Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy jak oraz czym karmicie niemowlaki na noc?

Polecane posty

Gość gość

Napiszcie proszę ile miesięcy mają, co jedzą , o której i czy śpią na tym jedzonku do rana. Moje ma 11 miesięcy i wciąż kp i mam już trochę dosyć, bo budzi się w nocy co 2-3 godz. jakby się nie najadała. W dzień chodzę jak zombie ://// Co mam podawać skoro nie chce pić z butli ? Ani kaszki, ani mojego ani mm.:(

Gość gość
nie wiem czy się jeszcze opłaca uczyć pić z butli.

Gość gość
nie ma tu mam niemowlaków????

Gość gość
A gdyby dać kaszkę noralnie łyżeczką a nie z butli

Gość gość
Moj syn ma 12 mcy i kolo 18 je kolacje ( kanapka/ nalesnik / zupa) i miedzy 20-21 wypija 270 ml mm i spi cala noc do 7-8. Ale on szybko noce przesypial, mial 8 tyg i spal nawet 7 godzin ciagiem w nocy.

Gość gość
Moja ma 7 miesięcy i nieważne co jej dam na noc i tak dwa razy wstanie na jedzenie.

Gość Mama 2 plus 2
Mój ma 11 msc i od dawna na noc je kasze łyżeczka. Karmie piersią więc kasze daje bezmleczna z dodatkiem owoców. Je ja tak 20-21 i przed samym spaniem jeszcze ssie z piersi. Budzi się najczęściej raz ok 1 w nocy ale zaraz przy piersi zasypia i śpi do 7.

Gość gość
Daje przed snem kaszkę łyżeczką, często na nią grymasi,. Nie wiem jak rozwiązać nocne karmienie żeby nie podawać już piersi tylko właśnie coś. Tylko w jaki sposób ? A co myslicie o podaniu w nocy musu z tubki? bo to je chętnie.

Gość Mama 2 plus 2
Myślę że to nie jest dobry pomysł. Musisz ją całkowicie oduczyc jedzenia w nocy a nie zamieniać pierś na tubke, bez sensu. Możesz ewentualnie podać wodę do picia i próbować uśpić bez jedzenia.

Gość gość
Ja daje kaszke manna z musem owocowym. Moje dziecko nie chce jesc tych kaszek blyskawicznych.

Gość gość
19.17 jak mam to zrobić? w nocy jak się obudzi to tylko przy piersi usypia ponownie,próbowałam inaczej, ale nie da się, jest ryk, dosłownie.

Gość gość
Moja jak miała 11 miesięcy i miała skok rozwojowy potrafiła się budzić nawet 8-11 razy.. Teraz mając 13 miesięcy budzi sie 2-3 razy i jestem szczęśliwa. Co 3 godziny to dla mnie raj po tym co przeszlam. Nie jestem niewyspana, przyzwyczaiłam się. Na noc dostaje kaszke na wodzie, potem ssie pierś. Z dziećmi tak już jest, jedne się budza, inne nie. A co podajesz w środku dnia? Mus czy inne stałe pokarmy w nocy to nie jest dobry pomysł.

Gość gość
Trzeba bylo po pol roku odstawic od piersi. A nie dosc ze dziecko juz dosc duze, to jeszcze pobudki w nocy niczym noworodek, pewnie nawet to nie glod a chec pociumkania.

Gość gość
20.08 Zapomniałam o skokach rozwojowych, dodatkowo idą jej zęby i też potrafi budzić się co godzinę albo obudzić w srodku nocy i dwie godziny marudzić.W dnień owoc lub mus, obiad, kaszka, mleko z piersi, woda z niekapka, na przekaski biszkopty, chrupki itp.

Gość gość
Moja ma 2 lata a tez budzi sie w nocy kilka razy. Nie na jedzenie tylko huj wie po co.

Gość gość
Mój 11mczny koło 19 wypije 210 bezcukrowej kaszki na mm i spi do rana. Butelke dostaje jeszcze rano koło 7. Później pokarmy stale. Skoczylam karmic piersią jak miał pół roku i od tego momentu śpi całe noce. Podawaj małej ciepła wodę z niekapka. Parę nocy poswiecisz i jeśli się nie zlamiesz to mała będzie spać