Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do końca mówili że będzie chłopak a urodziłam dziewczynke!

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam w UK i ten kto tam mieszka wie jak wyglada opieka kobiety ciezarnej. Zamiast usg badaja rekami przez brzuch i go mierza centymetrem. Takze mialam tylko 3 usg. Pierwsze potwierdzajace ciaze w 12 tygodniu, drugie polowkowe na ktorym powiedzieli mi ze na pewno chlopak no i pozniej jak pojechalam do szpitala bo nie czulam malego.. w sumie malej ale o tym zaraz. I na tym ostatnim sprawdzili tylko bicie serca, przepływy itp. I oto dzien porodu. Wyprawka chlopieca, wozek chlopiecy.. no wszystko! Rodze.. i nagle mi mowia gratulacje pieknej dziewczynki. Ja w szoku takim ze zapytalam czy to moje dziecko.. pozniej mi polozne powiedzialy, ze pewno pomylil lekarz pepowine z siusiakem i ze to sie czesto zdarza.. ludzie minelo 2 tygodnie a ja nie moge sie pozbierac z tego szoku. Nie moge sie do niej przyzwyczaic bo do konca bylam przekonana ze jestem mama synka..

Gość gość
No i co za problem. Ja (tez w UK) tylko 2 USG do konca nie bylo wiadomo, co sie urodzi, bo akurat dziecko nie tak sie odwrocilo. Za to bardzo dobry porod, bo w wodzie. Co za roznica, przeciez naszym mamom nie robiono USG i do konca bylo tajemnica, co sie urodzi.

Gość gość
Ostatnio w PL moja bratowa urodzil chlopca a przez cala ciaze bylo jej mowione ze dziewczynka. I to nie jeden lekarz.

Ciesz sie, ze masz zdrowe dzieciatko. Ja badania prenatalne robie tylko i wylacznie w klinice. Polecily mi ja kolezanki, siostra... Przenigdy nie slyszalam zeby lekarz pomylil plec. Tu i tam zawiesisz kokardke i bedzie dziewczecy pokoj i wozek. Jestem zwolenniczka kolorow i wzorow unisex zanim jeszcze dziecko przyjdzie na swiat. Robilam tak w pierwszej ciazy i robie tak w drugiej. Wyprawke i wozek po coreczce jak znalazl mam dla syna. :)

Gość gość
Co za problem? A taki moze, ze autorka wydala pewno kupe kasy na rzeczy chlopiece? I ja tez sobie nie wyobrazam sobie byc przekonana cala ciaze o tym że urodzi się dziewczynka a jest chłopiec. A że ma zdrowe dziecko to się cieszy na pewno. Nic mnie tak nie denerwuje jak to ciesz sie że masz zdrowe dziecko. Chyba każdy człowiek się z takich rzeczy cieszy i mysli cala ciaze o tym zeby bylo dziecko zdrowe nawet zanim pozna płec!

Gość gość
No tak, lecz my w tych czasach mamy możliwośc zrobienia usg. Już bym wolała się nie dowiedzieć do samego końca niż zostać źle poinformowana.

hej może ktoś tu mi odpowie plis 31 stycznia 2018r moj chłopak włozył członka do mojej pochwy ale wyciągną zachwile on nie jest pewien czy mogł byc odrobina spermy na członku pózniej 6 lutego dostałam okresu i trwał normalnie okolo 6 dni a teraz dzisiaj spóźnia mi się juz 2 dzień czy mogę byc w ciązy ????? prosze o odpowiedz

Gość gość
Nie jesteś w ciąży. Ale skoro cię to nurtuje to zrob test. Nie ma szans zeby nie wykrył teraz ciązy jesli jakims cudem bys jednak byla.

Gość gość
a co za roznica dla niemowlaka czy rzeczy ma dla chlopca czy dziewczynki? Ja cala wyprawke dla coreczki mialam po chlocach z rodziny. Jej bylo naprawde wszystko jedno:):)

Gość gość
To dobrze że tak rzadko robią. Usg nie jest najlepsze dla dziecka

Gość gość
hahahaha ja w Szwecji mialam tylko jedno usg , ale dobrze powiedzieli ze chlopak , tutaj w ogole karte ciazy zaklada sie od 12 tyg , nie chodzi sie do lekarza tylko poloznej , ktora tez mierzy centymetrem brzuch i sprawdza tetno trabk , ciaze prowadzi sie tak jakby naturalnie , zadnych badan przez pochwe

Gość gość
No i dobrze że miałaś tak miałaś w Szwecji, co komu pasuje, ale nie pierniczki ze usg jest źle dla dziecka. A ja mieszkam w Polsce i mam usg co 4 tyg i po wizycie gdzie widzę swoje dziecko czuje się chociaż trochę uspokojenia, że żyje. Oglądam sobie dzieciątko, wszystko mam mierzone i badane, badania prenatalne. Rodzeństwo przez cc na zyczenie, a mój lekarz pięknie robi cesarski bo juz jedna mi robił i moje koleżanki zadowolone. Ale kto co lubi.

