Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 sie kiedys skonczy, dzieci odejdą a wy w tych domach siedzicie

Polecane posty

Gość gość
dziś jesli jej staz pracy bedzie łacznie 20 lat, to załapie sie na minimalna emeryture, która obecnie wynosi 1000 zł, niejedna kobieta z b duzym stazem ma taką, jak np. pracowała długo ale na czesc etatu za małe pieniądze

Gość gość
Tysiąc złotych brutto. Nie zapominajmy o tym. Nienawidzę jak ktoś wpieprza się w życie innych ludzi. :)

Gość gość
Słuchajcie 500 plus się kiedyś skończy - to jasne jak słońce (pewnie na rzecz trochę mądrzejszych benefitów). Korzystajcie i pamiętajcie o tym.

Gość gość
Moje dzieci nie przyszły na świat dla pięćset plus. I bez tego dodatku "siedziałabym" w domu,wychowując je.

Gość gość
Niektórzy myślą przez pryzmat gotowej kasy,kasa się skończy i zostaną z rączką w nocniczku.

Gość gość
autorko ale nie żyj za innych pamiętaj że są matki jak ja które mają np 5 dzieci i pracują i pracowały Tak że jak zobaczysz na ulicy mam z dziećmi to niekoniecznie ona jest bezrobotna Ja rodziłam 5 dziecko przed 500 plus kilka lat temu i uwierz jako jedna z nielicznych potrzebowałam zaświadczenie do pracy inne mamy były na utrzymaniu męża mimo że to było ich pierwsze bądź drugie dziecko A kierat cóż poważnie możesz wiedzieć jak to jest wychowywać piątkę dzieci nie mając ich ? To tak jak doradzać komuś kto ma chorobę nieuleczalną w sposób ; 'JA WIEM CO CZUJESZ ' :-) Tak że wyluzujcie o te 500 w Niemczech dają o wiele więcej .

Gość gość
gość dziś autorko ale nie żyj za innych pamiętaj że są matki jak ja które mają np 5 dzieci i pracują i pracowały Tak że jak zobaczysz na ulicy mam z dziećmi to niekoniecznie ona jest bezrobotna Ja rodziłam 5 dziecko przed 500 plus kilka lat temu i uwierz jako jedna z nielicznych potrzebowałam zaświadczenie do pracy inne mamy były na utrzymaniu męża mimo że to było ich pierwsze bądź drugie dziecko x Autorka napisała, że rząd zachęca niektóre matki do rodzenia i siedzenia w domu i faktycznie się im to udało. Absolutnie nie pisze o kobietach, które urodziły dzieci przed 500+. Ona pisze, że przez to rodzenie i siedzenie w domu bez pracy, bo 500+ nam rekompensuje brak dochodów, będziemy prędzej czy później pokrzywdzone. Ale oczywiście trzeba było to odnieść do siebie personalnie. xx A kierat cóż poważnie możesz wiedzieć jak to jest wychowywać piątkę dzieci nie mając ich ? x Czyżbyś jak zdecydowana większość matek wielodzietnych, wykorzystywała starsze dzieci do opieki nad młodszym rodzeństwem, skoro to nie kierat dla ciebie? xx To tak jak doradzać komuś kto ma chorobę nieuleczalną w sposób ; 'JA WIEM CO CZUJESZ ' x Głupie porównanie. Nie trzeba mieć 5 dzieci, żeby wiedzieć, że 5 dzieci może być ciężka do "obróbki". Wystarczy mieć 2-3. Jeśli poświęcasz dwójce dzieci czas na zadanie domowe i każdemu z tych dzieci poświęcasz po godzinie, to wystarczy sobie to przemnożyć razy 5. A ty nie dasz rady poświęcić nawet po pół godzinie każdemu dziecku, bo jest duże pranie, duże gotowanie, praca, a odpocząć też trzeba. xx usmiech.gif Tak że wyluzujcie o te 500 w Niemczech dają o wiele więcej . x Wiesz co? To, ze w Niemczech dają więcej, to tylko dlatego, że ich wzrost gospodarczy jest zbudowany na wymordowaniu połowy naszego narodu, naszych dziełach sztuki, naszym i żydowskim złocie, naszych zniszczeniach budowlanych i pomocy ze strony USA. A Szwecja, którą też chętnie się porównuje do nas, niesamowicie wzbogaciła się na sprzedaży rudy żelaza Niemcom, żeby Hitler miał czym nas mordować. Morda w kubeł, a nie porównywać nas do Niemców, czy Szwedów. My się nigdy nie podniesiemy po tym co Niemcy nam zrobiły. Niemcom USA po tym wszystkim plan Marshala, a nam wujka Józia Stalina, żeby nas dobił.