Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myslicie o czarnych i szarych dodatkach w kaciku niemowlecym ?

Polecane posty

Gość gość

Hej urzadzam kacik dla naszego syna ktory bedzie znajdowal die w naszej sypialni. Kolorystyka w sypialni to biel szarosci i czern. Chcialabym tez w tych kolorach urzadzic kacik dla syna. Myslalam o bialym lozeczku i szarej poscieli ewentuallnie jakis czarnych dodatkach typu girlanda na lozeczku. Jak myslicie czy nie bedzie to zbyt ponure dla maluszka ? Czy moze lepiej postawic na jakis kolor np tak bardzo modny mietowy ?

Gość gość
https://www.google.pl/search?q=czarno+biala+posciel+niemowleca&client=ms-android-huawei&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi-mdmNsvbZAhUEEJoKHfllCwEQ_AUIESgB&biw=360&bih=516#imgrc=dzAlDBfGZLEgSM:

Gość gość
Biel i szarość ok, czerń w małych ilościach też, zresztą na pewno dojdą jeszcze jakieś zabawki czy karuzelka,więc nie powinno być ponuro.

Gość gość
Ja postawilabym na kolory.

Gość gość
Ja też stawiam na takie kolory w kąciku dla mojej córeczki. Są to kolory które lubię i nie przejmuję się tym że nie jest to standardowa kolorystyka dla dziecka. Ciuszki też kupuje w tych odcieniach. Nie lubię tych słodko pierdzacych kolorkow jak różowy fioletowy, miętowy itd itp. Ku trwodze i nie rozumieniu teściowej. Żebyś widziała jej minę jak kupiłam małej śpiochy w grafitowym kolorze. O zgrozo... Ona kupuje oczywiście wszystko różowe. Ciekawe czy będzie zdziwiona jak nie ubiore tego mojej córce...

Gość gość
Małe dzieci po prostu lubią ostre kolory. Wzrok niemowlaka jest słabszy niż dorosłej osoby więc łatwiej im odróżnić przedmioty które są w jaskrawych kolorach

Gość gość
Tak naprawdę te wszystkie bzdety w kącikach niemowląt są dla nas dorosłych. Dziecko nie ma preferencji. Na pstrokacizny i róże będzie jeszcze czas...

Gość gość
Wydaje mi się, że to fajny pomysł, ale pomyśl jeszcze o kamieniach naturalnych, one teraz robią się coraz modniejsze, a przede wszystkim oryginalne. Na stronie http://prodmar.com.pl zobaczysz sobie jak to wygląda z bliska, wydaje mi się, że to naprawdę warte uwagi, ponieważ w dzisiejszych czasach naprawdę ciężko o coś, co robi na nas ogromne wrażenie, a te z bliska robią niesamowite ;)

Gość gość
Tak naprawdę to biały i czarny to idealne kolory dla niemowlaków, przynajmniej na początku. Maluchy mają nieostry wzrok i nie widzą kolorów tylko właśnie czarno-biały rozmazany obraz. Dlatego właśnie wszelkie kontrasty są dla nich najlepsze. Nie mdłe pastele, ani też nie pstrokate zielenie i pomarańcze. Poczytajcie trochę o rozwoju wzroku noworodków. Sama toczyła batalię z teściową w temacie kolorów, ale na szczęście to ja decyduję o tym, czym otoczone jest moje dziecko.

Gość gość
Ja bym postawiła na kolory.