Gość gość
gość dziś hola hola , ja nie pisalam ze usg jest zle

Gość gość
a co za roznica dla niemowlaka czy rzeczy ma dla chlopca czy dziewczynki? Ja cala wyprawke dla coreczki mialam po chlocach z rodziny. Jej bylo naprawde wszystko jedno x nie zgadzam się moim zdaniem to takie uwłaczające dziecku, bo nie rozumie to ubierzesz mu byle co. Ciekawe czy 6-7 latek ubrał by dziewczęce ubrania? NIe... bo dzieci by się śmiały. pracuję w żłobku, mamy takiego chłopca 1.5 rocznego, który chodzi własnie w takich rzeczach po starszej siostrze. Pantofelki w kropeczki, spodnie niby ciemne ale z falbanką na nogawce, bluzeczki z kokardką itd. Nie wygląda to fajnie, kazda nowa opiekunka, logopedka, psycholog... każdy to komentuje- a Kuba to ma starszą siostrę? NIby w żartach ale zawsze... dlaczego robicie z dzieic pośmiewisko? tak ciężko kupić te kilka ciuszków? choćby na ciuchach?

Gość gość
Ja mam synka, bratowa zaraz rodzi dziewczynkę i dużo Jej się podobało z naszej wyprawki. Zresztą wózek zamówili miętowy, kiedyś wydawał mi się to kolor dla chłopca, ale widzę, że dużo dziewczynek takimi nowymi jeździ. W każdym razie gorzej wygląda chłopiec w różu, niż dziewczynka w niebieskim:)

Gość gość
A ja mam starsza córkę i syn będzie po niej nosił ciuchy. Nie wszystkie rzeczy mam różowe, bo córka tez miała ciuchy po chłopcach. Do roku nie chce wydawać pieniędzy na ciuchy, z których zaraz i tak wyrośnie.

Gość gość
Moja koleżanka tak miała jakies 3 lata temu, tylko, że ona mieszka w Polsce. Przez cała ciąże mówiono jej ze chłopak, a n aporodowce szok dziewczynka. Byli w szoku, musieli sie przyzywczaić.

Gość gość
do gościa z wczoraj właśnie ,że nie każdy się cieszy , że ma zdrowe dziecko , nie każdy potrafi docenić ! Osoba która nigdy nie miała chorego dziecka nie jest w stanie docenić szczęścia jakim jest zdrowe dziecko

Gość gość
mnie mówiono do 18 tygodnia,ze dziewczynka i to 3 róznych lekarzy, dobrych specjalistów w prywatnych gabinetach. A potem nagle: to chlopiec! dobrze, ze nic nie kupilam dla dziewczynki. ale wiem ze jest tutaj taka jedna mama w ciazy, w identycznej sytuacji jak ja, ktorej tez mowiono, ze dziewczynka a potem sie okazalo ze jednak chlopiec, tylko, ze ona kupila rzeczy dla dziewczynki a potem je oddawała. :)

Gość gość
U mnie dop w 26tc bylo widac plec. Miala byc dziewczynka. A 5 tyg pozniej okazalo sie, ze chlopuec. Tyle ze ja ubranka kupowalam unisex. Wizek oliwkowy. Niecierpie rozu, tiulow itp. Mam starsza corke i jesli roz to tylko gdy ciuszek byl naprawde dobry gatunkowo albo gdy dostalam od kogos.

Gość gość
Ja też miałam mówione do samego końca, że będe mieć Antoniego a wyszła Antonina.. Oczywiście, że byłam szczęsliwa że jest zdrowe, ale jednak zdązyłam się przyzwyczaić do chłopca. Byłam w szoku i miałam depresje poporodową i przez jakieś 4 miesiące zastanawiałam się czy może nie podmienili mi dzieci w szpitalu pomimo tego że widziałam od razu co ma miedzy nózkami. Ale przyzwyczailam sie do bycia mama dziewczynki i teraz jest juz dobrze.

Gość gość
Podepne sie bo tez zaczynamy sie starac o dziewczynke i jestem ciekawa czy komus wyszlo jak sie stosowal do tych rad

Gość gość
Tzn nie rad a tego o co pytac ewentualnie na usg zeby sie nie okazalo jednak ze to nie ta plec

Gość gość
No a o co mozesz sie pytac? Jak sie pomyli to sie pomyli. Idz na 3d to bedziesz bardziej pewna