Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozliczenie PIT za 2017 r prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny , mam dwoje dzieci wiec zwrotu dostaje jakies 2 tys za PIT 0 . ale zaliczek na PIT 11 mam ponad 7 tys . Gdzies czytałam ze mozna wniesc do US zeby zwrócili cala kwote zaliczek . znacie sie na tym ?

Gość gość
A na jakiej podstawie miałoby tak być?

Gość gość
Chyba cos Ci sie pomylilo :) niby czemu skarbowy ma Ci zwrocic caly podatek? Masz ulge prorodzinna na dwoje dzieci. Mozna bylo chyba rozliczyc cala kwote ulgi gdy zaliczki byly mniejsze od kwoty ulgi, wtedy chyba ze skladek na ubezpieczenie bylo rozliczane. Ale nie w odwrotnej sytuacji.

Gość gość
hehe gdzie ty wyczytałaś takie bzdury ?

Gość gość
jaka to praca, że taki przygłup zarabia tak duzo?

Gość gośćAnna
radze poszukać sobie w bazie wiedzy na https://www.pitax.pl/ JA co roku się przez ten program rozliczam i idzie szybko, bez błędów itd. i w bazie wiedzy sprawdzam, jak czegoś nie wiem.

Gość gość
no to by było coś, gdyby zwrot był 100% ;) no ale dobrze że pytasz. tu możesz sobie zerknąć jak chcesz na szybko poczytać o podatku pit, to powinno dać jakieś takie ogólne spojrzenie eliminujące takie pytania w przyszłości:)

Gość kikoris
Ja miałam w tym roku dość skompliowane pity - kilka miesięcy zasiłku, renta, umowy zlecania, dochody zza granicy... Ale rzeczywiście baza wiedzy z pitax.pl pomogła mi bardzo i rozliczenia poszły nawet sprawnie. Wysłałam potem rozliczenia przez Pitax, żeby nie bawić się z zanoszeniem do urzędu.