Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tylko Jezus

Polecane posty

Gość gość

Dziękuję Ci Jezu, że okazałeś mi miłość poprzez śmierć na krzyżu, będę Ci za to na zawsze wdzięczna, powierzam moje życie Tobie, bo tylko Ty Panie mnie rozumiesz, rozumiesz moje troski i radości, moje życie jest teraz w Twoich rękach, dziękuję, że Cię znam i doznałam Twej miłości

Gość gość
Nie ma ''Jezusa'' w takiej postaci, jaką masz na myśli. Była to inteligencja z innej planety, którą pierwotniaki ziemskie musiały jakoś sobie na ograniczoną logikę wytłumaczyć.

tak... Nad tobą ten jezus czuwa, a w tym samym czasie w męczarniach umierają ludzie w każdym wieku i w różny sposób. Chuj z takim żydoskim wymysłem

Gość gość
Autorko, z Jezusem cos chyba nie tak, jezeli czyta wpisy na kafeterii?

Gość gość
szacun autorko .jezus jest wszedzie jest wsród nas

Gość gość
Twój kochany Jezusek odpowiada za całe zło, jakie ma miejsce na świecie, bo na nie pozwala. I niech się głupio wolną wolą człowieka nie wymawia, bo ludzie przynajmniej rozumieją, że się wolnej woli nie daje pedofilom, gwałcicielom, mordercom i na takie degenerackie zachowania nie ma przyzwolenia. Jakoś ludzie mogą zareagować, a moją ograniczone możliwości, a "wszechmocny" Jezusek to taki biedaczek, nic nie może zrobić. Hipokryzja do potęgi entej!

Gość gość
co ty za bzdury wypisujesz? jezus daje wolną wolę ,leczy koi i pociesza podnosi na duchu i akceptuje ratuje od złego koi i uzdrawia czyni cuda!za całym złem tego świata stoją grzechy ludzkie i szatan który to wykorzystuje.

Gość gość
12.27 a wiesz dlaczego oni tak postępują?bo ich czyny powodowane są szatanem ,szatan odbiera im wolną wolę pozbawia ich miłości i siłą popycha ich do tych czynów,Bóg jest miłością a czyny te pozbawione są miłości dlatego nie pochodzą od Boga .Wolna wola to to że Bóg do niczego nie zmusza-to wynika z miłości do człowieka. ,Nic nie rozumiesz.

Gość gość
wolną wolę daje tylko Bóg nie człowiek człowiekowi! tylko Bóg ma taką władzę i nie dotyczy ona występków! tylko wiary w BOGA ,Bóg nie zmusza do wiary w Boga ale właśnie daje człowiekowi wybór zaś co tyczy się złych uczynków top BÓG JE POTĘPIA! SPÓJRZ NA 10 PRZYKAZAŃ!ALBO NA TRZY PRAWDY WIARY .BÓG JEST SEDZIĄ SPRAWIEDLIWYM ZA DOBRO WYNAGRADZA ZA ZŁO KAŻE.!nIE SIEJ FERMENTU .!

katoliczko. Modliłaś się już dziś o sąsiada? By interes mu się nieudał? Bo czemu ma mieć lepiej niż ty? To wam najlepiej wychodzi.

Gość gośćsylwias
wolna wola nie dotyczy złych występków niczego nie rozumiesz i nie znasz natury Jezusa ani trochę!

Gość gośćsylwias
12.44 nie siej zakłamania bo to bzdury wyssane z palca ,tak postępują jedynie ateisci i ludzie zli pozbawieni miłośći.BÓG JEST MIŁOŚCIĄ -CZŁOWIEK KOCHAJĄCY NIE CZYNI ZŁA ! NIE ŻYCZY ŻLE INNYM!

Gość gość
Po co dyskutować z ateistami . Nie przeczytali Biblii i nic nie rozumieją.

Gość gość
Brawo Arecki446, jednym zdaniem przedstawiles mentalnosc nawiedzonych. Nic dodac, nic ujac. Super!

Gość gość
Ten numer z wolna wola jest juz tak wyswiechtany, ze nawet smiac sie nie mozna. Dobry bog dal ludziom wolna wole, ktora polega na tym, ze musi byc zgodna z wola boga. W innym przypadku grozi niestety kara (pieklo i inne przyjemnosci). Ja tez chetnie mowilam kiedys mojemu synowi: sam moze decydowac, o ktorej wrocisz do domu z imprezy. Alze jezeli wrocisz po 24:00, to w przyszlym miesiacu nie dostaniesz kieszonkowego. Nastolatek mnie wysmial i powiedzial: rzeczywiscie moja decyzja, ha, ha, ha.

w czasie gdy autorka założyła ten topik, gdzie uświadamia mam że bóg nad nią czuwa, ile ludzi zgineło? Pomijam już śmierć ze starości.

