Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki rozmiar najdłużej nosi niemowlak?

Polecane posty

Gość gość

Szykuję wyprawkę. Mam teraz zastrzyk gotówki i zanim się kasa rozejdzie chcę kupić body i śpioszki na ok. pierwszy rok życia dziecka. Zastanawiam się jakiego rozmiaru kupic najwięcej, który rozmiar dziecko ponosi najdłużej. Najmniej mam ciuszków 56, bo podobno albo się mogą nie przydać, albo na krótko. Czego kupić najwięcej - 62, 68, 74 czy 80?

Gość gość
To zależy od dziecka.

Gość gość
74 i 80 najdluzej. 74 cm i 80 cm to juz ponad polroczne dziecko. Do pol roku dziecko rosnie szybko a pozniej 2 razy wolniej.

Gość gość
No to wiadomo :-) Może źle skonstruowałam pytanie, powinno być : jak było u was?

Gość gość
To Ci odpowiem to samo u mnie było tak ze corka nosila najdluzej rozmiar 74 i 80. Za tydzien skonczy rok i nadal nosi 80.

Gość gość
Moj syn ma 2 mc i juz ubieram 74 np spodenki, niektore pajace. Ja bym kupila bodow , bluzeczek rozpinanych z przodu i spodenek. Spiochy i pajace to cos strasznego, te napy ( zatrzaski) mnie wku....jak nic innego na swiecie. Chociaz corke ubieralam w spiochy i wowczas mnie to tak bardzo nie draznilo. Jak juz koniecznie chcesz spiochy to wybieraj te rozpinane w kroku.

Gość gość
U mnie też 74-80.

Gość gość
Śpiochów też nie kupuję wcale, jedynie pajacyki i to tylko na noc. W zasadzie powyżej rozmiaru 68 chcę kupić na razie pajace i body, bo nie wiem właśnie jak to będzie z porami roku. Nie chcę np. nakupować koszulek na krótki rękaw 80, a okaże się, że moje dziecko będzie nosić rozmiar 80 wiosną, a nie latem. autorka

Gość gość
Mysle ze 74 i 80. Synek ma teraz 7 miesiecy. Od jakiegos miesiaca nosi 74 i jeszcze troche ponosi. Rozmiar na metce rozmiarowi rzeczywistemu jest czasem rozny. Synek urodzil sie 51 cm. Rozmiar 56 nosil jakies 2 miesiace.

Gość gość
Zależy od firmy. Głupio robisz. Zostaw sobie te pieniadze na kupce i w miarę upływu czasu kupuj i płac z tych odłożonych. Ja tak zrobiłam.

Gość gość
u mnie córka nosiła najdłużej 68, a potem nagły skok na 80, także 74 nie nosiła wcale.

Gość gość
Dlaczego głupio robię? Dlatego, ze ty zrobiłaś inaczej?

Gość gość
Moje dziecko mimo normalnej wagi 3,550 i 55cm nosiło pierwszy miesiąc 50, a kolejne 2 nawet 3 -56!

Gość gość
na 56 mam ok. 6 sztuk body, 6 szt spodenekk/półśpiochów i 5 szt pajaców. Hm, to może dokupić?

Gość gość
Moim zdaniem nie powinnaś robić dużych zapasów ubrań. Kup trochę ale nie przeginaj. Nie wiesz w czym będzie dziecku najwygodniej, albo co ty będziesz preferować. Jedni wolą polspiochy a inni legginsy i skarpetki. Poza tym musi się zgadzać porą roku a nie wiesz jak dziecko będzie rosło ( znam półrocznego chłopca wazacego 12 kg,) a np nie założysz ciepłego pajaca latem. Kup jakieś standardowe rzeczy i tyle. Rozmiar moim zdaniem 74-80.

