Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Drakenix

Ile wydajecie miesięcznie wydajecie na jedzenie? (na jedna osobe)2018

Polecane posty

Tak, wiem, że było jednakże są to starsze tematy a jednak z rokiem na rok ceny produktów rosną. Pytanie skierowane jest głównie dla osób żyjących samodzielnie :)

Gość gość
ok 600-700zl. w srednim miescie.

A wliczyłeś w to żarcie na mieście itp? Czy za samo żarcie w domu tyle płacisz?

Gość gość
ok 150

Zapytam wprost. Myślisz, że za plus minut 500zł miesięcznie na samo żarcie w domu (nie jem mięsa) wystarczy?

Gość kciukiem
w malym miasteczku, gdzie mamy az biedre i dino ok 1000zl na 2 osoby. plus pies i łoze na 5 innych psow dodatkowo

Gość gość
no 600 zł na jedną osobę starczy

Gość gość
ok. 600 z czestym zarciem na miescie soczkami krewetkami

Gość gość
Drakenix dziś A wliczyłeś w to żarcie na mieście itp? Czy za samo żarcie w domu tyle płacisz? x Nie jestem facetem to po 1. Po 2. zarcie to dla swin I nie nie wliczam w to posilkow na miescie, bo nie jadam takiego smietnika :)

haha no sorki ja nie wiem kto jest po 2 stronie, tym bardziej, że paru "gości" tutaj się wypowiada :P

Gość gość
jak nie facet jak gość masz nicka, baba by miała gościówa

Czyli jednogłośna odpowiedź, że w 500zł na miesiąc jeśli chodzi o jedzenie (bez jedzenia na mieście) sie nie zmieszczę?

Gość gość
zmiescisz

Gość gość
Czemu nie? Spoko starczy.

Gość gość
starczy to jest uwiad. nie wystarczy, chyba, ze chcesz jesc smieciowe jedzenie niskiej jakosci

Drakenix, ja i moj narzeczony plus nasz piesior i 5 dodatkowych wydajemy ok1000 bez zarcia na miescie liczac.

Gość gość
Starczy

Gość gość
gość dziś co masz na myśli z tym śmieciowym jedzeniem? przecież autor wyraźnie napisał że nie jada mięsa oraz nie żywi się poza domem, bez mięsa i przyrządzając potrawy samodzielnie spokojnie mu wystarczy 500zł chyba że każdego obiadu będzie obalał flaszkę wina to może być problem

No cóż ja nie mam zwierząt, nie jem nawet mięsa, śniadań tak samo, to chyba powinno starczyć. W sumie ten temat jest tylko na pocieszenie bo próbuje sie wyprowadzić z domu i wadomo trzeba koszta oszacować :x

Gość gość
gość dziś gość dziś co masz na myśli z tym śmieciowym jedzeniem? x Bialy cukier, najtansza maka, puszki, konserwy, dieta uboga w warzywa czy owoce, na mrozonkach i sosach z proszku to moze mu wystarczy to 500zl. Większym syfem od miesa jest nabial i mowie to jako swiadoma weganka.

Gość gość
Odczep się od mleka. Nie pijesz to nie pij. Ja tam pielęgnuję w sobie umiejętność trawienia mleka. Nigdy nie wiadomo. Może mi to kiedyś życie uratuje. A wracając do tematu. Da się za 500 wyżyć ale będziesz musiał włożyć sporo wysiłku w przygotowanie potraw. Bo na gotowcach i półprodukach daleko nie zajedziesz.

Gość gość
Jakiś merytoryczny argument popierajacy prozdrowotne dzialanie krowiego mleka dla CIELAT?

Gość gość
17:26 z twojego wpisu wynika, że ty zwyczajnie nie umiesz gotować. Bycie weganką nie robi z ciebie kucharkę, to też dobrze jest umieć.

gość dziś x Mógłbyś/mogłabyś rozwinąć myśl? W przygotowanie jakiego typu potraw Ci chodzi?

Gość gość
gość dziś 17:26 z twojego wpisu wynika, że ty zwyczajnie nie umiesz gotować. Bycie weganką nie robi z ciebie kucharkę, to też dobrze jest umieć. X a po polsku? bo me oczy (filologa) krwawią?

Gość gość
Ktoś inny. Można wiele wymyślać. Dam ci jeden przykład, czasem robię sobie ziemniaki zapiekane w gęślarce. Roboty mało, kroję je drobniej lub grubiej, dodaję boczku pokrojonego w kostkę lub kiełbasy w plasterkach lub to i to. Cebuli w plastrach i papryki w kostkę albo tylko jedno. Czasem pieczarek dodam. Przyprawię. Ogólnie co mi w ręce wpadnie czy co tam chcę dodać. Do piekarnika i czasem przypiekę bardziej żeby lekką skórkę ziemniaki miały a czasem nie, jak mam ochotę. I teraz zobacz na ile sposobów można sobie kombinować na takiej prostej głupocie z ziemniaków. Facet jestem.

Gość gość
Jak oczy filologa krwawią to dobrze. Taki filolog to leniwe bydle jest, pasożyt społeczny co nawet z dużej litery zdania nie zacznie.

Gość gość
gość dziś najwidoczniej nie byles tego wart. dziecko, ja takie teksty slysze na co dzien. probuj szczescia na kims innym ;)

Gość gość
Warszawa - na jedna osobe przynajmiej 600 zl, ale raczej wiecej, nawet 1000 zl miesiecznie, jesli sie kupuje dobre jakosciowo produkty. Niestety od 500+ ceny drastycznie wystrzelily w gore, to jest jakas masakra. Lepsza szynka kosztuje czesto ponad 50 zl/kg, tanszej niz 30zl/kg dawno nigdzie nie widac, jakies lepsze maslo praktycznie 10 zl (9,90zl). Oczywiscie da sie taniej, jesli ktos musi, to pewno przetrwa za mniejsza kwote. Jesli dwie osoby mieszkaja razem, to budzet na jedna sie zmnieszy. Zawsze tak jest.