Gość gość
gość dziś wolną wolę daje tylko Bóg xx Nie istnieje coś takiego, jak ''wolna wola''. Wszystko w naszym życiu, nasze decyzje i postępki są z góry określone, nosimy w sobie ten program, który określa też dzień naszej śmierci. Udowodnił to S.Hawking. Także dajcie sobie spokój z tymi 'boskimi' bajeczkami wyprodukowanymi przez grupę interesownych przyziemnych ludzi tworzących sektę KK. Jak i innych religii. Skupcie się na nauce, to może w końcu się rozwiniecie i nabędziecie trochę świadomości o świecie.

Gość gość
Ja chcę wam powiedzic ze Bog jest zupelnie niewinny, On w zaden sposob nie jest odpowiedzialny za to ze my mamy nieszczesliwe zycie, ze jest tyle bólu i cierpienia w naszym zyciu.Gdybysmy przeanalizowali kazdą formę bólu i cierpienia, która nas dotyka to w 99 % musimy stwierdzic logicznie , ze ten bol i cierpienie jest konsekwencją moich grzechów ktore we mnie uderzyły, konsekwencją grzechów innych osób, które we mnie uderzyły, konsekwencja moich złych wyborów, których efekty teraz we mnie biją, konsekwencje złych wyborów innych ludzi, ktore teraz we mnie uderzają, ale Bog jest zupełnie niewinny. On wsrod kar i cierpienia ktore my sami sobie nawzajem zadajemy jest tym który chce nas ratować, uzdrawiać, uwalniać, przytulać.Zas szatan zrobi wszystko i to jest jego najbardziej perfidna strategia by wlozyc w nasze serca przekonanie, ze to Bog jest winien, ze to On mnie karze.Ile razy nasze mamy czy babcie powtarzały "o Bog ciebie skarał ", nie rób tak bo Bog ciebie skaze "Kochani to w pewien sposob jest herezja.Bog juz ukarał, Bog przyjał sam na siebie karę za nasze grzechy w swoim Synu Jeezzusie Chrystusie.Bog sam siebie ukarał za nasze grzechy...Rozumiecie to ?Czy mozna bardziej kochać ?...

Gość gość
Stały, często skrajny niedostatek finansowy czy choroby.... w zyciu duchowym często jest tak, ze to czego komus zazdroscimy, jesteśmy pełni zazdrosci zawisci, na tej bazie powstaje złorzeczenie, przekleństwo, to zawsze wróci to do nas i uderzy w tym kontekscie i w tej przestrzeni nasze zycie, w jakiej przeklęliśmy czy złorzeczylismy komuś drugiemu,Jezeli zatem nie przeprosiłem Boga za ten konkretny grzech, nie pokutowałem mogę byc pewny ze on wróci do mnie i uderzy we mnie najbardziej, grzech zniszczy mnie w tej sferze uaktywniajac sie jako "wieczny pech."

Gość TylkoPrawdziwyJezus
Do Kościoła głąby

Gość gość
Na nawiedzonych nie ma lekarstwa, poniwaz zamiast do psychiatry lataja do kosciola. Smutne.

Gość gośćodJezusa
smutne jest to ze jesteś idiotą że ludzi którzy wierzą nazywasz nawiedzonymi.

Gość gość
@goscodjezusa: poskarz sie Jezusowi, owieczko, moze mnie ukarze, bardzo sie juz boje, mniej-wiecej tak jak napadu Marsjan.

TylkoPrawdziwyJez us dziś Do Kościoła głąby xxxxx a najlepiej wysłać datek za przechy na podane konto w rydzyjku maryja przez ojca dyrektora. Będą wam odpuszczone.

Gość gośćodJezusa
myślisz że Jezus takich idiotów będzie karać? sami się ukaża własną głupotą, Jezus nawet nie musi ingerować.

Gość gość
12:42 jeśli myślisz źe wszystko jest już ustalone i przesądzone . To nic nie rób odpoczywaj i baw sie nie pracuj nie męcz sie . Jeśli masz umrzeć z głodu to umrzesz .