Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Maja wprowadzic emeryture minimalna dla wszsytkich

Polecane posty

Gość gość

dla kazdego kto nie wyrobil sobie emerytury.I ma wynosic 1000zl na reke.

Gość gość
No to juz będzie przesada . Mam nadzieje ,ze ktos im wybije takie głupoty z głowy .

Gość gość
wiec niema co pracowac. spinac. jak i tak panstwo da.

Gość gość
super to teraz faktycznie nieroby jeszcze nbardziej nie bedą pracować bo i po co?

Gość gość
tak powinno byc.. wiekszosc i tak pracuje wiec o co chodzi?

Gość gość
Wiekszosć to nie wszyscy !!! Ci pracujący i tak ją dostaną. Ostatni gościu,twoj wpis trochę od rzeczy.

Gość gość
taka emerytura powinna być dla matek mających min 2 dzieci. W Niemczech kobiety które "siedza " w domu z dziecmi dostają emeryture od państwa.

Gość gość
Emerytura powinni byc za prace anie płaszczenie dupska w domu

Gość gość
Mają dzieci to mają 500plus. Jeszcze emeryturę im dac i jeszcze co?

Gość gość
a ja pracuje na zleceniu mam normlanie odprowadzane skladki i emerytury nie dostane.

Gość gość
Nie jesteśmy na to gotowi, tani populizm. Ja nie rozumiem tej mentalności - nabrać kredytów, nawydawać a potem się martwić. Nie lepiej skupić się na rozwoju, pracy i potem finansować wszystkie benefity z ZYSKÓW? Takie kraje skandynawskie - tam mimo ogromnych oszczedności w budżecie podnoszą wiek emerytalny by własnie móc sfinansować pewne rzeczy (m.in emerytury dla najuboższych). A co robi Polska? obniża wiek. Co robią Polacy? Ciesza się, ze zostawią swoim dzieciom kraj w tragicznym stanie. A no tak, inny argument "przecież politycy też kradną, to niech w końcu uczciwi ludzie się nachapią, chuj z naszymi dziećmi".

Gość gość
Politycy kradną i tu jest problem. Tyle, ile oni wyprowadzili pieniędzy to się w głowie nie mieści. Najpierw trzeba im dobrać się do dopopy a później rozdawać forsę. Wtedy byłoby co rozdawać.

Gość gość
gość dziś Jak ty sobie to wyobrażasz? ludzie do 67 maja tyrać na produkcji ? (nie każdy ma lekka biurowa prace ) Bardzo dobrze ze obnizyli wiek . Niech Ci co sie napracowali nacieszą sie życiem.

Gość gość
Oni sie naciesza życiem, a ty kretynko nawet nie powachasz swojej emerytury :O I GWARANTUJE ci - będziesz zapyerdalała albo do śmierci, albo po kiblach na stare lata !

Gość gość
a moja mama po 40 latach pracy ma 1400 zł, no i na wuj pracować dodatkowo 20 lat za 400 zł, j****y kraj

Gość gość
Kiedyś było normalniej. Umowa o pracę była. A teraz na czarno albo umowa śmieciowa. Jak zarobić na emeryturę?

Gość gość
gość dziś Tak sobie wyobrażam jak sobie wyobrażają to Belgowie, Niemcy, Chorwaci, Duńczycy, Francuzi, Grecy, Hiszpanie, Holendrzy, Islandczycy, Niemcy, Norwedzy, A Irlandczycy i Brytyjczycy to sobie nawet o rok dłuzej wyobrażają. Czy Polacy jakiś gorszy sort co to odstaje od normalnych europejskich krajów także pod tym względem?

Gość gość
ja nie wyrobie sobie emerytury. nie ma szans. mam 33 lata. na umowe o prace mam przepracowane cos ok 8 lat. reszta to zlecenie iu nie zanosi sie inaczej. mam nadzieje ze to wprowadza.

Gość gość
gość dziś Jak sobie nie wyrobisz? Aktualnie jest 22lata (kiedyś było mniej), zostało Ci 14lat. Wiek przejścia nawet niech będzie ten 60 (choć wątpię by taki dotrwał) to wystarczy byś mając 46 lat zaczęła pracować na umowę o pracę. Ty się lepiej martw, ze do czasu naszych emerytur ZUS pierdyknie :D Ale ważne, ze urzędnicy dostają premijki.

Gość gość
gość dziś Ale ludzie nie rozumieją jak się kradnie miliony (warto pamiętać, ze to spore uproszczenie - politycy ten hajs rozprowadzają wśród swoich legalnie), ludzie rozumieją takie ośmiorniczki. Płacić 1000zł za kolacje? Skandal. Przelać 10mln na jakąś fundację co to większość idzie na pensje i nie chce się rozliczać? No to jakaś fundacja w końcu, co nie? Póki się chachmęci duże sumy to włos im z głowy nie spadnie (i ja mówię o wszystkich, te ośmiorniczki to tylko przykład). Całe państwo jest do reformy, a szczególnie rozbudowane sieci urzędnicze, piąci viceprezesi od siedzenia za biurkiem itd

Gość gość
Aleo co ta spina ? Takie minimalne emerytury sa w innych panstwach.. I wszyscy maja sie dobrze..

Gość gość
a np. kasa ze zlecenie podwyzszy nam wysokosc emerytury jesli odporwadzane sa skladki spoleczne?

Gość gość
Ok niech będzie minimalna 1000 pod warunkiem że minimalna dla tych którzy przepracowali 40 lat będzie 4000. Nierób dostanie 300 zł mniej od tego który uczciwie pracuje

Gość gość
Minimalna 1000 i za każdy przepracowany rok + 50 zł do emerytury

Gość gość
W Niemczech kobiety które "siedza " w domu z dziecmi dostają emeryture od państwa. x W Niemczech dzieci są dużo warte bo jest mały przyrost naturalny (gdzieś czytałam, że w latach 90 e DE na 1 emeryturę składało się 5 pracujących osób, dziś 2)

Gość gość
Czyli po powrocie z emigracji moge otrzymac te 1000 zl emerytury polskiej plus osobna z keaju w ktorym pracowalam?

Gość gość
Czy się stoi czy się leży, 500/1000 zł się należy. Komunizm pełną gębą wraca. Jak to wszystko niedługo pięknie pierd0lnie to się nikt z rozumem nie pozbiera.