Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Namysłów istnieje

Czemu ludzie z miasta piszą i mówią że rolnicy to darmozjady i pasożyty?

Polecane posty

Akurat rolnicy nigdy nie byli i nie są pasożytami bo gdyby nie taki rolnik którym gardzicie to byście z głodu pozdychali bo rolnicy mają pole sieją zboże a ze zboża robi się mąkę z mąki robi się chleb bułki i inne pieczywo dużo rolników ma krowy kury kaczki świnie i je sprzedaje i z mleka od krowy macie mleko w kartonie z mleka robi się jogurty sery twarogi itd są też jajka od kury z kury macie też udka skrzydełka z kurczaka kotlety schabowe ze świni robi się szynkę i kiełbasy z byka i krowy robi się steki a dzięki ogrodnikom i sadownikom macie owoce i warzywa i na wsiach są fermy krów świń drobiu na skalę masową więc gdyby nie wieś i rolnicy to byście z głodu pozdychali

Gość gość
loda mi zrobisz

Gość gość
obciąg mi pedale

Gość gość
Bo takie sa fakty kiedys rolnik wtawal o 4rano wracal wieczorem z pola Teraz kupi garniak i mysli ze blyszczy i jest fajny Zawsze bedzie i tak ze wsi Zobacz sobie w tv program rolnik szuka zony jacy sa ogarnieci itd iloraz inteligencji IQ pewnie mniej niz zero Szkoda mojego czasu by tu pisac

Gość gość
Ludzie z miast zazdroszczą rolnikom, że lepiej im się powodzi niż ludziom z miast i że dostają nawet dopłaty od rządu, żeby tylko nie uciekali do miast i dalej prowadzili gospodarstwa. Też się z tą zazdrością spotkałam. Olać takich cwaniaczków, którzy chcą mieszkać sobie w mieście i żeby lepiej im było niż ludziom ze wsi.Każdy by wtedy uciekał do miast a jednak gospodarstwa się rozwijają. Dlaczego? Bo będąc rolnikiem jesteś sam sobie szefem i nie musisz zaciskać zębów ze złości i wykonywać ślepo rozkazów szefa w jakiejś firmie w mieście. Można oczywiście założyć swoją firmę w mieście, ale do tego potrzebny jest kapitał na start, a nie każdy ten kapitał ma.