Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyprawka dla noworodka 56 czy 62?

Polecane posty

Gość gość

wyprawka dla noworodka 56 czy 62?

Gość gość
56 i 62

Gość gość
ja kupiłam 50 , 56 , 62 wystarczyło do 5 miesiaca !!!!!!!!!!! kupowałam głownie h&m i reserved.

Gość gość
To zależy czy wy jesteście wysocy czy nie i czy to dziewczynka (dziewczynki mniejsze) Ja dziecko urodziłam b. małe z powyższych powodów, więc wszystko zależy. A USG może się mylić o 1kg w obie strony, więc ja na twoim miejscu kupiłabym takie i takie

Gość gość
Co za bzdury, nie każda dziewczynka jest mniejsza. Ja się urodziłam z wagą 3700 a mój chłopak 3200. To zależy od dziecka i genów a nie płci. A USG myli się o ok pół kg a nie kg. Dobrze mieć kilka sztuk i na 56 i 62. Waga na USG jest tylko szacowana, a tak naprawdę z każdego sklepu ciuszki wychodzą inaczej rozmiarowo.

Gość gość
Tak jak pisza wyzej. I 56 i 62:) bo nigdy nic nie wiadomo:)

Gość gość
56 i 62

Gość lifeisgood
Ja do szpitala biorę 50 i 56 (zagrożenie wcześniejszym porodem, wiec takie spakowałam). Ja i mój mąż do wysokich nie należymy, tak samo 90% członków naszej rodziny, wiec myśle, ze na początek obejdzie się bez 62. Choć moja koleżanka i jej mąż tez niewysokich rozmiarów a mimo to urodziła dziecko 4,5kg 62 cm :D

Gość Micky Lauda
Zależy czy duże dziecko się "szykuje" - u mnie wiadomo było, że bedzie spore. Syn miał 3950 gram jak się urodził. Miałam dosłownie 2 ubranka na 56 ( były dobre) i resztę na 62. Były troche za duże, ale naprawdę szybko dorósł. 56 to w naszym przypadku zmarnowane pieniądze by były. Lepiej mieć większe. Poza tym plusem jest też to, że większe łatwiej założyć takiemu maleństwu. Teraz mój syn ma pół roku i nosi rozmiar 74.

Gość gość
50-56-62 miescil sie we wszystko , urodzil sie z waga 4kg. 1,5miesiaca posłuzyły te ubranka. w wieku 6 tyg musielismy ubrac juz 68. kup na 62 i na ostatnim usg bedziesz wiedziec jak dzidzia duza to dokupisz na 56, bo szkoda dac 30zl za pajaca na 2 tyg, ym bardziej ze takie pajace musisz miec conajmniej ze cztery:x i nie prawda ze jak duzi rodzice..

Gość gość
56 z h&m jest stosunkowo spore Wiec nawet jak młody nosił już większe to 56 z tej firmy było Ok. Ale my większość mieliśmy na 62. Teraz ma 4,5 miesiąca i ma rozmiar 68 a niektóre już są ciuchy przymałe. Ważył 3300 kg teraz ma 7.700kg