Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy wasze córki zaczęły dojrzewać czy to już

Polecane posty

Gość gość
Jezeli wasze corki maja dziewiec,dziesiec lat i juz dojrzewaja to cos jest nie tak..Moze czas udac sie do lekarza Albo za duzo drobiu jedzą :-(

mieszkam na wsi sztucznego drobiu nie jemy.ja też wcześniej okres dostałam. w wieku 11lat.a to często genetyczne.tak wychowawczyni zwróciła mi uwagę ze córką się poci,ze jedyna w klasie,jak by to była moja wina,a jest to nauczyciel z bardzo długim stażem,gdzie wcześniej uczyła gimnazjum.pilnuje dokladniejszego mycia,lekko antyperspirant,delikatna jakaś mgiełka.ale po wfie potrafi być problem.a na pecha wf jest pierwszy,rozmawiam z nią,wspieram.zrobiła się ckliwa,płacząca.i czasem pyskata ale.ona wie że ze mną nie ma dyskusji.i wie ze więcej ugra jak będzie mnie sluchac.

Gość gość
I juz kurczaki sie pojawily haha. Pisalam ze w ksiazce do przyrody wyraznie jest napisane ze dziewczynki dojrzewac zaczynaja kolo 10 rz a chlopcy 12. Wiec to nie za wczesnie. Sama okres dostalam w wieku 11 lat a nie wiedzialam co to sztuczny kurczak, a warzywka mama sama hodowala.

Gość gość
Ja dostalam okres majac prawie 15 lat,moje dwie przyjaciolki podobnie Bylysmy juz mocno obeznane z tematem i bardzo tego swiadome..Ale to byl poczatek lat dziewiecdziesiatych,inny świat Czy to ma wplyw?mniej chemii,inne wychowanie...

Gość gość
podobno im kobieta pozniej dostanie okres tym pozniej bedzie menopauza.i rowniez jest mniejsze ryzyko raka piersi i narzadow rodnych

Moja mając l 14, 179cm dostała pierwszą miesiączkę. Z kolei 11l 152cm córcia jeszcze nie miesiaczkuje choć już zaczęła proces dojrzewania z rok temu.

Gość gość
dziś dLACZEGO COŚ NIE TAK? Jestem już po 30. W wieku 10 lat miałam już owłosienie łonowe i pod pachami, i zaczęły mi wtedy rosnąć piersi a okresu dostałam w wieku 14 lat.

Gość gość
A skad wy wiecie ze dziecko ma juz owlosienie lonowe? Pytalyscie?

Gość gość
Widziałam owłosienie. Rozmawiamy często na te tematy. Okresu jeszcze nie ma, ale nosi już w plecaku specjalne pudełeczko z podpaskami gdyby miesiączka przyszła w najmniej oczekiwanym momencie.

Gość gość
Jak to skąd wiemy? Sama córka mi pokazała że zaczynają jej rosnać włosy, zresztą czasem zdarzy się że wejdę do łazienki kiedy córka np wyciera się po kapieli, żeby nie było zawsze pytam czy teraz mogę wejść, córka nie wstydzi się mnie i nie ma problemu z tym że wchodzę.

Gość gość
20.41 Inne wychowanie :D A co to ma do miesiączki LOL - niektórym gloryfikiwanie starych dobrych czasów się na mózg rzuca. Ja jestem rocznik 80 i większość dziewczynek w mojej klasie miało miesiączkę w przedziale 11-13. 15 lat to już było bardzo późno i nieliczne wyjątki.

Gość Asi36
Moja pociecha ma 13 l i dziewczecy tradzik.Włoski pod pachami goli okresu jeszcze pełnego nie ma.Włoski ma takie jak ja.

Gość gość
Pi/er/do/lnięte jesteście, na ch/uj piszecie o tym owłosieniu, pełno szczegółów co w jakim wieku, rzygać się chce, pedofilstwem to śmierdzi , jakiś podszyw to pisze albo faktycznie idiotki dajecie pożywkę zboczeńcom. Sama mam córkę 13letnią, ale jej do łazienki nie włażę i między nogi nie zaglądam, szanuję jej prywatność i nie zawstydzam ględząc ciągle o dojrzewaniu, jak chce coś wiedzieć to sama pyta.

