Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy skoro jestem teraz tak nieszczęśliwa, ze az mam mysli samobojcze to powinnam

Polecane posty

Gość gość

już pojść do psychiatry? pytam serio :( Choć jak na ironie przez znajomych jestem uwazana za wesołą, ale to taka moja maska... Jeszcze do niedawna czulam sie szczesliwa, ale mam takie chwile zalamania np. dni albo nawet tygodnie

Gość gość
Tak idz do lekarza po co się meczyc

Gość gość
0/10 Szczęście to nie uczucie, tylko stan. Kto jest nieszczęśliwy, ten wie.

Gość gość
to jak zwal tak zwal....

Gość Pomoc pomoc
Do psychologa najoierw. On ustali rodzaj terapii i leczenie jesli uzna ze potrzebujesz wizyt u psychiatry to Cie tam skieruje. Mysli samobojcze a nawet zwykly stan ktory powoduje ze nic nam sie nie chce , mamy problemy z zycuem codziennym i nie chce nam sie nawet dbac o swoja fizjologie sa symptomami depresji ktora leczy sie u specjalisty z pomoca farmakologi gdy stan jest juz zbyt powazny. Zbyt malo sie mowi o deoresji i jak powazna jest to chorba i sie bagatelizuje a czasem bywa za pozno bo stan sie poglebia. Radze jak najszybciej skontaktowac sie z poradnia psychologicxna i noe wstydzic sie powiedziex o wszystkim. To bardzo pomaga!. Zycze powodzenia. PS Bardzo polecam CBT terapie. Byc moze warto zapytac o nia.

Gość gość
Nie no, o swoja fizjologie to dbam ale fakt, ze nic mi sie nie chcę , nawet posprzatac itd. wykonuje tylko swoje obowiazki jak praca czy nauka bo musze i na pozor funkcjonuje normalnie, ale czuje sie bardzo nieszczesliwa

Gość Pomoc pomoc
Sam fakt czucia sie nieszczesliwym bez powodu na dluzsza mete wskazuje na glebsze problemy. Cos sie moglo wydarzyc zmienic w Twoim zyciu badz tez pewna stagnacja lub niezadowolenie z siebie moze powodowac blokady i uprzedzenia i wten sposob smutek sie pogleboa bo sie coraz b izolujesz i takie bledne kolo sie robi. Psycholog sie dogrzebie o co chodzi i pomoze z tym uporac i wrocic do zycia. To jak usuniecie bolacego zeba ...

Gość gość
10:49- no wlasnie, ze nie bez powodu, mam problemy i to poważne, gdyby nie one pewnie czulabym sie szczesliwsza, ale one są ciezkie do rozwiazania

Gość gość
Idź do psychologa,nie zaszkodzi Ci,a będziesz mogła się wygadać.Doradzi Ci czy jest potrzebny też psychiatra.

Gość Pomoc pomoc
Terapie ucza ludzi nie tylko innego mtslenia, wyjasninia genezy problemow ale i ich rozwiazywania. Naprawde db psycholog czyni cuda.

Gość gość
Pewnie tak zrobie bo jestem w straszym dolku ostatnio :O Np. potrafie sie obudzic nad ranem i płakać , albo nic mi sie nie chce, zmuszam sie do tego co musze, od kilku dni sie to pogorszylo bo pojawily sie znow problemy. Tzn. te problemy trwaja w sumie przez caly czas, ale czasem jest lepiej i jest nadzieja, a czasem gorzej

Gość Pomoc pomoc
W takim razie nie pozostaje Ci nic innego. Jesli nie atac Cie na platnego idz do darmowej poradni psychologicznej. Nie zwlekaj! Czy jak boli Cie zab to pytasz czy isc do dentysty? Naprawde nie powinno sie bagatelizowac takiego stanu! Idz juz dzis.

Gość gość
Dzieki :) Tak zrobie, bo czuje sie ostatnio bardzo źle, najgorsze jest to udawanie w pracy i przy wszystkich dobrego nastroju, dobrze ze chociaz w necie sie moge anonimowo wygadac bo chyba bym zwariowala

Gość gość
Przytulam autorkę

Gość gość
szczegonie ze nie wiem czy teraz te problemy sie rozwiaza ,ale mam jakies zle przeczucia

Gość gość
Tutaj zawsze ktos wesprze :) czasem mozna trafic na trola ale nie przejmuj sie wtedy, zawsze jakas łajza sie trafi

Gość gość
Mozesz nam napisac o problemach , tutaj jestes anonimowa a moze i pomożemy :)

Gość Pomoc pomoc
Zobaczysz ze bedzie dobrze :) studiuje psychologie i nie raz sobie i bliskim juz pomoglam , takze goraco polexam i nie ma co zwlekac. Mysl o tym jak o dentyscie bo gdy psychika cierpi to wlacznie z cialem i dusza jak widac. Czasem nasze problemy wynikaja z pewnych nawykow i zlych doswiadczen ale nigdy nie mozna sobie wmawiac zs to my jestesmy Ci zli glupi czy beznadziejni bo to noe tal dziiala. A wrecz nakreci tylko spirale i poglebi problemy.