Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zglosilisbycie gdzies takie zachowanie sprzataczki w galerii?

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj bylam na zakupach w galerii, malowalam sie przed lustrem dosc dlugo. Najpierw do mnie podeszla jak zaczel sprzatac i powiedziala " proszę wziąć tę torbe"- bo mialam kolo siebie walizke ,a jej przeszkadzała. Później stata kolo mnie z niezadowolona mina bo chyba przeszkadzalam jej w sprzataniu. Az w skoncu podeszla i powiedziala "piekna to trzeba sie urodzic lustro nic nie pomoze " :D za bzrydka sie nie uwazam, ale nawet gdybym taka byla, to raczej nie powinna mowic takich rzeczy, szczegolnie, ze ja dla niej chamska nie bylam. Więc odpowiedziałam " wzajemnie", to zaczela sie na mnie wydzierac, ze ona ma 60 lat, jej cera nie widziala kosmetykow i jeszcze niejedna przebije ( wygladala na jakies 80, ale mniejsza z tym). Na koniec powiedzialam spokojnie jej, ze powinna sie odnosci do klinetow z szacunkiem i niech bedzie pewna, ze zostanie to zgloszone i poszlam. Faktycznie byscie to zglosili?

Gość gość
Ja bym zgłosiła.Może wtedy nauczy się szacunku do klienta

Gość gość
Hahaha dobre, a Ty zamiast robić zakupy robiłaś staranny makijaż? :) No fakt faktem miała rację, pieknym trzeba się urodzić ;) ale chyba nie powinna była tego gadać :D mogłaś jej odpowiedzieć, że za to mądrym nie trzeba się urodzić, wystarczy się uczyć wtedy nie trzeba myć publicznych podłóg.. (i zasugerowałabym jeszcze) i czekać na łaskę klienta..;)

Gość gość
Wiem, ze powiedziala to zlosliwie bo przeszkadzałam jej tym malowaniem sie w sprzataniu :O A poza tym powodzenie mam, wiec za brzydka sie nie uwazam. Ale co za zlosliwe babsko, co ja to obchodzi ile czasu robie makijaz i mam sie usunac bo jej to przeszkadza w sprzataniu? Wkurzyla mnie troche

Gość gość
Opis stronniczy, z punktu widzenia dziuni robiącej sobie w galerii makijaż .. chętnie wsłuchałbym też wersji sprzątaczki :)

Gość gość
07:46- no, ale co ją obchodzi ile czasu ja robie makijaz i ze ona akurat teraz chce sprzatac? Szlam akurat na randke , wiec musialam sie pomalować, nie wiedzialam, ze jest zakaz malowania sie w lazienkach w galerii, a dziunia to nie jestem, poprostu rano nie mialam czasu na makijaz

Gość gość
Prowo:-) Następnym razem wymyśl coś ciekawszego.

Gość Ana435
Domu nie masz, że z walizką biegasz po centrum handlowym a w toalecie robisz godzinny makijaż? :-) Poza tym jeszcze idziesz na randkę z walizką? Prowo, które kupy się nie trzyma.:-)

Gość gość
08:01-jechalam do chłopaka z walizką w odwiedziny, a galeria jest polaczona z dworcem ,wiec nie wiem co w tym takiego dziwnego :)

Gość gość
I Autorka i ta z 7:40 to dwie puste dziunie.

Gość gość
Ale dlaczego jestem pusta? Bo poprawialam makijaz w lazience w galerii? Nie malowałam sie pol godziny, moze z 10 minut

Gość gość
Ja bym zgłosiła. Ona tam pracuje , wiec nie ma prawa byc nieuprzejma dla klientów, sorry, ale jakies reguly obowiazkują, ja np. pracuje w banku i gdybym cos takiego powiedziala do klienta to by mnie wyrzucili od razu

Gość gość
kolejny problem z d/u/p/y. Jeśli to w ogóle prawda. Sprzątaczek brakuje na rynku pracy, obprażają się o wszystko i zwalniają z byle powodu, a 10 Ukrainek już czeka w kolejce, żeby się zatrudnić. Nie wierzę, żeby klientów zaczepiały, na szkoleniu BHP uczą, że się nie wyciera ludziom pod nogami,

Gość gość
08:18- no to widzisz, a ja trafilam na taka ktora ma gdzies przepisy :D W ogole skad takie chamstwo sie bierze to nie mam pojecia :O

Gość gość
Ale może tego nie zglosze bo nie jestem taka msciwa, tylko ja postraszylam ,ze skoro nie ma szacunku do klienta to zostanie to zgloszone, niech sie chociaz teraz martwi

Gość gość
Zycie jest piekne jak jest sie mlodym i pieknym, jedzie do chlopaka i ma dobrze platna, niemeczaca prace.chyba autorko nie znosisz starych, brzydkich i biednych i patrzysz na nich z gory na swoich wysokich obcasach firmowkach za tysiaka nabytych w galerii.Nie kazdemu uklada sie zycie tak cudownie jak tobie, niestety a i ty bedziesz stara i watpie czy wtedy bedziesz nadal miec swietna prace i powodzenie

Gość gość
nic nie zrobią, tylko się ośmieszysz. Stara baba, Polka i do tego sprzątaczka nie ma manier arystokratki. Pewnie dorabia sobie do emerytury myciem kibli w galerii. Ludzie świnie, nie spuszczają wody, damulki robią makijaże, ale rąk nie myją po wyjściu z kabiny. A ty chociaż myjesz, co idziesz w świat roznosić zarazki???

