Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PiS wspiera tylko biedną i niewykształcona część tego kraju

Polecane posty

Gość gość

Tylko po to żeby zdobyć ich poparcie :O Najpierw 500 plus, teraz kupili sobie poparcie sprzedawców ( czego skutkiem będą wielomilionowe straty, kilka milionów za kazda niedziele ). Za to zero wsparcia dla technologii, ludzi po studiach, ludzi zdolnych itd. :O No ,ale w sumie tak było zawsze, Stalin też starał się stworzyć kraj robotniczy, a inteligencje wyeliminować bo biednym czy z niskim wyształceniem łatwiej zrobic pranie mozgu.

Gość gość
Za wiele hopsztosów było na przestrzeni lat ze strony tych intelektualistów np. afera reprywatyzacyjna. I trzeba im teraz śrubę dokręcić.

Gość gość
To prawda, tez mnie to dobija co robia z tym krajem.. A emerytury i renty nadal sa niskie, czyli nie dokladaja kasy tam gdzie potrzeba najbardziej tylko gdzie najlatwiej zdobeda poparcie. A szkoda gadac, mam nadzieje, ze mimo wszystko przegraja kolejne wybory

Gość gość
09:31- ale dzięki inteligencji i technologii ten kraj ma szanse sie rozwinąć, a inaczej bedziemy coraz bardziej zacofani :O A biedni tez mysla krotkodystansowo bo gdyby cały kraj był bogatszy i oni zarabialiby wiecej. Ale są zbyt malointeligentni zeby to zrozumiec. No i 500 plus tez nie wezmie sie z niczego, tylko z wysokich podatkow.

Gość gość
Kodziarze won z agitacją!

Gość gość
Człowieku zastanów się co piszesz. Ja teź jestem wykształcony i pracuje w wyuczonym zawodzie za najniższą krajową na umowa-zlecenie . Nie interesuje mnie żadna stopa ani zyski czy przyrosty i inne pranie mózgu . Komu ma PIS pomagać tym którzy zarabiają 5 tysięcy albo 100 tysięcy miesięcznie . Zastanów się co piszesz . A ty myślisz że ludziom mało wykształconym nie należą sie pieniądze . To przecież oni wytwarzają w pocie czoła nasze podstawowe a także luksusowe potrzeby .

Gość gość
Dla mnie największym problemem jest to, że nie ma na kogo głosować

Gość gość
W każdym kraju są afery, nadużycia, politycy i sędziowie na usługach mafii. Jakby tak nie było to by nie ginęli niewygodni dziennikarze za prawdę jak ostatnio na Słowacji

Gość gość
11:55- ale są kraje, które inwestują w rozwój kraju i technologie np. Singapur, Japonia, USA, a są takie, które dbają tylko o biednych, takie było zresztą założenie komunizmu, a znacie jakiś bogaty postkomunistyczny kraj?

Gość gość
Patologii wszystko jedno, gdzie się może napić i naprodukować kolejnych niewydarzonych, byle było na flaszkę. A cwaniaki, złodzieje zagłosują na oszustów i bandytów, bo im imponują

Gość gość
11:59- elektorat PiSu jak pokazują sondaże to głownie właśnie osoby , które nie mają wyższego wykształcenia, z niskimi dochodami i wielodzietne, a także ze wsi. A ,że takich osob jest wiele , to i poparcie maja duze.

Gość gość
W Czechach nie jest najgorzej, u nich menelstwo to Romowie głównie. Lepiej płacą, służba zdrowia w porządku. Sporo osób z terenów przygranicznych pracuje w Czechach, korzysta z leczenia, nie narzekają

Gość gość
Wiem, że osoby z wyższym, które czują się pokrzywdzone też głosowały na PiS. Z tym menelskim elektoratem to nie do końca prawda

Gość gość
pokrzywdzeni w pracy poniżej wykształcenia i umiejętności też głosowali. Liczyli, że coś się zmieni i o 500 + nawet nie myśleli

Gość gość
Ja w sondaże nie wierzę, menelstwo się polityką nie interesuje, na wybory nie chodzi. W sondażu można podać nieprawdę. Często dzwonią ankieterzy, a ludzie im opowiadają głupoty ☺

Gość gość
Przed lokalem wyborczym ankieterzy pytali, a ludzie im dla beki odpowiadali, co im przyszło do głowy

Gość gość
Jesteśmy małżeństwem z wyższym wykształceniem,pracujemy w swoich wyuczonych zawodach,córki mieszkają osobno . PIS może uratować kraj i to właśnie robi.

Gość gość
A ja też mam wyższe wykształcenie i nie popieram PiSu z powodów ,które opisałam w temacie. Zresztą PO też nie popierałam i jedna i druga partia uważam, że jest beznadziejna. PiS pozornie polepsza niektórym grupom ( np. wielodzietnym, albo zarabiającym najniższą krajową, sprzedawcom) życie. Pozornie bo tak na prawdę te pieniądze muszą się skądś brać, a skąd? Z np. podatków, które będą rosły. A gdzie w tym wpieranie ludzi zdolnych, technologii?

Gość gość
witaj w klubie, ja też mam wyższe, głosowałam na Nowoczesną w ostatnich wyborach, bo nie było na kogo

Gość gość
Ludzi zdolnych się nie wspiera, tylko chce im zaszkodzić, byle jaka hołota z licencjatem z prywatnej uczelni panoszy się wszędzie i to jest elektorat PO

Gość gość
krok do przodu, dwa kroki do tyłu tak się dynamicznie rozwijamy i propaganda sukcesu w TV

Gość gość
tak bo te wykształcenie wyższe to z reguły jakaś socjologia albo stosunki międzynarodowe :) zresztą większość tych superiorów z wykształceniem to po prostu nic nie wnoszący konsumenci z wielkich miast, darmozjady już więcej robią faktycznie rolnicy albo pracownicy fizyczni 🖐️

Gość gość
Byc może PO to była gorsza partia od PiS- u co nie oznacza ,że PiS rzadzi dobrze.

Gość gość
z mojej klasy z LO nikt się na socjologię ani na stosunki międzynarodowe nie wybierał, to mit. W każdym zawodzie jest ciężko zacząć, prawnikom utrudniają aplikację, filologom zdanie egzaminu na tłumacza przysięgłego. To sporo kosztuje, a zdaje się jak na prawo jazdy. Kilka razy, żeby wyciągnąć pieniądze od ludzi. Lekarze też często z własnej kieszeni pokrywają zdobywanie dodatkowej wiedzy, potrzebnej w zawodzie, fizjoterapeuci i w innych zawodach też zdobywanie wiedzy i umiejętności nie kończy się na studiach. Wiem, że ekonomiści i informatycy też się dokształcają naokoło, teraz wszędzie tylko szkolą pracowników, nie zawsze na koszt firmy

Gość gość
PiS wspiera tylko biedną i niewykształcona część tego kraju Tak wspiera, że ich okrada. dzisiaj 500 + to co najwyżej 300+ Ceny poszybowaly na wszystko tak w gorę, że inflacja jest zastraszająca :( a jak wiadomo najgorzej w takiej sytuacji maja ludzie biedni bo popadają w nędze :(