Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyna wyśmiała moje dobre maniery!

Polecane posty

Gość gość

umówiłem się z dziewczyną na randkę. Na powitanie pocałowałem ja w ręke, byłą zaskoczona, potem odsunąłem jej krzesełko i jak wychodziliśmy pomogłem założyć jej płaszcz. Pożegnaliśmy się. Za parę dni chciałem się umówić ponownie, na co ona: "fajny z ciebie facet, ale twoje maniery sa troche nienowoczesne i oglnie jestes jakis taki zbyt mily, to nie to czego szukam" To jaki powiniem byc?

Gość gość
Badz jaki jestes, to dziewczyna jest nie dla Ciebie. Ona szuka rownego sobie chama, z ktorym bedzie sie awanturowac i przeklinac a potem plakac, ze ja w ciazy uderzyl.

Gość gość
bo calowanie w reke jest oblesne, a na pierwszym spotkaniu to lipa

Gość gość
W rękę nie całuje, ale owszem maniery mam nie naganne, przez co ciężko poznać kogoś, kto to zaakceptuje.. Znam ten ból autorze, kiedy jesteś dla kobiety miły a ona zamiast to docenić woli łysola, który używa k***a jako przecinek i pięści jako argument :)

Gość gość
Nie zmieniaj się, facet. Twoja kultura osobista i dobre maniery są doskonałym 'sitem', i ochronią Cię przed takimi właśnie prostaczkami i prymitywnymi babusami ja ta, o której mówisz. Niech się wiążą z chamami i cierpią, Ty sobie znajdziesz kobietę na poziomie :)

Gość gość
Widzisz, Autorze, to nie Twoja wina, że nie wpasowałeś się w gusta tej dziewczyny. To bardzo miłe, że są jeszcze, wśród tej całej popapranej nowoczesności, tacy mężczyźni, jak Ty. Tego typu zachowań jest coraz mniej, niestety. A pomyśleć, że dawniej były one normą. W ogóle - dawniej osoby szanowały się inaczej, kobieta była obiektem do zdobycia, a nie, tak jak jest dzisiaj - tylko do zaliczenia, za przeproszeniem. Im było trudniej - tym lepiej. Mężczyzna okazywał zainteresowanie bez nachalności, grubiańskich tekstów. Bardzo podobają mi się tamte czasy, pod tym względem. Cóż, Autorze, nie zmieniaj swoich nawyków, sposobu okazywania szacunku kobiecie. Takich, jak Ty, naprawdę jest coraz mniej. Ale pocieszające jest to, że istnieją także kobiety, które chcą być w taki sposób adorowane. Kultura i szacunek nie powinna wychodzić z mody, powinna być ponadczasowa. Twoje postępowanie nie jest dziwne. To w dziwnym kierunku zmierzają kontakty międzyludzkie. Bądź sobą. Życzę, byś spotkał na swojej drodze świetną kobietę.

Gość gość
Ja bym zwyczajnie zwróciła uwagę abyś nie całował mojej dłoni. Też tego nie lubię od obcych mężczyzn, dla mnie to zbyt poufałe. Całować mnie gdziekolwiek może tylko mój mężczyzna. Na pierwszej randce wg mnie ten gest odpada. Odsuwanie krzesła jest zwykle niepraktyczne, wg mnie można to sobie darować lub zostawić na jakieś szczególne okazje, gdy kobieta ma zajęte dłonie lub jest w jakiejś wymyślnej sukni i ta pomoc jest jest faktycznie przydatna. Wg mnie na przyszłość aby nie płoszyć dziewczyn pozostań tylko przy podaniu płaszcza, to się powinno każdej spodobać, zwłaszcza, że oprócz płaszcza są jeszcze do ogarnięcia inne rekwizyty typu szalik, czapka, rękawiczki lub torba i pomoc może być jak najbardziej na miejscu. Powodzenia, pozdrawiam i nie przejmuj się tamtą dziewczyną. Ona też nie potrafiła się zachować. Wystarczyło żartem odwieść cię od tych czynności.

Gość gość
nie słuchaj tych bzdur, jak dalej tak bedziesz robil to za 100 lat nie znajdziesz laski, tez robilem te same bledy co ty. ale widizsz powiedziala ci ze jestes ZBYT MILY TO CI POMOZE https://www.youtube.com/watch?v=6i3bgSpHjvk

Gość gość
11:48 To prawda. Całowanie w rękę powinno odejść do lamusa całkowicie. Raz ze nie każda sobie tego życzy dwa tam jest pełno zarazkow

Gość gość
gość dziś Jak będziesz się kierował tego typu poradami, to poleci na Ciebie pustostan, który nie potrafi zapanować nad własnymi emocjami i ma bardzo niską samoświadomość. Krótko mówiąc, patologia. Tak się psuje społeczeństwo. Równać trzeba w górę, nie iść na zwierzęcą łatwiznę. Jesteśmy ludźmi, podobno inteligentnymi.

