Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie gry planszowe?

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Ostatnio zacząłem się wkręcać w planszówki i generalnie w gry analogowe ;) Dużo gramy w 5 sekund jak mam gości, jakąś posiadówkę itp. to super się w to gra. Macie coś innego do zaproponowania gdzie by można ze znajomymi w 3-4 osoby pograć? Chodzi mi o coś prostszego, gdzie nad samą instrukcją obsługi nie musiałbym siedzieć pół godziny ale też żeby wciągało ;) Dobre opinie słyszałem o Aferze na Wiejskiej, ktoś kojarzy?

Gość gość
Mamy u nas w kafejce Aferę na wiejskiej i gra bardzo okej, przyjemna, z fajnym klimatem opartym o aktualną polską politykę...która co jak co, ale nudna nie jest :P Plus za pomysł, za soczysty humor który lubię...!

Gość basman
Łatwa, bardzo regrywalna gra to "Wsiąść do pociągu: Europa". Zasady tłumaczy się szybko, gra nie ma przestojów, dzięki czemu nie trzeba długo czekać na swoją kolejkę. Najlepiej grać w 4-5 osób, wtedy na planszy robi się ciasno i dzięki temu ciekawiej. "7 Cudów Świata" - kolejny warto uwagi tytuł. Tutaj również zasady nie powinny sprawić problemu nawet wśród mniej doświadczonych graczy. Dużo więcej kombinowania, ale sama partia krótsza niż w pociągach. I na koniec coś lekkiego i szybkiego - karcianka "List miłosny". Można ją zabrać wszędzie, a mimo prostoty zasad też trzeba czasem pogłówkować: https://dzotczi.pl/gry/list-milosny-edycja-rozszerzona-71