest tchórzem, który się poddaje boskiej czy też jakiejkolwiek innej przemocy ze strachu. Raczej wolałabym odrzucić wiarę w boga który ongiś kazał kamienować ludzi, który mnie do czegoś zmusza, nagina mi kark, rzuca mnie na kolana, a do tego jeszcze chce pieścić, jak powiada papież Franciszek. Ponieważ taki bóg nie szanuje mojej godności. Nienawidzę tego drania z całego serca i niech mnie za to wyśle do piekła, będę mu stamtąd krzyczała o jego niesprawiedliwości. Mam jednak nadzieję, że istnieje jakieś najwyższe dobro, które jest o wiele doskonalsze niż wszystkie nasze religie i wyobrażenia.

Gość gość
A jeszcze co do utraty wiary z powodu zła, to właśnie ludzie w dzieciństwie molestowani przez księży mówią zgodnie, że nie są w stanie dalej wierzyć w boga. Zło nie jest tym, co nas zmusza do uwierzenia w boga, odwrotnie - odbiera nam pierwotną wiarę.

Gość gość
no tak to już wiemy że chciałabyś wierzyc ze nie istnieje bo jest zły:D

Gość gość
bo czym jest brak wiary wkontekscie traumy na niesprawiedliwosc boga? wiarą w to że nie ktoś tak zły nie może być wszechmocny. taka z wami dyskusja.

Gość gość
Ciekawostka dla rozkminiających etymologię: "Bóg" to w języku hindi "bhagvan".

Gość gość
Nie zrozumiałeś. Bóg, jeśli istnieje, musi być dobry. Jaki pożytek z Boga, jeśli niektórzy ludzie są od niego lepsi? Czas stworzyć Boga na nowo.