Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MTWT

Pogubiłam się

Polecane posty

Gość MTWT

Witam. Całkiem się pogubiłam. Nie wiem co zrobić z sytuacją w której się znalazłam. Zacznę od początku, z moim obecnym chłopakiem jestem od 4 lat. Najlpierw byliśmy przyjaciółmi ale że byliśmy samotni zaczeliśmy być razem. Obecnie ze sobą mieszkamy,mamy wspólne zobowiazania finansowe. Jednak ostatnio coś się zaczeło psuć,nie umiemy rozmawiać,ja unikam kontaktu fizycznego , ciągle śpie by uniknąć rozmowy. A teraz przejde do senda. Czuje coś do kolegi, uczucie jest bardzo silne,zasypiam i budze sie myśląc o nim, wszystko kręck się w okół niego. Niestety on nie jest mną zainteresowany. Traktuje mnie tylko jak koleżanke, jakoś specjalnie nie dąży do kontaktu ze mną, jest po prostu obojęty. A otwarcie mówiąc on jest zakochany w swojej przyjaciółce która nie chciała z nim być i też ma kogoś. On chyba z nas wszytkich jest jedynią szczęśliwą. Nie wiem co zrobić czy powinnam zerwać z chłopakiem,czuje coą do niego ale to bardziej przywiązanie i przyjażń która ciągle nas łączy,nie chce go skrzywidzić ale wiem że pewnie to zrobie. Zastanawiam się czg nie skończe ze sobą. To wszystko mnie dobija, a moje skłonnośći do samookaleczania się nie dają mi spokoju. Zastanawiam się czy nie wybrać łatwej drogi. Zamknę oczy i bedzie spokój, jest źle na prawde źle. Boje się że nie dam tak rady ani dnia dłużej.

Gość gwoli wyjasnienia
Mysle, ze sama nie dasz sobie rady z tym problemem. Tu jest konieczna pomoc dobrego psychiatry i psychologa. Nie czekaj ani dnia dluzej. Uwierz, zycie moze byc takie fajne i trzeba mu dac szanse. Zyciu i przede wszystkim tobie. Pozdrawiam!

Gość gość
Pogubiłaś się ale znów możesz odnaleźć właściwą drogę . Musisz jednak jak radzi osoba powyżej skorzystać z pomocy psychiatry i psychologa. Sama korzystałam z ich pomocy gdy wydawało mi się że świat zawalił mi się na głowę . Dziś jestem szczęśliwą matką żoną i cieszę się życiem . Ty też doświadczysz szczęścia i spokoju duszy , musisz jednak iść na terapię . Najgorszym wyjściem byłaby próba odejścia z tego świata. Pomyślałaś że gdyby coś nie wyszło , możesz na całe życie zostać kaleką przykutą do łóżka ? Zapomnij o takich rozwiązaniach , walcz o siebie i swoje szczęście i ochraniaj swoje życie bo masz je tylko JEDNO. Trzyma kciuki za pomyślność.