Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hotrain

Bóle podbrzusza w 21 tygodniu

Polecane posty

Hej dziewczyny, piszę tutaj, żeby się dowiedzieć czy jestem jakimś wyjątkowym egzemplarzem na tym świecie, czy któraś z Was miała podobnie ;) Otóż od samego początku ciąży więcej brzuch mnie pobolewał niż nie pobolewał, dlatego też ginekolog w 12 tygodniu zalecił mi stosowanie luteiny, żeby się nic nie zadziało z szyjką, a przy większych bólach brzucha miałam stosować nospę. Unikałam tej nospy jak ognia, bo wiadomo, bałam się, że mogę tym zaszkodzić maluszkowi. Ale gdzieś od półtora tygodnia męczą mnie takie bóle brzucha, że ta nospa była jedynym wyjściem, a jedyne na co jestem w stanie robić to leżeć. Wyczytałam, że na takie skórczo-bóle pomaga magnez, zaczęłam brać (żeby unikać nospy), brałam 3 dni po 3x1 tabletka i bóle się zmniejszyły, można powiedzieć, że nawet zniknęły. W tym tygodniu miałam usg 4d, bo chcieliśmy z mężem popodglądać malucha, ale już przy okazji poprosiłam lekarza który je wykonywał czy może mnie zbadać bo strasznie mnie te bole niepokoiły. Szyjka idealnie - 35mm, ale maluch ułożył się BARDZO nisko, przez co naciska mi na samo podbrzusze dlatego ja odczuwam taki dyskomfort. Zalecił mi branie asparginu zamiast magnezu. Miałam też w tym samym tyg wizytę u swojego lekarza prowadzącego i on też NIE WIDZI nic, co miałoby zagrażać maluchowi albo mnie. Szyjka ma długość idealną, nie otwiera się, ale bobas jest nisko. Czy któraś z Was miała podobnie? Z kimkolwiek nie rozmawiam to wszyscy robią wielkie oczy, że jak to tak może mnie brzuch boleć a dwóch lekarzy twierdzi, że taka moja uroda. Aha, jeszcze dodam, że mam wrażenie, że ten aspargin pomaga mi mniej niż zwykły magnez MacVitB6.

Gość gość
Aspargin zawiera magnez i potas ale byc moze ma mniejsza dawke magnezu na tabletke, ktora zazywasz. Sprawdz to sobie i zapytaj lekarza, czy moglabys zazywac wiecej asparginu.

Gość gość
Hej ja miałam nisko brzuch cała ciąże i bolał. mnie brzuch aż do rozwiązania jak na miesiączkę często często Wiec bałam się przedwczesnych skurczy a potem się okazało ze jak przyszlo co do czego to odeszły mi wody i nie miałam skurczy takich, które powodowałyby postępy porodu. Także niektórzy tak już maja ale zawsze trzeba być pod opiekà lekarza bo bywa różnie i u jednych to "norma" a u innych nie. Kontroluj się systematycznie