Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pobranie wycinka

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy może któraś z was miała pobierany wycinek z szyjki macicy? Dostała skierowanie od ginekologa i zapisałam się dziś w szpitalu. Mam się zgłosić za tydzień na IP i bardzio się boje. Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

Gość gość
Z jakiego powodu zgłosiłam się do lekarza i co jest podejrzewane?

Gość gość
Czy to przez wyniki cytologii?

Gość gość
Czy chodzi o biopsje? Wiadomo, co jest podejrzewane kiedy bada sie tkanke.

Gość gość
Dostając skierowanie lekarz pisze podejrzewana chorobę ewentualnie schorzenie do którego ma być pobrany wycinek. Więc Gościu nie przesadzaj i nie strasz kobiety.

Gość gość
Podejrzenie to liszaj zanikowy czy jakos tak. Choroba autoimmunologiczna do wykrycia tylko po pobraniu wycinka.Nie jest to biopsja iglą tylko normalne nacinanie ze szwami w znieczuleniu ogólnym. Boje sie nie wyniku, ale samego zabiegu.

Gość gość
Sam zabieg nie jest bolesny bo przebiega w znieczuleniu. Czy masz ciemne wykwity w ok warg sromowych o***tu i czy w trakcie odbywania stosunku odczuwasz ból?

Gość gość
Gościu z 15:06 czym niby cię straszę? Ja sama się boję i potrzebuję rzetelnej informacji jak taki zabieg przebiega?

Gość gość
Podadzą ci leki sedatywne czyli działające na twój układ nerwowy czyli po polsku zaśniesz następnie przez pochwę wprowadzą endoskop i lekarz obejrzy twoją macicę z trzonem i pobierze fragment tkanki dosłownie wielkośc***aznokcia małego palca u ręki nastepnie założy 1-2 szwy z reguły nićmi samorozpuszczalnymi.Może wystąpić niewielkie krwawienie które samoistnie ustąpi. Po zabiegu wrócisz na salę i około 6 godzin nie będziesz wstawać. Następnego dnia wyjdziesz do domu.

Gość gość
Dziekuję za sensowną odpowiedź. Powiedzieli mi, że jeśli nic się nie będzie działo to wyjdę tego samego dnia. Nie da siębtego zrobić przy znieczuleniu miejscowym? Po porodzie szyją większe rany i nikt nie usypia. Mam nadzieję, że to dla mojego dobra.