Gość gość
08:24- jesli jest sfrustrowana swoja praca to niech ją zmieni, albo mogla sie uczyc... A czystosc w toalecie po sobie zawsze zostawiam, wiec nie moja wina ,że iles ludzi robi inaczej.

Gość gość
A ja uważam ze te jej słowa byly nie na miejscu to fakt ale tak na marginesie to przegięcie z blokowaniem miejsca na 15 minutowe szykowanie sie. Co do słów z 7:40 uważaj żebyś sie nie zgasiła. Ja robię doktorat z matematyki i pracuje dorywczo w Tesco zeby sobie dorobić bo brak jest u nas stypendium. I często wlasnie różne osoby strasznie pyszcza do takich pracowników sądząc ze sa nie wiadomo kim, mimo ze ja jestem niezwykle sympatyczna bo uważam ze taka jest rola pracownika. Pewnie sadza ze to ze tam nie pracują pozwala im traktować ludzi jak śmieci. Wieśniaki.

Gość gość
Aha no i uważam ze trzeba być sympatycznym na sile ale tak w ekstremalnej sytuacji odpowiedzialabym na miejscu takiego pracownika cos uszczypliwego jakby mnie zwolnili to juz ciul jest milion prac na rynku.

Gość gość
08:29- OK no, blokowalam jej miejsce i pewnie ja to wkurzylo, ale z reguly to nigdy nie odnosze sie chamsko czy do kasjerki czy do sprzataczki, nigdy nie jestem gburowata. Ale w sumie to szkoda nerwow na jakas glupia babe, ale wkurza mnie to chamstwo w Polsce, chociaz z takim czyms to sie jeszcze nie spotkalam , wiec bylam w lekkim szoku :P

Gość gość
ha jakbyś była taka ładna to nie robiłabyś godzinnego makijażu w galeri,pewnie tone tapety nakładałaś -daj życ tej pani, ja sie nie dziwie tej sprzątaczce ze nerwy jej pusciły, ludzie sa chamscy na pewno nie jeden raz ktos jej dał odczuc że jest tylko sprzątaczka w galeri, ludzi tam pełno i niektórzy to niechluje, kible zasrane, pełno ludzi, babka pewnie chciała posprzątac i mieć spokój, może chciała pójśc do domu, szczytem chamstwa z twojej strony byłoby jakbys to zgłosiła,na pewno ta praca nie jest jej marzeniem tak ze daj jej spokój, okaż jej szacunek, wiem wiem napiszesz że była nie miła ale pomyśl o niej musi mieć chyba i tak już cięzko w życiu skoro zdecydowała sie na taką prace

Gość gość
U nas w pracy trzeba się kłaniać do ziemi sprzątaczkom, bo się obrażą . Teraz są w porządku, większość pracuje byle jak i wszędzie brudno, aż obrzydzenie bierze przy korzystaniu z toalet w niektórych galeriach albo na stacjach benzynowych. Są też takie miejsca które wydają się pozornie czyste, a wszędzie brud i kurz ☺

Gość gość
08:34- jak pisałam za brzydka sie nie uważam, za miss swiata tez nie, ale nawet gdybym byla brzydula to usprawiedliwia takiego zachowania. Nie zglosze bo nie jestem mściwa i w sumie to mi jej szkoda , ze jest taka sfrustrowana zyciem osobą, ktora jest nieuprzejma dla klientow, ale przynajmniej jej powiedzialam ,ze to zglosze ,wiec niech sie teraz pomartwi

Gość gość
* nie usprawiedliwia W ogóle to widzę coraz wieksze chamstwo w Polsce. Np. jeszcze w wiekszych sklepach moze kasjerki odpowiedaja na dzien dobry itd., ale spotkalam sie z tym, ze nic nie mowily, albo rzucaly pieniedzmi. Ja rozumiem ,ze sa sfrustrowane, ale to nie jest wina kazdego klienta, ze maja kiepska prace i ze niektorzy klienci są chamscy ( ja sie do takich nie zaliczam).

Gość gość
Ale jaką ty byłaś klientką? Przyszłaś sobie zrobić makijaż w toalecie w galerii.

Gość gość
Jakiego klienta? Ona nie jest sprzedawcą, myślicielko, tylko sprząta i ma prawo miec w dópie takie "klientki"

Gość gość
Bylam klientka galerii bo poszłam tam też coś kupić czekając na autobus i przy okazji do toalety, a ona tam pracuje, a nie sprzata za darmo. Ja gdybym w banku powiedziała coś podobnego do klienta pewnie by mnie zwolnili

Gość gość
Ja bym nie zgłaszała na Twoim miejscu, ale się tym w ogóle nie przejęła. Czego się spodziewać po jakiejś prymitywnej sprzątaczce prawdopodobnie bez szkoły, może Ci być jej tylko szkoda ,bo szczesliwa osoba raczej nie jest złośliwa dla ludzi. Pewnie ona nienawidzi swojej pracy i najbardziej przesrane to ma własnie ona

Gość gość prawnik janusz haha
gość dziś x Nie kumasz. Nie byłas konkretnie jej klientką, bo ona nie byla panią z perfumerii czy drogerii, ani usługi zadnej ona tobie nie świadczyła. Puknij sie w głowe. Co, paragon ci wystawiła albo fakture za usługe? :D