Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jola_111

jak poradzić sobie z bardzo suchą skórą :(

Polecane posty

Gość jola_111

Dziewczyny jak radzicie sobie z pielęgnacją suchej skóry ? Suchej to nawet mało powiedziane - mega przesuszonej. Teraz gdy za oknem zima każde wyjście na dwór kończy się ogromnym podrażnieniem, czerwonymi plamami i ogólnie bardzo niekomfortowym uczuciem szczypania :( Polecicie jakieś dobre kremy nawilżające ? Najlepiej te z naturalnym składem.

Gość aabuenaa
ja stosuję takie nawilżające, które można kupić w drogerii. Ale problem jest ze składem bo raczej zupełnie naturalne nie są. Może popytaj w aptece o jakieś dermokosmetyki ?

Gość gość
Żadnych sztucznych środków, bo one najczęściej zaostrzają problem. Polecam maseczkę z jogurtu naturalnego, świeżego ogórka zielonego, bądź smalcu.

Gość kikunkaa
Jesli chodzi o kosmetyki to na pewno nie polecam kupowania tych z drogerii, ich sztuczny skład tylko naostrza problem ( tak jak wspomniała koleżanka wyżej ). Zerknij sobie na Eldan Cosmetics, jeśli jeszcze ich nie próbowałaś to warto. Ja sama używam ich kremu nawilżającego i jestem zadowolona z jego skuteczności.

Gość jola_111
Te Eldan wyglądają całkiem fajnie. Możecie polecić jakiś konkretny krem na początek, który faktycznie mocno nawilży ? Nie chcę od razu kupować kilku rzeczy tylko jakiś jeden na próbę i jak się sprawdzi to pewnie zrobię większe zakupy.

Gość kikunkaa
na początek przetestuj sobie Idractive Moisture Daily Protection, to nawilżająco-ochronny krem. Fajnie sprawdza się też jako baza pod makijaż. W składzie m.in pantenol, masło shea, olej ryżowy i wit A i E. Fajnie nawilża i to nie na chwilę ale na wiele godzin.

Gość malinka55555
Od kremu na pewno warto zacząć. Ale to niestety nie jest tak, że jeden kosmetyk zdziała cuda i natychmiastowo nawilży skórę. Sprawa jest o wiele bardziej złożona. Zerknij na ten artykuł może rozjaśni Ci w głowie: https://www.neutrogena.com.pl/bad-piekna/pielegnacja-ciala/ . Dopiero kompleksowa pielęgnacja może przynieść jakieś spektakularne, naprawdę widoczne efekty.

Gość jola_111
Dzieki dziewczyny za wszystkie rady zamówiłam sobie na początek ten krem, który polecała kikunkaa i jestem mega zadowolona z efektów. Stosuję dopiero od tygodnia ale widzę już znaczną różnicę w stosunku do tego co było na początku. Co jeszcze warto stamtąd wypróbować ?

Gość mezuniaa
Wiesz co ja z Eldan bardzo lubię też piankę do mycia twarzy Acnevect Purifing Cleanser. W składzie pantenol, olejek lawendowy i miętowy czy kwas mlekowy. Bardzo skutecznie usuwa makijaż i inne zanieczyszczenia.

Gość gość
czasami warto sobie kupić porządny kosmetyk nawilżający, ja na przykłąd bardzo lubię uzywac kremu cetaphil da ultra, bo skóra jest fajnie nawilżona i ukojona :)

Gość gość
Dobrze pomaga maslo i mleko kokosowe. Ten najtanszy krem Nivea tez dobrze nawilza po kapieli. Najlepsza jest masc/krem konopny, ale to jest drogie.

Gość gość
a jak jestem cała wysuszona to w czym mam się kąpać

Gość gość
Może zapisz się do Klubu Zdrowej Skóry w CZS? Ja trafiłam tam z polecenia koleżanki i chyba do końca życia będę jej dziękować.