Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo duże pragnienie w ciąży.

Polecane posty

Gość gość

Jestem w II trymestrze, on kilku tygodni ciągle chce mi się pić, zwłaszcza w nocy i nad ranem, Sachara w ustach. nic nie gasi mojego pragnienia. Piję ok 3 litrów na dobę. Co to może być?

Gość gość
Tez tak mialam. Pilam banke 5litrowa dziennie. Juz sie powstrzymywalam zeby nie pic ale takie mialam pragnienie ze szok.

Gość gość
To moze byc cukrzyca ciazowa. Z tym nie ma zartow. Zrob jak najszybciej badania.

Gość gość
nie mam cukrzycy ciążowej, badałam

Gość gość
Ja mam to samo, sahara, a wlasnie drugi trymestr. Najpierw zrobir jednak bad na cukrzyce ciazowa, ale jesli to nie to , to sama juz nie wiem. Boze, tak suszy, ze juz nie daje rady, non stop pije, sikam, a w gardle mam pustynie w samo poludnie :(.

Gość gość
Chce Ci sie pic zwlaszcza w nocy bo wtedy dochodzi do g***townych spadkow cukru.

Gość gość
Jak cukier OK to normalne, wahania hormonalne różnie się będą objawiać. Zwróć tylko uwagę, żeby pić dobrej jakości wodę mineralną albo częściowo pić elektrolity (mogą być "domowe" - woda, trochę soku owocowego i trochę soli), żeby nie zaburzyć właśnie gospodarki elektrolitowej. Na samo uczucie w gardle mogą trochę pomóc tabletki do ssania z porostem islandzkim np. albo jakieś spraye nawilżające.