Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból podbrzusza w ciąży po SEXIE! Kurdeeee. To norma?!

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny mam intymne pytanie ;) Jestem w 30tc i b. mało się z mężem kochamy, lekarz zezwala tak co 2tyg, bo mam przodujace łożysko, które niby już się podniosło wysoko, ale sex nadal nie jest wskazany. Robimy to nawet rzadziej niż co 2tyg i po wczorajszym sexie dziś pobolewa mnie trochę podbrzusze po bokach. Martwię się, a wizyta dopiero w piątek. Nie jest to ból jak na okres tylko taki jakby bardziej hmm naciagniety mięsień. Dodam, że robiliśmy to ostrożnie, ale np. uda czy pachwiny też troszkę bolą jakbym miała małe zakwasy. To normalne?

Gość gość
Ból brzucha po stosunku w ciąży często wynika ze skurczów macicy zainicjowanych orgazmem. Nie są one niebezpieczne dla dziecka.

Gość gość
Mogą to być też więzadła macicy. Lubią boleć kiedy na ogół kobieta w ciąży się oszczędza i nagle się trochę porusza. Czasem też bolą przez rosnącą macice.

Gość gość
Ooo, mam podobnie i też z ciekawości zapytam czy taki ból jest niebezpieczny? To oznacza tylko to, że coś się naciagnelo czy może to być coś jednak złego?

O matko, a konsultowałas sprawę współżyć z innymi lekarzami??? U mnie np.gdy tylko zaczęto podejrzewać, ze łożysko może być przodujące, zakazano seksu. Gdy miałam krwawienia to 1 pytanie - czy był stosunek. Z każdym ginekologiem, z ktorym rozmawialam (a było ich kilka przez ostatnie 2 miesiace, właśnie przez łożysko przód.i pobyt w szpitalu) ZABRANIAŁ JAKIEJKOLWIEK AKTYWNOŚCI SEKSUALNEJ. Każdy skurcz macicy może powodować krwawienie z łożyska i prowadzić do patologicznie wczesnego porodu. Jeśli podniosło Ci się tak, ze nie jest przodujące już - to nie wiem jakie postępowanie (gdy już nie masz w ogóle). Ja mam brzeznie przodujące (najlepsza opcja) i calkowoty zakaz. W życiu bym nie ryzykowała.

Gość gość
Tak, tylko autorki łożysko jest już wysoko czyli przestało być przodujace. Czytaj że zrozumieniem.

Gość gość
Też tak miałam. Nawet dwa dni czułam ból naciagnietego mięśnia :o zrezygnowałam więc z sexu ;(

Czytaj ze zrozumieniem? " bo mam przodujace łożysko, które niby już się podniosło wysoko" i to zdanie niby oznacza, ze juz nie ma przodujacego??? Podnioslo wysoko to pojecie wzgledne, a stwierdzenie "mam lozysko przodujace" swiadczy o tym, ze juz nie ma lozyska przodujacego??? Dla mnie to "gość" ma problemy z czytaniem lub wzrokiem :) Zreszta - do autorki - jesli lekarz stwierdzil,ze nadal masz lozysko przodujace (mimo ze sie podnioslo; nie wiem, co u Ciebie i Twojego lekarza oznacza wysoko, skoro nadal ejst), zrezygnuj ze wszelkiej aktywnosci seksualnej.

Gość gość
Nie, nie łożysko było przodujace do 20tc teraz jest wysoko :) źle się wyraziłem. Jednak mimo to lekarz mówi, żeby nie szaleć może że względu na długą przerwę w stosunkach? Hhmm

Gość gość
...ale tak wiem! Już rezygnuje całkowicie

Gość gość
Wejdź teraz na: www.igortreneronline.pl i wygraj 10.000 złotych! Chcesz wyglądać seksownie i atrakcyjnie? Chcesz cieszyć się wspaniała sylwetką? Chcesz pokazać wszystkim, że możesz się zmienić? Wejdź teraz na stronę najlepszego trenera w Polsce: www.igortreneronline.pl Innowacyjne metody treningowe, nowoczesne plany żywieniowe, fachowa suplementacja. Dzięki nim zmiany zachodzą ekstremalnie szybko! Wejdź teraz na stronę najlepszego trenera w Polsce: www.igortreneronline.pl I zmień się nie do poznania nawet w ciągu jednego miesiąca! Pozbądź się tłuszczu na zawsze, zbuduj piękna smukłą sylwetkę lub wspaniałe muskularne ciało! Wejdź teraz na: www.igortreneronline.pl i wygraj 10.000 złotych!

Gość gość
Też pamiętam, że raz po orgazmie jak się rąk spielam miałam potem dwa, trzy dni ból podbrzusza :) minęło