Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Żabka1212

Objawy ciąży przed okresem

Polecane posty

Gość Żabka1212

Czy biały śluz,bol piersi, krzyża i bol podbrzusza jak na okres ponad tydzien przed okresem mogą zwiastować ciąże?

Gość zabka1212
Nikt nie odpowie ?

Gość gość
ogarnij się, jesteś jak ta dziewczyna z autobusu, co to nie ustąpiła staruszce miejsca, bo była przekonana, że jest w ciąży. Od pół godziny w ciąży.

Gość gość
a kto ci ma na to pytanie odpowiedziec? wroc na lekcje biologii a nie pytaj w itnernecie

Gość gość
A nie możesz po prostu pójść do ginekologa, który potwierdzi ciążę? Zaufaj lekarzom oni się znają i nie będziesz tak się martwić itd. Ja mam bardzo fajną lekarz panią Beatę Chołys-Duszyńską, ona bardzo fajnie podchodzi do tematu całej ciąży itd.

Gość gośćinna
A nie możesz po prostu pójść do ginekologa, który potwierdzi ciążę? Zaufaj lekarzom oni się znają i nie będziesz tak się martwić itd. Ja mam bardzo fajną lekarz panią Beatę Chołys-Duszyńską, ona bardzo fajnie podchodzi do tematu całej ciąży itd.

Gość Zabka1212
Do tych „gosci” którzy, nie potrafią zachować kultury osobistej. Jeżeli nie macie nic ciekawego to napisania to poprostu nie piszcie :)

Gość Cleo1976
Mogą, ale nie muszą.Mogą to być po prostu objawy PMS-są bardzo podobne, jak objawy ciąży.Obydwa rodzaje objawów wywołuje ten sam hormon-progesteron.Najlepiej zaczekaj do terminu miesiączki (a jeśli się nie pojawi, tydzień po)-i zrób test ciążowy.

Ja jestem 5 dni przed @ i zobaczyłam dzisiaj dwie kreski, ale szczerze mówiąc już 2-3 dni po owulacji dziwnie się czułam.. Zastanawiam się tylko czy testy często się mylą i czy to możliwe aby tak wcześnie pokazał ciąże,.. Ból piersi, krzyża i podbrzusza - ale tak delikatnie dalej mi dokucza ale prze @ zazwyczaj też tak się czułam... to co było inne to czułam w środku takie ciepło tam na dole i takie jakby mrowienie, drętwienie...sama nie wiem jak to nazwać, takie dziwne uczucie....do teraz... i co mnie jeszcze zastanowiło, to jakieś 3-4 dni po owulacji po prysznicu i wieczorem szczególnie miałam takie mega wypieki na policzkach jakbym wróciła z mroźnego powietrza... Także wg mnie Twoje objawy jak najbardziej mogą zwiastować ciążę. A masz solidne podstawy by brać taką ewentualność pod uwagę? ;)

Gość Cleo1976
Testy, jeśli się mylą, to częściej na minus (nie pokazują ciąży, która jest) niż na plus.Na 99% jesteś w ciąży.Idź jednak do lekarza za 3-4 tygodnie, bo zdarzają się tzw.ciążę biochemiczne-do zapłodnienia dochodzi, ale zarodek jest roniony w terminie miesiączki.Niektóre zaburzenia, jak ciąża pozamaciczna, też dają test pozytywny.Dlatego zawsze trzeba to potwier dz zic.

Gość gość
Mnie zawsze kilka dni przed okresem bolą piersi , pobolewa jajnik i jestem rozdrażniona. Sama kiedyś myślałam, że zaszłam, bo czułam się inaczej niż zwykle przed okresem , ale okres był normalnie. Najprawdopodobniej to był efekt stresu.

Witam Was kochani . Mam pytanie bo wariuje po ślubie zaczeliśmy starania o dziecko ale okazalo sie ze mam torbiel wiec lekarz przepisal mi tabletki antykoncepcyjne i po 3 miesiacach stosowania kazał odstawic i od razu sie starac o dzidzi i tak zrobiliśmy . Od samego poczatku po miesiaczce co drugi dzien sie staramy dzis jest 24 dzien cyklu i zauwazylam u mnie zacznie więcej śluzu niż kiedykolwiek zrobilam test wyszedl negatywny żadnych innych objawów nie zauważyłam niepokoi mnie ten sluz moje cykle byly 28 dni zawsze pod koniec mialam suchosci a teraz duza ilosc sluzu czy ktoras z Was miala takie pierwsze objawy ciazy czy sie jeszcze nie nastawiac

Gość zabka1212
W zeszłym cyklu tez miałam większa ilość śluzu niż normalnie, ( wodnisto- kremowy) nigdy nie miałam takiego przed okresem i cały czas czułam wilogotnosc jak na owulacje i niestety okres przyszłedl :/

Mam nadzieje ze sie nie pojawi to czekanie cy sie udalo czy nie ta niepewnosc jej

Gość Zabka1212
Trzymam kciuki oby nie :) ja się staram prawie 4 lata, u mnie jest gorzej, ponieważ partner ma słabe nasienie. Odkąd zaczął brać witaminy od kilku miesięcy i zaczęliśmy starać się tak na poważnie ( trafiając w owulacje, wcześniej poprostu kochaliśmy się wtedy kiedy mieliśmy ochotę ale bez zabezpieczenia) to mam co miesiac objawy ciążowe

rozumiem Cie mysmy zaczeli sie starac juz w czerwcu 2017 r trzy miiesiace nic poszlam sie przebadac okazalo sie ze mam torbiel mialam miec w grudniu laparoskopie droznosc jajowodow przy tym ale na szczescie torbiel zmalala i kuracja hormonalna mamy trzy miesiace na starania jesli nic zaczniemy wykonywac szczegolowe badania razem z mezem zeby wszytsko bylo takie proste jak u niektórych . I te ciagle pytania kiedy u Was dziecko jestes w ciazy planujecie bardzo mnie to dobija

Gość zabka1212
No tak... takie pytania dobijają. Daj znać jak to się rozwiązało u Ciebie :) może tez śluz to dobry znak

Gość Żabka1212
Do Alawidz , I jak się rozwiązało ? :)

Dzis jest 33 dzień cyklu miesiączki brak przedwczoraj miałam objawy jak na nadejscie miesiączki ale dalej nic. W dniu spodziewanej miesiaczki zrobilam test negatywny :( zadnych objawów nie mam zapowiadających ciąze . jedyne co to ten sluz zawsze przed okresem miałam sucho i mam wrazenie ze moja pochwa jest rozpulchniona i tyle ale test robiony w dniu miesiaczki chyba by pokazala upragnione II kreski. Myśle ze to przez odstawienie tabletek poczekam do 40 dnia cyklu i czeka mnie wizyta u ginekolog:(

Gość Zabka1212
Ale dokładnie niewiesz kiedy była owulacja ? Być może miałas ja później niż normalnie, dlatego test był negatywny. Trzymam kciuki

Gość AlaWidz
Wspolzylam regularnie co dwa dni cały cykl niestety nie wiem 20dnia cyklu miałam śluz płodny koly mnie jajniki myślę że wtedy była owulacja

Czuję że po odstawieniu tabletek pierwsza miesiączka była z odstawienia ta teraz prawidłowa nie nadchodzi że mi się znowu wszytsko rozregulowalo poczekam do 40dnia jeśli nie dostanę umawiam się na wizytę znowu stres czy coś nie tak czy torbiel znowu się pojawiła