Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Byly maż a nowa rodzina

Polecane posty

Gość gość

Witam dzis dowiedzialam sie ze moj byly maz bedzie mial dziecko z nowa kobieta. Jak dla mnie nie ma problemu ale mam z bylym mezem syna ktory ma 6lat. I tu jest obawa jak nasze dziecko da sobie rade z nowa sytuacja. Moj byly ma kontakt z dzieckiem przez wideo a raz do roku na 2-3 tygodnie zabiera go do siebie. Widze ze dziecku brakuje ojca.. Moja byla tesciowa poinformowala mnie o tym ze jej syn bedzie mial dziecko i ze leci juz 9 tydzien ciazy i ze musze przygotowac sie o walke o alimenty ktore mi placi w wysokosci 600zl a mieszka i pracuje moj byly w Anglii i jeszcze podobno chce mi placic mniej bo nowe dziecko i ogolnie mowila ze jego partnerka chce w cwany sposob zrobic aby moj byly nie mial kontaktu calkowicie z naszym dzieckiem bo po co jak beda mieli wspolne.. Mam metlik w glowie jak mam sie zachowac.. Zwlaszcza zeby nasz syn nie cierpial i na nim sie to nie odbilo .. 9 tydzien ciazy a on nawet nie raczyl pisnac ani mi ani dziecku slowa aby jakos naszego malucha przygotowac na nowa sytuacje..Byl moze ktos w podobnej sytuacji?

Gość katrinakasia
po prostu wytłumacz synowi, że tatuś ma nową rodzinę i że u nich w rodzinie pojawi się dziecko. nie okłamuj dziecka i nie rób sztucznego nadęcia, mów fakty.

Gość gość
Wiem lecz najbardziej boli mnie to ze jego nowa kobieta gdy np rozmawiam o wyborze szkoly albo o sprawach zwiazanych z dzieckiem to nastawia bylego meza tak ze czasem az mnie wyzywa i mowi ze jestem zla matka tylko po to abym miala zle relacje z bylym albo nie miala ich wcale albo potrafila wybierac odwiedziny kiedy malego zabiora nie patrzac na to ze mamy plany aby tylko zrobic mi na zlosc i aby tylko moj byly maz sie ze mna klocil gdy bylam ciezko chora nawet on nie mogl sie zapytac jak sie czuje dopiero pytal jak jej nie bylo obok po tych zachowaniach boje sie ze syn w ogole straci kontakt z ojcem wszyscy to widza tylko nie on

jeżeli ojciec kocha swoje dziecko to ten kontakt zawsze znajdzie i nie przeszkodzi mu w tym nikt, nawet jego obecna partnerka. porozmawiajcie na osobności, powiedz że nie masz absolutnie nic do jego partnerki, ale że nie godzisz się na to aby ona decydowała o Twoim, waszym dziecku i że wszelkie decyzje związane z nim będziecie podejmować razem.

Gość gość
ale żmija z tej jego nowej panienki. wspolczuje :O

Gość gość
Rozmawialam wiele razy ale nic sie nie zmienilo niestety nawet z nia chcialam sie dogadac to piwiedziala ze nie ma zamiaru i ze i tak dopnie swego... Kochac moze kocha ale 1-2 razy na tydzien rozmowa przez kamerke to nie za duzo.. I raz do roku na 2 tygodnie spotkanie

Gość gość
Nom zmija ale mnie to nie dotyka jak maci ale dotyka to moje dziecko a tego juz nie moge wytrzymac.. Myslalam o ograniczeniu praw albo cos ale nie wiem czy to dobry pomysl

Gość gość
Raz do roku na 2 tyg spotkanie? Jaja sobie robisz? Szybko do sądu o uregulowanie kotaktóww..

Gość gość
Tak w tamtym roku przylecial do polski z nia na 2 tygodnie to syna zabieral przez 4 dni po 4-5 godz bo ona stwierdzila ze maja urlop oni bo ciezko pracuja nie jak ja bo ja w tym okresie bylam na zwolnieniu.. W tym roku ma w wakacje zabrac go do siebie do Anglii na 3 tygodnie

to, że jemu się szykuje nowe dziecko, jedno czy ósemka- nieistotne. Twoje dziecko to też dziecko, które chcąc nie chcąc też wymaga nakładów finansowych, ma matkę i ojca. wystąp do sądu rodzinnego i nieletnich o ustanowienie alimentów na dziecko, do pozwu również dopisz chęć ustalenia kontaktów z dzieckiem. ograniczenie władzy rodzicielskiej nie uniemożliwia kontaktu z synem. mając wyrok sądu o zasądzenie alimentów będzie Twoim asem w rękawie, potem możesz iść do komornika.

Gość gość
Wlasnie bede musiala tak zrobic.. Do tej pory po tym co z nim przezylam balam sie go.. Ale teraz tu chodzi o moje dziecko.. Dziekuje za rady :)