Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyna wyśmiała moje dobre maniery!

Polecane posty

Gość gość
wspolczesne kobiety nie zasluguja na maniery

Gość gośćlisicaaaa
nie nie wstawaj jak ona wstaje,więcej luzu,to nie prezydent tylko panienka jakaś,pewnie głupkowata,musisz się dostosować do rozmówcy ,młoda panienka zakaz wstawania ,powinieneś to wiedziec, spotkasz się na randkę z królową angielską to se wstawaj,ważne wyczucie ,udajesz że tego nie masz ?:) prowokatorze całowanie po łapach dozwolone tylko jak już jesteście ugotowani i stęsknieni a nie wiesz tak oficjalnie jak ciocie na obiedzie kilka lat temu tylko tak inaczej :) ale nie jak jak znacie się z widzenia i zero emocji,

Gość gośćlisica
a właściwie to możesz zasalutować jej ,zobaczymy jaka będzie reakcja :) otwieranie drzwi podawanie czegoś jest ok

Gość gośćlisicaaa
może jeszcze dopisze że jak spotykasz się z babką po 60 to możesz nic nie zmieniać

Gość gość
nic dziwnego sama się śmieję jak widzę takich dziwnych gości

Gość Teppic   No1
Zmieniaj osoby, które nie pasują do twojej natury, nie naturę, by pasowała do osób. ;) Osoby, które będą się nadawać na twoją drugą połówkę albo docenią to, jaki jesteś, albo po jakimś czasie dadzą ci do zrozumienia, że to tolerują bo cię szanują, aczkolwiek cośtam im nie gra. Wtedy chce się iść na kompromis. bo sprawa załatwiana jest w sposób cywilizowany. Pod żadnym pozorem nie dostosowuj się pod osobę, nim się z nią nie zwiążesz i sam tego nie zapragniesz.

Gość No elo
Świat się zmienia. Całowanie w rękę czy przepuszczanie w drzwiach odchodzą do lamusa tak samo szybko jak szacunek wobec kobiet. Dziewczyna z klasą z automatu dostaje szacunek od faceta. Prosta karyna z kafeterii dla której maniery są archaiczne szacunku przy związku nie już nie. Dostanie jedynie zainteresowanie na poziomie fizycznym

Gość gość
A ja myśl ze nawet jesli to zachowanie wydalo sie jej sie dziwne to nie byl on powodem jej decyzji. Musiales ogolnie wywrzecvna niej srednie wrazenie skoro postanowila dac ci kosza. Jesli bys jej sie spodobal mysle ze takie niuanse nie uszly by szczegolnie jej uwadze. Gdybym spotkala super faceta i tezvprxyzbaje irytuja mnie takie gesty, troche to takie zachowanie na wyrost i pokaz, to na pewno nie skreslilabym go z tego powodu. :)

Gość gość
to nie te czasy

Gość gość
No elo dziś Bardzo dobrze powiedziane.

Gość gość
super tak trzymaj

Gość gość
takei maniery mogą sprawić szczególnie w miejscach publicznych że lidze będom się śmiali

Gość gość
Mnie tacy faceci kręcą. Oczywiście jeśli nie jest to tylko pozerka.

Autorze, WOW! Nie wiedziałam, że takie cuda jak Ty jeszcze chodzą po tym globie. No chyba, że masz 50+ bo jak dotąd, tylko od takich panów otrzymywałam należyty szacunek.

Temat jeszcze doczytam, bo ciekawy ale po kilku pierwszych wypowiedziach odnośnie całowania w rękę jako obleśne... Tak tylko może powiedzieć niewychowana i głupia dziewczyna, bo przecież to kobieta pierwsza wyciąga dłoń, nie inaczej. Nie musi tego robić, a więc do jasnej ciasnej, skoro wyciąga łapę, to znaczy, że na to przyzwala....

Gość gość
Lubię dobre maniery, ale również całowanie w rękę przez obcych facetów uważam za obleśne (może mnie rozczulić, ale facet musi mi się podobać :P), i nie lubię, jak ktoś mi ktoś zakłada płaszcz czy odsuwa krzesło. Kojarzy mi się to z nadskakiwaniem. W tym zakresie mogę i wolę się sama obsłużyć.

Ależ przecież facet odsuwa Ci to krzesło, droga kobieto, nie dlatego, żeby nadskakiwać, ale żeby potraktować Cię jak damę. To Cię oburza?

Gość gość
A umiesz czytać ze zrozumieniem? Mogę czegoś nie lubić? Przepuszczanie w drzwiach obowiązkowo, to co wyżej dla mnie staroświeckie i sztywne.

