Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Syn jest przesladowany w szkole przez trzech chlopakow 4 klasa

Polecane posty

Gość gość
Jak wyżej - zglaszaj pisemnie, pisz maile do wychowawczyni, w sekretariacie złóż pismo, koniecznie niech podbija odbiór na kopii. Oni muszą interweniować! Co za durne wytłumaczenie że nie ma kontaktu z rodzicami- jakby dziecko miało w szkole wypadek, też by nie mieli kontaktu? Nie można zadzwonić, przekazać wezwania przez dziecko? A druga sprawa - weź synka do psychologa, zapisz go na karate albo kung - fu zanim będzie miał całkowicie zryta psychikę. Takie przejścia pamięta się nawet w dorosłym życiu.

Gość gość
Słuchaj autorko nie wysyłaj męża bo jeszcze skończy się tak że to on jest agresywny wobec tych dzieci i będzie miał kłopoty . Sprawdz czy jest w szkole monitoring i zadziałaj po pierwsze pismo do szkoły - tak jak ktoś ci radził po drugie zgłaszasz sprawę na policję po trzecie możesz również wytoczyć sprawę z powództwa cywilnego i żądać odszkodowania za straty moralne , zdrowotne twojego dziecka bo jak nic z tym nie zrobisz to może skończyć się np nerwicą po czwarte kuratorium i zbieraj dowody i nie słuchaj idiotycznych słów pani wychowawczyni że ona nie ma kontaktu z rodzicami tamtych uczniów załatw sprawę raz na zawsze piękna patologia chodzi do szkół

Gość gość
gość 12:09 konkludujesz swój wywód że ładna patologia chodzi do szkoły ,nie zgadzam się z takim upraszczaniem . Dzieci z rodzin nie zamożnych w większości nie stwarzają takich problemów jak dzieci z rodzin o wysokim standardzie życia . Jeżeli wyrażasz się autorko o patologi to niestety w zdecydowanej większości chłopcy jak i dziewczyny są zepsute z domu nie ze szkoły tylko z domu. Powtarzam w większości , gdyż są i bardzo dobrze wychowane . Moja wnuczka kończy w tym roku szkołe czyli zdaje maturę za moment o profilu artystycznym , jest uczennicą w miarę dobrą nie zaliczała nigdy jedynek raczej trójka na okres to była najgorsza z ocen. Gdybym tobie pokazał dziewczyny z tak zwanego dobrego domu czyli dzieci profesorów adwokatów , polityków , jakie one mają priorytety życiowe i jakie wyznają wartości , zmieniła byś zdanie o patologii wśród biedoty lub osób nie zamożnych . Nie wolno uogólniać .

Gość gość
12.39. Śledzę ten temat i jakoś nie zauważyłam by ktoś odnosił się do statusu materialnego rozwydrzonych dzieciorów. Patologia to przemoc i dreczenie innych bez względu na zamożność rodzicow.

Gość gość
Ja sie wypowiem.Corka ma 9 lat jest w 3 klasie.Od jakiegos czasu dokucza jej jedna kolezanka- jest corka nauczycielki,normalna rodzina.Calej tej sytuacji winna jest corka.

Gość gość
ś to ja z 12 .09 Masz rację uprościłam trochę , wiadomo że patologia to nie tylko domy biedne i zaniedbane . Chodziło mi raczej o patologiczne zachowania , a takie mogą przejawiać dzieci z bogatych i inteligenckich rodzin . Powiem Ci tak na marginesie że wystarczy poczytać tu niektóre wypowiedzi i wiesz kto to jest . Nie chodzi mi o ten konkretny temat ale ogólnie o forum . Pozdrawiam Acha mam dziecko w identycznym wieku i doskonale wiem co dzieci potrafią i jak rodzice mają pewne sprawy głęboko gdzieś i hodują takie nie wiadomo co . A za poczynania naszych pociech i szkód przez nie wyrządzonych odpowiadamy my rodzice . Mam na myśli niepełnoletnich dla jasności.

Gość gość
Dzisiejsze dzieci są wyrachowane i przebiegłe wiedzą doskonale kiedy pokazać swoją drugą gorsza twarz np.nie w obecności nauczycieli .I wiedzą od swoich rodziców ze jak mają kasę to mogą sobie pozwolić na więcej niestety dzieci są świetnymi obserwatora mi i widzą doskonale jak funkcjonuje dzisiejszy swiat

Gość gość
Po 1989 rokiem w nas Polakach nastąpił jakiś przełom , za tak zwanej komuny byliśmy inni trzymano nas za mordy i nie było powszechne rozwydrzenie .Bylem w tamtym okresie młodym chłopakiem ,szliśmy parkiem kilku z nas chłopaków i kilka dziewczyn ,po prostu wygłupialiśmy się ,goniąc krzycząc ,i natrafiliśmy patrol milicji ,zaczęli nam w dość ostry sposób mówić ze tak nie wolno ,ja zacząłem z nimi ostra dyskusje ,zabrali mnie na komisariat i tam pouczyli mnie palami jak mam się zachowywać .Odchorowalem cały miesiąc. Dzisiaj narkotyki ,sex w szkołach to norma ,nawet ochrona szkół i monitoringi nie przynoszą skutku .Jakas partia chce by był swobodny dostęp do broni ,nam Polakom dawać broń ,to samobójstwo !idzimy dzisiaj jak jedna osoba w kraju nas podzieliła i każdy z nas wypowiadające się czy zwolennik PiS lub nie z PiS ,mówi ze tylko on ma racje i tylko jego jest prawda .Dochodzimy do obłędu przez jedna osobę ,Każda manifestacja kończy się burdami z policja .Na to wszystko patrzy młode pokolenie ,dzieci ,jaki im przekazujemy obraz i wartości ? Byliśmy na ustach całego świata za obalenie komuny bez jednego wystrzału .Dzisiaj rodacy poza granicami naszego kraju bardzo wielu ma problem gdyż są obrażani wyzywani od antysemitów ,rasistów ,komu to ma służyć by tak nas nienawidzieć ,pomału wszyscy nasi sąsiedzi się oddalają od nas ,gdyż wstyd im jest za nas . Tak potrafią politycy w imię swoich interesów nas zmanipulować .