Gość gość
Moj 74 cm też wlasciwie nie nosil, jak "wyskoczył" po długosci z 68 to chyba tylko 2 razy zdołał się wcisnąć w 74 :) i potem już wszystko było za małe- mówie oczywiscie o bodziakach, spiochach, bo koszulki czy spodenki 'bez stóp' jeszcze uszły, ale były przykrótkie, więc można powiedziec, ze ten rozmiar przeszkoczylismy ;)

Gość gość
Pisalam tam wyzej o spiochach i zatrzaskach. Wrrr.. Na noc ubieram tylko body z dl rekawkiem i zapinam w spiworek. Z rozpinaniem pajaca w srodku nocy, wychodzilo tylko tyle ze sie Mlody rozbudzal i spac nie chcial.

Gość gość
Kup, ale nie szalej :). Co dziecko, to niespodzianka. Moj rósł w zaskakujacy sposob, czyli głownie od pasa w dół. Sami z mezem jestesmy średniami, ale po dziadkach odziedziczył słuszny wzrost. Jak góra wchodziła 68 to dół już 80 cm, więc nie ma reguly. Poza tym, mnie osobiscie od 6 miesiaca zycia zaczely wkurzać półspiochy i nosilismy tylko spodenki/getry i skarpetki, więc też nie ma uniwersalnej rady, co Tobie i dziecku będzie odpowiadać.

Gość gość
W ogole zapomnialam- kazdy chirurg dzieciecy Ci powie ze spiochy, pajace, polspiochy, powinny byc rozmiar wieksze niz dziecko aktualnie sie miesci, tak by nozki swobodnie mozna bylo mu ustawic na zabke i ewentualnie szeroko pieluchowac!

Gość gość
gość dziś Dlaczego głupio robię? Dlatego, ze ty zrobiłaś inaczej? X Nie dlatego. Dlatego, że każde dziecko jest inne, inaczej rośnie. Każda firma ma inne rozmiary. Dałam ci tylko radę, moim zdaniem dobrą. Nie ma sensu kupować na zaś, bo może z tym być różnie. Natomiast jeśli masz pieniądze zawsze możesz kupić odpowiedni rozmiar, fason i co tam ci się spodoba. Zrobisz jak będziesz uważać, ale możesz na tym stracić, gdy okaże się, że nagle w 1/3 ciuszkow dziecko nie chodziło.

Gość gość
Zgadzam sie. pieniadze do skarpety, czy skarbony i czekać aż dziecko będzie już na swiecie. Promki są co chwile w roznych sklepach: internetowych i stacjonarnych, wiec naprawde można kupić fajne, tanie rzeczy i nie trzeba tego robić z rocznym wyprzedzeniem- to zdecydowanie przesada :)

Gość gość
Glupota kupowac na zapas ;]. My nie mielsmy zadnych praktycznie ubranek na rozmiar 50, a okazało sie, ze pierwsze dwa miesiace cora nosiła wlasnie ten rozmiar, mimo, że urodziła się "normalna" 3200 kg, ale bardzo króciutka :). Mąż w jedno popoludnie ogarnac temat i wszystko kupił, wiec bez paniki. A kupowanie na 74-80 cm bez naocznego swiadka czyli dziecka, to glupota. Jak masz kase teraz, możesz ją odłożyć i nie ruszać przez najblizsze pol roku przeciez, wrzuc na osobne konto czy po prostu schowaj.

Gość gość
Kup najlepiej jak najwięcej body i spodenek , moja nie może wogole nosić pajacy i śpiochów ze stopkami słabo się sprawdzały, szybko z nich wyrasta , urodziła się 53 cm i ważyła niecałe 3 kg i miała duże stopy ;) topiła się w 56 bo była bardzo chuda , dalej rośnie głównie na długość bo nosi 68 a ma niecałe 3 miesiące , jest chuda i dluga, pewnie niedługo 74 będzie nosić , później można dokupić ubranka najlepiej mieć chociaż po 5kompletow od rozmiaru 62 , jak dziecko jest mniejsze na ostatnich USG to wtedy więcej 56

Gość gość
Mój urodził sie mając 3kg byl malutki a.wychodząc ze szpuatala ważył 2800 i naprawdę długo używałam rozmiaru 56 który i tak był duży a teraz ma 7 miesięcy i 80rozmiar jest ciasny. Szybko nadrobil

Gość gość
80