Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorota75

Drugie dziecko

Polecane posty

Gość Dorota75

Cześć, mam na imię Dorota i w lutym skończyłam 43 lata. Córka w sierpniu skończy 12 lat. Z mężem ostatnio zaczęliśmy myślec nad drugim dzieckiem. Czy w tym wieku jestem w stanie zajsc w ciążę i urodzic zdrowe dziecko? Jeśli chodzi o moje zdrowie to jest raczej OK. Mam stresującą pracę więc czasami palę i na imprezie jakiegoś drinka wypije. Ale wiadomo - wszystko z umiarem. Corkę urodzilam naturalnie, miała 10 pkt Apgar, 2900g 55cm. Rodziłam 11h. Czy po takim czasie jest wgl możliwy bezproblemowy przebieg ciąży?

Gość gość
jak byłam ostatnio w szpitalu na IP, to przyjechała kobieta do porodu lat 43. Wiem, bo słyszałam jak pielęgniarka pytała się o jej dane jak jej wpisywała do dokumentacji.

Gość gość
Nawet młodszej kobiecie mogą zdarzyć się jakieś komplikacje w ciąży. Wszystko zależy od uwarunkowań genetycznych. Ja jakbym czegoś bardzo chciała to robiłabym wszystko, aby to mieć.

Gość gość
A co robilas przez ostatnie 10lat? Juz nie mowie od razu rok czy dwa lata po pierwszym dziecku, ale 5lat temu chyba moglas pomyslec jesli chcieliscie kieds drugie. Teraz sie obudzilas po 40stce. Zanim zajdziesz urodzisz to bedziesz miala ok 44-45lat, moim zdaniem to juz pozno. Moglas sie wczesniej decydowac.

Gość gość
pozno :(

Gość gość
43 lata i skrót " wgl "??!! Prowo 1/10