Gość gość
Jak pójdę na bal, to może mnie traktować jak damę, w sytuacjach codziennych naprawdę niewskazane. Umiem i wolę się ubrać sama.

Spokojnie dziewczyno, możesz czegoś nie lubić. Piszę tylko, że faceci wykonują takie gesty z szacunku do kobiet, chcą je traktować wyjątkowo, tak jak na to zasługują i wszystkim jest miło. Nikt nie twierdzi, że nie możesz się sama ubrać, nikt w to nie wątpi. To tylko okazanie troski, taka pomoc, szacunek. Czemu rezygnować z tego, by facet traktował Cię jak damę? To jest miłe. Ty rośniesz w jego oczach, on rośnie w Twoich i same korzyści. Takie jest moje zdanie.

Ten cały przedwojenny sznyt, żeby zadziałał, musi być znajomy obu stronom. I czesto jest już trochę nie na miejscu. Np. obecnie większość kobiet nie zna nawet podstaw etykiety, więc ceregielenie się z przysuwaniem krzesełka, gdzie kobieta musi mieć wyćwiczone siadanie na komendę może latwo się zamienić w slapstikową komedię. Podbnież z pomocą przy zakładaniu płaszcza. Przy braku praktyki u ktorej kolwiek ze stron, wygodniej i mniej krępująco dla kobiety założyć płaszcz samej. Całowanie po rękach jest niehigeieniczne i uwłaczające mężczyźnie. Skąd masz wiedzieć co przed chwilą kobieta w tym ręku trzymała... 00 A chwawty wręcza się jeśli przyjechało się po nią samochodem lub taksą. Ew. wsyła do domu bądź pracy przed spotkanie. Gamonie jadące na spotkanie umówione na mieście trajtkiem nie mają uncji mozgu w czaszce. Panna będzie się z wiechciem trudzić, czy gamoń będzie go nosił? Niezręczne i niewygodne. 00 Kindersztuba? Owszem. Etykieta? Tylko jeśli jest znajoma obu osobom i stosowana z głową. 00 Jeśli cała randka sprowadza się do spotkania umówionego na mieście to ceregiele w ogole mozna sobie darować.

Gość gość
laska i tak jest pusta, przynajmniej jak nie chciala nie powinna mowic nic i zbyc to milczeniem

Gość gość
To by bylo zle, ze nie powiedziala o co chodzi. Poza tym nie wysmiala tylko podala powod.

Gość gość
haahahahhaahha

Gość gość
To wyjaśnijcie co teraz jest dobrymi manierami, skakanie z "kwiatka na kwiatek"? A może jak się nudzi to wyskoczę sobie na zdradę, albo wiem przecież dziewczyna nie musi znać faceta, ważne że proponuje upojną noc - wam to wystarczy! x Wy chcecie nas zmieniać?To wy się zmiencie. A nie wyszły wielkie panusie siano w glowie i myślą że one mogę wszystko. Tak to jest jak kobiety (czytaj: feministki) mają faceta za śmieci do deptania. Jak ja widze te feministki protestujące to mi się słabo robi

Gość gość
Im bardziej jestem starszy tym bardziej mi się wydaję ze kobiecość zostaje spychana na drugi bok, dawniej kobieta była jaka? a no właśnie.. kulturalna, szanująca dobre maniery mężczyzny, na pewno nie było tyle zdrad co teraz na około, jak to "kobiety wyzwolone" sobie teraz pozwalają, umniejszając rolę mężczyzny do takiego pachołka co to jest nikim. I to mnie wkurza, ambicje kobiet chyba nie idę w parzę z wyidealizowanym pojęciem miłości, nie mówię o facetach miernotach, ale o normalnych facetach na poziomie, których traktujecie jak przedmiot.

Gość gość
ość 2018.03.08 Za "dobre wychowanie" czytaj "podlizywanie się przestarzałymi manierami" nie zyskasz zainteresowania, szczególnie za bycie dziadem w młodym ciele xx Maniery przestarzałe ? Kultura i wychowanie nie na miejscu ? No, tak pewnie powinien krzyknąc ' siema mała ", " zólwik " itp. To faktycznie byloby na miejscu i pasowało do mlodego ciala :D Czyli " wyluzowane " prostaki sa cool ?

Gość gość
gość dziś - nie wszystkie kobiety są feministkami ale wy faceci tych innych nie zauważacie.

Gość gość
Zwykle czesc i podanie plaszcza zamiast "pomagania" w zakladaniu pewnie by wystarczylo

Gość gość
bądź ostry, mów wyluzowanie, no co tam, zamiast jakichs caluskow, odsuwania krzesla, wejdz pierwszy nei otwieraj drzwiow, zaloz nogi na stul jak z nia mowisz - to powinno pomodz