Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam założone 3 pary ciepłych skarpet, a dalej zimne stopy

Polecane posty

Gość gość

no i jak tu normalnie żyć 😭 nie da się.

Gość gość
Baby tak mają ,kumpela ma zawsze zimne dlonie jak mnie zlapiemza stojącegomptaka to mi sie z zimna kurczy:-( :-P

Gość gość
Zdejmij skarpety, stopy sa teraz w... zimnym termosie. Nigdy sie nie zagrzeja. Nalej ciepla wode do miski i zagrzej stopy. Mozesz tez oprzec stopy o kaloryfer - jedna para skarpetek wystarczy.

Gość gość
Trzy pary skarpet uciskają i dlatego jest ci zimno w stopy bo są niedokrwione

Gość gość
Ogolnie zimne stopy sa przyczyna zlego krązenia krwi, tak samo gdy marzna ręce.

Gość gość
Ogólnie to mam tak zimno w domu że mi marzną stopy dłonie nos i uszy, a krązenie to mi wysiądzie jak jeszcze pare dni ten mróz potrzyma.

Gość gość
Smaruj wazeliną, trochę pomaga.

Gość gość
Ciepła woda, albo goracy facet :) Mi czasem pomaga zjedzenie czegoś ciepłego, albo odrobina alkoholu. Same skarpety nie pomogą. To jak włożyć do nich kostki lodu i liczyć na to, że się zagotuja.

Gość gość
(tu autorka)_ tak zgadza się, mam złe krążenie i nawet latem niekiedy stopy bywają zimne. Ale dziś to przegięcie, od tylu godzin i zero poprawy, nawet po dosyć *****iwym dniu i ciepłej kąpieli dalej zimne. Co do ucisku, to nie w tym problem. Wszystkie trzy pary są luźne, do tego to frota i wełniane. No mówię wam dziś to mam sople, a nie stopy :-O

Gość gość
wazelina lub inny tłuszcz pomaga, oliwka dla dzieci, kremy ale tymi to tylko w domu bez wychodzenia na mróz można smarować

Gość gość
(autorka) z tą wazeliną to będę musiała spróbować, jutro kupię. Reszta sposobów, oprócz alkoholu ;) już wyczerpana na dziś.

Gość gość
Autorko, im więcej skarpet, tym gorzej, ponieważ dochodzi do nadmiernego ucisku; krew nie krąży tak, jak powinna, więc, zamiast być cieplej - jest bez zmian lub, wręcz przeciwnie, jeszcze zimniej. Ja też o tym nie wiedziałam, dopiero niedawno poinformowała mnie o tym moja ciocia. No, a druga sprawa, to może być taka, że te zimne stopy mogą być, niestety, przyczyną problemów zdrowotnych (z krążeniem). Najlepiej, to mieć pod ręką gorący termofor, albo nawet - miskę z gorącą wodą, w której ogrzejesz swoje dłonie oraz stopy. Kilka minut, i ta woda stanie się letnia. Ewentualnie - poduszka elektryczna, butelka z gorącą wodą, no, cokolwiek, co daje ciepło. Ach, zapomniałabym - dobre ciepło daje też mężczyzna obok, no, energia naturalna wręcz, hahaha. Mnie pomaga termofor z gorącą wodą, a w każdą zimę najbardziej cierpią moje dłonie i stopy. Już zdążyłam się do tego przyzwyczaić, ale umiem sobie z tym radzić. Ja też kiedyś myślałam, że im więcej skarpet lub innych ciuchów na sobie - tym lepiej. A to wcale nieprawda.

Gość gość
(autorka) no tak, mężczyzna obok rozgrzewa, wiem, wiem :) i jak na złość teraz jak zimno, to go nie ma.

Gość gość
Wlej gorącej wody do butelki i tym sobie nogi gorzej pod kocem

Gość gość
coś z cukrem masz zbadaj się na cukrzyce może to stopa cukrzycowa jest

Gość gość
Jaka masz temperature w domu, ze az tak zimno?

Gość gość
Autorko! Zamocz jutro stopy w letniej wodzie nastepnego dnia w cieplej ale nie goracej ( mi tak doradzil lekarz) pomoglo.Przez kilka nastepnych dni zrob to samo na noc nasmaruj stopy kremem rozgrzewajacym na to welniane skarpety i pod kołdre.POMAGA

Gość gość
(autorka) Dziękuje wszystkim za rady, od jutra będę testować. Dobranoc.