Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę nie palcie węglem w piecach, nie zabijajcie dzieci!

Polecane posty

Gość gość

Jak można być tak egoistycznym i zabijać niewinne dzieci? Ludzie palący węglem są gorsi do zbrodniarzy, zabijając niewinne istoty.

Gość gość
A czym Maja palic durna babo

Gość gość
Nic nie spalać, tylko ogrzewać pompą ciepła. Ciepło pobierasz z ziemi, wszystko jest bezobsługowe i znacznie tańsze niż gaz czy węgiel. No i nie zanieczyszcza powietrza.

Gość gość
To kup wszystkim taka PAPE

Gość gość
Dlaczego ja mam kupić? Ludzie mają pensje, dodatki, nie moja wina, że nie potrafią gospodarować pieniędzmi.

Gość gość
A co ma palenie węglem do zabijania dzieci?

Gość gość
Filter se na o***t zamatuj zeby powietrza niezabrudzic jak PIERDNIESZ z grubej rury

Gość gość
Jak sprawność może maleć, skoro temperatura na głębokości 100 m jest zawsze taka sama, niezależnie od pogody. Pomyśl - trochę fizyki :)

A skąd ludzie mają wziąć pieniądze na tą pompę jak zarabiają najniższa krajowa ?pomyśl zamiast palniesz coś głupiego ,ludzi na inną energię nie stać.choć zgadzam się ze jest problem i to duży ,ale to nie wina ludzi .na całe szczęście mnie to za bardzo nie dotyczy ,bo u mnie smogu brak.To powinno robić Państwo.to rząd powinien rozwiązać problem.

Gość gość
Na węgiel powinien być nałożony specjalny podatek - ekologiczny np. 250 zł od tony. Zacofanym Polakom bardzo szybko odechciałoby się niszczyć środowisko. Nie można wspomagać tych trucicieli. Dodatkowo podatek od nieruchomości domów zasilanych piecem węglowym powinien być zwiększony przynajmniej 3 krotnie w stosunku do normalnych domów.

To wtedy by było jeszcze gorzej bo ludzie będą palić co tylko popadnie.łącznie ze śmieciami ,butelkami wszystko.najtańszy węgiel to i tak teraz 1000zł tona.więc to problem jest gdzie indziej.zgadzam się ze powinni kupować najlepszej jakości ale mało kogo na to stać.więc koło się zamyka .podatki i tkanki mamy wysokie

Gość gość
Bez przesady, średnia pensja w Polsce to 4,9 tysiąca. Po prostu ludzie w Polsce są skąpi i jeśli się ich nie pilnuje, to palą czym chcą. Czyli powinien być system podatek ekologiczny + kary na palenie śmieciami.

Gość gość
Gaz, pompy ciepła. Przeważnie są to nowe domy , nie na osiedlach "patologii".

Gość Nieodpowiedzialny
Czego wy jeszcze nie wymyślicie? Pompy, gaz... Polska gospodarka stoi węglem. Same elektrownie wydalają mnóstwo pyłów do tego spaliny. Z reszta co tu dużo gadać, na elektrownie atomowa nie pozwalacie a to czysta energia i można byloby ogrzewać prądem. A jak usłyszę o elektrycznych autach to mnie strzeli. Wiesz jaka jest szkodliwość przy produkcji akumulatorów?

Gość Nieodpowiedzialny
Temat rzeka. W Polsce inaczej niż węglem sie nie da, każdy rodzaj energii ciągnie za sobą wady i zalety a najmniej wad ekonomicznych maja elektrownie węglowe. Ogrzewanie gazem? Drogo:( Ogrzewanie prądem? Drogo:( Węgiel? Tanio!:) Zielona energia z wiatraczkow? Dziecinada. Krytykować latwo, chetnie wszyscy odejdziemy od gospodarki węglowej tylko powiedz nam czym palic?:)

Gość gość
Ale g****o księdza jes usa zatkało kumin, co my dalej

Gość gość
Przeraża mnie wasze podejście. W walce o zdrowe środowisko koszt nie powinien mieć znaczenia, ponieważ nasze zdrowie jest najważniejsze. Jeśli nie stać kogoś na dom, powinien zamieszkać w bloku. Proste, a nie wszyscy chcą to zaakceptować. Poza tym przy naszych średnich zarobkach wydanie 500 zł więcej za ogrzewanie to np. rezygnacja z jednych zakupów w galerii. Bez nowych butów można też żyć.

Gość Nieodpowiedzialny
Dobrze, tylko ze efektywność i cena pomp ciepłych dla wielu jest wadą. Skoro to cudowne urządzenie dlaczego go nie widujemy? Tak, ale cena aut elektrycznych , panie to so drogie rzeczy. Akumulatory są produkowane z bardzo szkodliwych materiałów i same są szkodliwe. No i na miłość boską nie chce elektryka, to auto bez duszy. Moje jara 15-16 litrów na 100km, truje okolice ale cieszy mnie jazda nim i w życiu nie wsiądę w elektryka. Rozumiem ze teraz jest moda na eko na wielkie hasła tylko czy one maja sens? Czy prócz argumentów ze dane rozwiązanie jest eko są argumenty efektywności i ekonomii?

Gość gość
Samochody to inna sprawa. Prawda jest taka, że do 20 km spokojnie można dojeżdzać do pracy rowerem, a powyżej autobusem.

Gość Nieodpowiedzialny
Macie po części racje ale ekonomia. Nie każdego stać na pompy i inne Eko cuda. Skoro to dobra alternatywa dla węgla to dlaczego nie jest powszechna? Mi do bycia ekologiem bardzo daleko. W latach 80 tak samo palono węglem, w latach 90 i dopiero teraz ten temat jest poruszany jako wielka szkodliwość. Szkodziło od zawsze i społeczeństwo to akceptuje skoro to tanie. Rowerem? Zima?:D

Gość Nieodpowiedzialny
Nie jestem Eko ale moim zdaniem państwo powinno finansować panel słoneczny na każdym dachu. Skoro chca cos zrobić to powinni jakos pomagać spoleczenstwu cos zmienić

Gość gość
Państwo dopłaca 40% do paneli słonecznych, ale Polacy i tak ich nie montują.

Gość Nieodpowiedzialny
Niestety musze się zgodzić. Takie firmy żerują na modzie na Eko. Dobra, spadam. Potruje was po drodze:)

Gość gość
Ja palę oponami i PET-ami. 🖐️

to proponuje odlaczyc tez swiatlo, i ta twoja pompe, bo jest zasilana energia elekrtyczna, ktora w polsce produkowana jest glownie z wegla...

Gość gość
Pocałujcie wy mnie w d/u/p/ę, nawet pieca nie mam. A to czym pali miejska sieć ciepłownicza to już nie mój biznes ☺