Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobieta z twardym charakterem, poczuciem humoru i przeklinająca...

Polecane posty

Twardy charakter to miała Sklodowska-Curie, ale dziś często blednie przypisuje sie twardy charakter ludziom np. z Warsaw Shore. Twardy charakter, a wulgarne, rozwrzeszczane gęby to nie to samo ;)

Gość gość
Proszę mnie nie dotykać po częściach intymnych gdyż sobie nie życzę takiego traktowania :D

Gość gość
Wulgarność to kwestia kultury i ewentualnie temperamentu, nie inteligencji, nie szczerości. Klną ludzie z kiepską kulturą osobistą i nie ma co udawac, że jest inaczej. Nie będę zgrywała damy jak do kota mówię "s********j".

Gość gość
Ludzie. Przesadzacie. Ja nie lubię, jak przeklinają faceci. Ale o dziwo, jak co jakiś czas przeklnie dziewczyna to jakoś mi to nie przeszkadza. Musi to mieć oczywiście jakieś usprawiedliwienie. Poza tym przeklinanie powoduje, że człowiekowi lżej na duszy, a i ponoć ból fizyczny jest mniejszy. Oczywiście nie należy przeklinać codziennie, ale jak jest powód, to dlaczego nie? Nie każde przekleństwo mi odpowiada, ale k***a - cóż, to chyba najlepiej rozpoznawane polskie słowo na świecie. Poza tym można być eleganckim, zaraz po pierwszym what the k***a f**k sobie wyobrażasz. I gotowości do przypierdzielenia komuś w twarz. Intencjonalne naruszenie czyjejś integralności cielesnej, sfer intymnych nie zasługuje na żadne taktowne odpowiedzi. Raczej na celny cios. Przynajmniej ja jestem takim mixem i jest on według mnie najbardziej skuteczny.

Gość gość
Szyderstwo może być bez klasy. Epitetowanie kogoś, tak z zaskoczenia i zasady, bo ten ktoś kiedyś sobie nagrabił. Nie.. To jest zjazd z poziomu. A przekleństwo, jedno siarczyste słowo we właściwym momencie, tylko podkreśla przekaz, oczywiście podany piękną polszczyzną. I wtedy takie przekleństwo oddające emocje i wzmacniające przekaz jest OK. Nie należy nadużywać. Ale są sytuacje, kiedy można.

Gość gość
Ja tam wole przyznac, że czasem brakuje mi kultury i dlatego przeklinam. Tak, to jest ujście dla emocji, czasem używam tego dla pokreślenia sytuacji, ale nie będę udawać, że jestem damą jak przeklinam.

Gość gość
23:26 - brawo! I to się nazywa samokrytyka. Niestety większość będzie twierdzić, że bluzgi to nic takiego, wręcz „sól tej ziemi”. Też mi się zdarza posłać wiązankę, ale po pierwsze w „swoim” towarzystwie, a po drugie nie wmawiam nikomu, że jestem gentlemanem:)

Gość gość
Pewnie, że łacina łacinie nierówna, są tacy co przeklinają tylko w towarzystwie znajomych i po to żeby podkreślić historię albo jak nadepną na klocka lego, a są tacy którzy przeklinają bo naprawdę brakuje im słów żeby wyrazić to co chcieli powiedzieć. Na pewno widac różnicę między stereotypowym drechem przeklinającym co drugie zniekształcone słowo a osobą oczytaną która tylko wrzuca przekleństwa "dla smaku". Nie czarujmy się jednak, ze ta druga pokazuje większą kulturę w momencie rzucania wiązanką :P Damą nie jestem, nie byłam i nigdy nie będę, po co się oszukiwać

Gość gość
A ja uważam, że mam klasę. I tak, mówię czasami kurwa. :) Może za rzadko żeby musieć czuć się kimś komu brakuje ogłady. Ale każdy jest inny. Tak, zdecydowanie mam klasę. :) Nawet jeśli kogoś miażdżę. Nawet jeśli przeklnę. Trzeba umieć to robić. ;)

Gość gość
Nie masz klasy. Kogo próbujesz oszukać? Masz za to mniemanie na księżyc. To na pewno.

Gość gość
Możesz miec klasę, ale nie jesteś damą

Gość gość
W sumie to jak teraz o tym myślę to nigdy nie przelinam kiedyś się z kimś kłócę/sprzeczam. Przeklinam kiedy żartuje i prowadzę luźne rozmowy, ale nigdy kiedy chcę kogoś przekonać do mojej racji.

Gość gość
Znam siebie. Dobrze siebie znam i moje mniemanie odpowiada temu, co sobą prezentuję. :) Hmm, czy jestem damą? Pewnie łatwiej byłoby mi być dżentelmenem... Nie wiem. Nie mam wzorca młodej charyzmatycznej damy. Zawsze były umieszczanie w szablonie zachowań, które nie były zachowaniami z klasą, ale pewnego rodzaju klatką wygodną dla społeczeństwa. Jestem w każdym razie z siebie zadowolona. ;)

Gość gość
aha, czyli jak ktos nie czuje potrzeby przeklinac to jakis gorszy jest czy jak, bo nie rozumiem.

Gość gość
Źle rozumiesz. Ale brak przeklinania sam w sobie nie jest wybitną cnotą. Trzeba czegoś więcej.

Gość gość
ludzie nie dziela sie na twarde, wulgarne super osoby i na nudne mimozy bez hobby

Gość gość
dokładnie :)

Gość gość
23:51 - chyba według rankingu rynsztoków:)

Gość gość
Jeśli bluzganie ma być hobby, to ja chyba jestem z innej bajki. Zbyt ambitnej.

Gość gość
Pisał tu ktoś o hobby przeklinaniu czy coś przeoczylam? Podniecacie się tym że nie przeklinacie jakby to w jakis sposób rzutowalo na to kim jesteście. Rozumiem używania k***w jak przecinkow ale normalnie? Oczywiście prywatnie i wsrod swoich? Udajecie moim zdaniem.

Gość gość
Jeszcze rok temu malo przeklinalam ;) Przeklinam gdy cos juz naprawde wkurzy .

Gość gość
Slowo jak kazde inne? O co tyle halo? No co wy...

Gość gość
Przebywanie wsrod osob , ktore przeklinaja tez sie udziela . Poza tym rozsmiesza mnie gdy ktos mowi , ze nigdy nie przeklinal . To nie prawda . Nie ma takich ludzi .

Gość Ellena 75
nie ma nic gorszego,niz wystrojona,odpicowana lalunia,ktora rzuca k*****i ach,och,jakie my jestesmy nowoczesne i takie cool ,ze dzremy ryja na ulicy jak zwykle d***** i klniemy az uczy puchna,ojej Do tego dchodzi wystawianie dup i cyckow na fejsie,fotek z tego cosie zjadlo,selfie z windy i pizzerii i mamy obraz wiesniary od pluga oderwanej.

Gość gość
Wow. Jaka kultura wypowiedzi

Co innego, gdy bluzgiem sie rzuci (Beata Tyszkiewicz robi to pierwszorzędnie, na tyle rzadko, ze to wręcz popis), a co innego gdy bluzg zastępuje przecinek. Ot, taka subtelna różnica.