Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy źle karmię swoje dziecko ?

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio ktos mi zarzucil, ze zle karmie swoje dziecko I katuje jakimis dietami. Co dla mnie jest jakims absurdem, boale u nas tak sie je na co dzien. Moja corka ma 2 latka, a to jej przykladowe jedzenie z wczoraj (kazdego dnia jemy inaczej): Ps:Nie podalam wam ilosci, wiec sie nie sugerujcie nia Sniadanie 1: chleb pelnoziarnisty sezamowy podpieczony w mikroweli I posmarowany maslem. Kawalki rzodkiewek, ogorka I jajko gotowane na twardo. Sniadanie 2: twarog polpoltlusty z maslem orzechowym I bananem Obiad: Zupa warzywna z ziemniakami. Obiad 2 (nie od razu): makaron pelnoziarnisty z pieczonymi warzywami I indykiem Podwieczorek: Daktyle I domowej roboty sok marchewkowo-pomaranczowy bez cukru oczywiscie Kolacja: Dorsz pieczony, gotowana fasolka szparagowa I ryz dziki gotowany

Gość gość
po co pchasz w takie male dziecko chleb i nabial? MASAKRA, MADKA ROKU :O

Gość gość
ile ja bym dała żeby mnie matka katowała taką dietą a nie na okrągło chleb z dżemem i kluski śląskie popijane herbatą minutką

Gość gość
Dużo, ale zdrowo. Też bym chciała, żeby ktoś mnie tak karmil.

Gość gość
gdzie jest mleko? to tylko 2 latek...

Gość gość
Mleko tylko do roku, później je się normalnie. Poza tym mleko krowie nie jest zdrowe

Gość gość
Nie lubi mleka, wiec nie daje na sile. Jedynie roslinne, ale tez tylko kokosowe lubi. Co do objetosci itd... to wcale tego nie jest duzo. Nie wiem na jakiej podstawie je oceniacie jak nawet ich nie podawalam

Gość gość
Nie jest bo co? Nie każdy ma uczulenie. Kiedyś dziec***iły tylko mleko krowie i żyją do dzisiaj. Nie sugeruj się opiniami matek wariatek bo każda tutaj najmarzejsza a jej brajan to geniusz który jade bez glutenu, bez laktozy i kanapki bez chleba..

Gość gość
gość dziś Mleko tylko do roku, później je się normalnie. Poza tym mleko krowie nie jest zdrowe x Do lat 3. I nie krowie, a z piersi albo modyfikowane.

Gość gość
Dobrze karmisz. Tutaj będą Cię krytykować, cuda na kiju wymyślać, a same pewnie swoim dają parówki z Biedry i biedronkowe podróbki Danonków.

Gość gość
Napisałam dużo, bo wymienilas dużo rzeczy. Nie mialam na mysli objetosci. Nerwowa jesteś trochę ☺ Mi się bardzo takie menu podoba.

Gość gość
Za malo warzyw a za duzo weglowodanow i cukrow. Niewazne, ze z daktyli. Podstawa diety dziecka i doroslego powinny byc warzywa.

Gość gość
No i 6 posilkow dziennie to zdecydowanie za duzo.

Gość gość
Jak dla mnie fajny smaczny i zdrowy jadlospis, ale jakas madka roku tu twierdzi ze "tak male dziecko" pewnie sie powinno nadal karmic piersia i ewentualnie packami dla niemowlat ze sloika i tak dopoki nie pojdzie do szkoly

Gość gość
to jest maluch 2 letni. nie powinna jesc takich sniadan i kolacji

Gość gość
Świetna i zróżnicowana dieta. Zazdroszczę, że twoja młoda chce tak jeść, oby tak dalej! I mleko jednak powinna pić, ale jak nie lubi to co zrobisz? Kijem Wisły nie odwrócisz. Olej innych, zazdroszczą, bo pewnie sami by tak chcieli, ale parówka i Danonek, ech...