Gość gość
21:41 - twoje myśli, twoja sprawa - świadczą o tobie (i twoich problemach). Temat jest o dojrzewaniu, dojrzewanie objawia się pojawieniem się owłosienia w miejscach intymnych i nie tylko. Dla normalnego człowieka - normalna sprawa, wiedza medyczna i biologia - nic ponadto. Sama się zastanów skąd u ciebie taka reakcja na rozmowę o normalnych sprawach. Wspołczuje ci właściwie.

Gość gość
gość dziś Napisałam co myślę, nie mam ochoty na dyskusje z tobą, więc się pi/er/dol że swoją wnikliwą analizą i śmiesznymi insynuacjami :D

Gość gościows
Drogie Panie kobiety dziewczyny z koro dla Was ta strona jest taka irytująca to po co na nią wchodzicie.Wyzywacie tutaj nas od okropnych matek które są nie odpowiedzialne przybliżanie do pedofilsywa aż wstyd.Ja uważam że to jest stronka dla kobiet mam które na prawdę chcą się pochwalić swoją córką przed inna mamą a dobrze że jest to strona anonimowa bo większość z nas by w realu o tym nie mówiła bo by było ja wstyd.Jesli uważasz że to co tu niektóre z nas kobiet pisze i ci się to nie podoba nie odpisuje zachowaj to w sobie może za kilka lat albo dni taka pociecha powie o sobie a może o Tobie .Zastanów się nad tym zanim odpowiesz.

Gość gość
21.41 ma racje,nie sadze ze wszystkie tu pamietacie swoje zycie dopiero od matury, a reszta to czarna dziura.Pamietam jak mnie to wszystko strasznie krepowalo i jak ponizajace jest jak ktos dyskutuje wokolo o twoim okresie.Ja jakbym miala corke to bym byla dyskretna i nie upokazala jej ani nie zagladala w majtki ani tym bardziej nie wysmiewala ze to nic takiego,nie ma co sie wstydzic

Gość gość
Wyzej Pani ma swoja twarz w awatarze i pisze o intymnych sprawach córek, a świat jest mały.

Gość gość
Do 1641 . Przemiła nieznajomą myślę że jesteś szczęśliwa mama i to mnie cieszy ale ale z koro zaglądasz na tą stronkę i uważasz że to co pisze to jest marix to po co tu przebywasz . Wchodząc na tą stronkę myślę że jesteś dumna mamą z e swojej córki.Jak uważasz że te wpisy są strasznie jak horror to nie zaglądaj tu.Wiem że jest pewna grupka ludzi która podszywa się pod nas ale cóż można zrobić.Pisze jak jest i nikogo nie obrażam,więc uszanujcie to samo. Jak

Gość gość
Moja córka ma 10 lat i bardzo drobna budowę ciała, nie poci się, humory ma od zawsze :) ale zauważyłam pojawiające się owłosienie intymne. Ma 130 cm i waży 26 kg więc to drobiazg mały :) Syn ma 12 lat też się nie poci, owłosienie ma od jakiegoś roku, chrupek też od roku - już nie wiem czy to mutacja czy alergia :) u niego w klasie widać już dojrzewanie - dziewczynki maja piersi już konkretne i wypryski na twarzy.

Gość gość
Moja córka ma 12 lat i ja ją kąpię.Syna 10 letniego też kąpię.To są jeszcze małe dzieci i nie chcą kąpać się same.Czesto przychodzą do mojej sypialni i chcą spać koło mnie bo się boją,bo nie mogą spać itp.Mąż śpi w innym pokoju. A Wy tu piszecie że dzieci w tym wieku to już Panny.

Gość gość
Serio zaglądacie waszym dzieciom do majtek? Skąd wiecie, że mają owłosienie?