Gość gość
Kończąc swoją wypowiedź uważam jednak, że skoro czasy się zmieniły i kobiety oczekują czegoś innego to autor powinien się jednak do tych zmian dopasować. Ci którzy są elastyczni i potrafią się odnaleźć w każdej sytuacji odnoszą największe sukcesy. Taka jest prawda. Gdy nie zarabiasz wystarczająco dużo pieniędzy dopasowujesz się i zmieniasz zawód/umiejętności. Gdy ktoś próbuje cię wykorzystywać dopasowujesz się do niego i robisz się bardziej asertywny. To są tylko przykłady z życia wzięte. Aby odnosić sukcesy towarzyskie też trzeba się dopasować do reszty. Chyba nie myślicie, że świat i otoczenie dopasują się do autora ? Mam nadzieję, że autor mnie dobrze zrozumie...powodzenia 🌻

Gość gość
Zarazków jest więcej na dłoni jak sobie podajecie niż na wargach. Wracaj do szkoły!

Gość gość
Trzeba znaleźć złoty środek, ot co, takie są realia. Nie równać za bardzo w górę i nie zniżać się do patologii.

Gość gość
11:56 Chyba nie zrozumiałas. Niektórzy faceci naprawdę przeginaja z tymi manierami. Oczywiście lepszy taki niż cham ale nie trzeba przeginac i nadskakiwac ani całować po dłoniach. Kobiety tego nie oczekują chyba że mają z 70 lat.

Gość gość
Nie zmieniaj się. Ode mnie facet ktory przepuszcza kobiete w drzwiach, odsuwa krzeslo itd. ma dużego plusa.

Gość gość
eeeee

Gość gość
Ja też nie lubię nadskakiwania, odsuwania krzesła czy otwieranie drzwi, co to ja jestem jakaś kaleka, że trzeba takie czynności robić za mnie?

Gość waterman
Całować w rękę,to już nie robię,ale podam kurtkę,odbiorę kurtkę . Krzesło odsunę i przysunę ,ale tutaj też uwaga ,że zależnie od lokalu ,sytuacji. Ciekawostką jest ,gdy dziewczyna odchodzi od stołu i przychodzi ,to ja wstaję . Ona patrzy i ..usmiecha się pod nosem . ale nie przesadzam i nie nadskakuję . Rytuały dobrego wychowania to jedno,a reszta to drugie,czyli mamy różne zdania ,to nie podnosimy głosu ,wysłuchujemy ,nie kłócimy się,ale też nie wycofujemy . O to cięzko ,bo każdy teraz chce mieć rację . Takie sito powoduje,że trafisz na podobną osobę do siebie i będzie łatwiej utrzymać taki związek,bo róznice w miarę czasu pogłębiają się i wtedy cięzko o zmiany .

Gość gość
te tzw maniery maja tylko cipkowaci faceci

Gość gość
Całowanie w rękę również uważam za obleśne i może mnie zjedziecie, ale taki mężczyzna nie ma u mnie szans, bo kojarzy mi się z mężczyznami pod wpływem alkoholu. To krzesło i płaszcz to jest ok, ale wstawanie z krzesła jak wracam z toalety to przesada. Już sobie wyobrażam jak wszyscy mężczyźni przy stole, kiedy jesteśmy w grupie, wstają, bo dziewczyna z sikania wróciła. Może i to jest gdzieś zapisane, że tak się powinno zachować, ale ja wolałabym z toalety wrócić tak normalnie niezwracając za bardzo uwagi innych. Jeśli chcesz autorze to tak rób jak cię nauczyli ale zauważ, że tak cię nauczyli, więc możesz się tego oduczyć. A warto, bo wnioskuję, że jesteś młody chłopak i takie całowanie w rękę to oprócz pijaczków to stosują ludzie, którzy wychowali się w jakimś zamknięciu przez pradziadków.

Gość gość
Wszystko ok tylko błagam nie całuje po rękach. Młode kobiety tego nie znoszą.

Gość gość
12:02, chyba ty nie zrozumiałaś. Piszesz o zarazkach. Wypowiadasz się w imieniu kobiet, nie masz do tego prawa. Ja np. lubię jak mężczyzna całuje w rękę a ledwo 20 przekroczyłam. Pisz za siebie, nie innych.

Gość gość
A i jeszcze dodam, że tytuł nieadekwatny bo ona cię nie wyśmiała. Powiedziała, że jej to nieodpowiada, była szczera i delikatna. I tak się tworzą historie o tym jakie kobiety podłe. Tobie jakby nieodpowiadała jakaś dziewczyna po pierwszej randce, to co byś zrobił? Umówił byś się z litości, żeby nie urazić laski? Albo byś kontakt zakonczył bez żadnego słowa wyjaśnienia. Dziewczyna powiedziała co jej nie pasuje. Ty to powinieneś przyjąć i albo przemyśleć swoje zachowanie albo dalej robić jak robisz i może znajdziesz kobietę taką po 50 tce czy starszą (nie obrażam tych pań, ale ten wiek jeszcze przyjmuje np. całowanie w rękę)

Gość gość
bylo jej z liscia strzelic

Gość gość
Nie sądzisz ze całowanie w ręke się obrzydliwe i wygląda jak scena z jakiejśc starej komedii???Sama bym cie spuściłą na drzewo

Gość gość
Przecież to prowokacja tego debila co zwykle

Gość gość
spuszczanie na drzewo też nigdy nie było w modzie

Gość gość
12:57 Dobrze prawisz

Gość gość
Z mojego punktu widzenia takie zachowanie jest sztuczne i sztywne. Rozumiem podac plaszcz czy odsunac krzeslo, ale calowac w reke? Wszystkie kolezanki tak witasz? Masz w ogole jakies? Na takim spotkaniu czlowiek chce sie czuc w miare luzno, a nie jak na przedstawieniu