Gość gość
jak nie lubi mleka w czystej postaci to przemycac w innych posilkach.

Gość gość
ogarnijcie się z tym mlekiem.. Niemowlak powinien pić mleko swojej mamy, a kiedy skończy rok to już nie musi pić żadnego mleka bo ma mnóstwo źródeł wapnia. Mleko to wyjątkowo słabe jego źródło, syntetyczne witaminy z MM są dziecku do niczego nie potrzebne, a zwykle jest nieodpowiednie dla takiego malucha

Gość gość
Kochana, wg mnie - dieta re we LA cja ! Moja córka ma 13 mscy i je podobnie/mniejsze porcje. Uważam też że mleko krowie wcale nie służy. Nie choruje, pięknie przybiera-w normie. Super. Ja jestem na tak!!!

Gość gość
Ok, ale nie wytrzymałabym takiego jedzenia dzień w dzień :D

Gość gość
gość dziś ogarnijcie się z tym mlekiem.. Niemowlak powinien pić mleko swojej mamy, a kiedy skończy rok to już nie musi pić żadnego mleka bo ma mnóstwo źródeł wapnia. Mleko to wyjątkowo słabe jego źródło, syntetyczne witaminy z MM są dziecku do niczego nie potrzebne, a zwykle jest nieodpowiednie dla takiego malucha x Syntetyczne witaminy sa tak samo przyswajalne jak naturalne. a mleko powinno pic do 3 r.z

Gość gość
Uważam, ze ta dieta jest dobra, ale - masło orzechowe jest Mocno solone, wiec nie dawaj za duzo, a daktyle "podlewane" syropem glukozowo-fruktozowym:-/ Ja mam roczniaka, wszystkie posiłki początkowe oczywiście bez soli (blendowane warzywa z kawałkiem mieska, ryby lub same, czy tez z żółtkiem jaja), owocowe musy, mieszane tez z jogurtem naturalnym, owsianka ze startym owocem i łyżka maska (na wodzie, chociaz na mleku tez podałam, Ale porzuciłam potem i zostałam na wodnej) i co? I moje dziecko dosłownie rzuca sie na moje, "dorosłe" jedzenie. Jak tylko zobaczy, ze ide z talerzem i nie zjem spokojnie, dopóki on tez nie spróbuje:O z jednej strony to śmieszne, bo gapił sie juz na jedzienie jak miał pół roku, ale nie wiem czy to dobrze, ze tez je ze mną...

Gość gość
po co tak malym dzieciom mieso i nabial? od małego chcecie im fundowac miazdzyce i nadcisnienie? :o

Gość gość
gość dziś nie gadaj głupot, witaminy syntetyczne są krystaliczną, nieorganiczną substancją, absolutnie obcą dla naszego organizmu. Wchłania się ona do organizmu z trudnością lub też nie jest w ogóle przyswajana. A to mleko do 3 rż powinno być w diecie, bo ?

Gość gość
Ja dawałam na początku tylko z warzyw Papki, ale potem doszło Mięso czy ryby... Do gościa wyżej - ty tez masz jakas obsesje chyba, nie podawać ani drobiu ani nabiału, to skąd ma czerpać? Tylko warzywa i tylko owoce? Nawet kawałka chleba ziarnistego nie mozna podać?:O ryby to tez zle?

Gość gość
Co wy macie do nabiału?moj pediatra kazał mojemu synkowi dawac serek ziarnisty a synek ma 7 miesięcy

Gość gość
Tak jasne, sama sobie jedz tylko warzywa i owoce, ciekawe jak się będziesz czuła i ile będziesz miała siły...

Gość gość
Dobra dieta. Choc nie wiem czy "dieta" to dobre slowo.

Gość gość
gość dziś Ja pierdziele wez ty poczytaj moze ksiazki a nie onet albo wp :D

Gość gość
21:34 ale dieta odnosi sie ogólnie do żywienia:D