Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lienor de Vosquioux

Franciszek potwierdził że piekła nie ma a ja wiedziałem że tak będzie

Polecane posty

Gość Lienor de Vosquioux

w piekło, w aniołki, w tzw. świętych, w relikwie, w cuda, w egzorcyzmy i w inne zabobony mogą wierzyć tylko ludzie prymitywni i myślący magicznie. Niestety Polacy są prymitywni mentalni za sprawą kleru katolickiego, który od małego ich odmóżdża.

Gość gość
Franciszek jest fałszywym prorokiem.

Gość gość
polakom katolikom tego nie wytlumaczysz, katolicy polscy to jedni z najwiekszych debili na świecie

Gość gość
Przecież Franciszek to lewak jest. Debilem jest ten, kto przyjmuje jego słowa i go słucha

Gość gość
Franciszek jest lewakiem, ale wygodnie jest przyjąć, że piekło to tylko bajka. Dlatego wolą nie widzieć.

Gość gość
Dokładnie, Franciszek to fałszywy prorok, to wybranek iluminatów! Piekło istnieje, obejrzyj na you tube relacje Św. Faustyny jak opowiada gdy trafiła na chwile do piekła aby potem swiadczyć ludziom,ze piekło istnieje

Gość gość
tego nie powiedział

Gość gość
Kazdy czlowiek ma wlasne niebo i wlasne pieklo.

Gość gość
Racja

Gość gość
ja juz od dawna w te bzdury nie wierze... kończyłam historie, i u nas masa ludzi co studiowała przeszła w trakcie na ateizm. jakbyscie poczytali historie srednioweicza to tez by chyba nikt z was nie wierzył. to co nam podaja za doktryny, to oni w ogóle nie wiedzieli czy to prawda, czy nie, i jakie stronnictwo zwyciezyło, taka byla prawda. niektórych swiętych w ogóle nie było - bo historycy dowiedli, ze to postaci legendarne, jak np. sw. dionizy , tej osoby nie było a zostala przez koscioł kanonizowana! czysciec wymyslono w sredniowieczu z potrzeby zlagodzenia agresywnego nurtu, jaki sie pojawił w chrzescijaństwie po zarazie z 1348 r., która uwazano za kare za grzechy. a nawet dla teologow, to doktryna piekła zawsze stala w sprzecznosci z nieskonczonym milosierdziem boga. franiciszek to wg mnie i tak najlepszy papiez jaki byl dotychczas, odwazny, skromny, ale w kosciele jest masa zla, glupoty, ograniczonych ludzi.

Gość gość
Dobra, nie ma piekła, nie ma nieba, to co według Was jest, pytam przede wszystkim Panią historyk.

Gość gość
dziękuje za wyróznienie, ale historycy nie maja odpowiedzi na to pytanie. ja jednak nie wierze z zadne piekło, bo to wymyslono, zeby ludzie sie bali i nie robili złych rzeczy. Nei wiem tez do końca na co, bo kazda normalna osoba ma sumienie, i sumienie jest nawet u zwierzat, bo sie prowadzi takie badania, zwierzeta stadne tez nie atakuja bez sensu jedno drugiego, i sie staraja sobie pomagac, itp. Ja tam mysle, ze człowiek umiera... i potem mozliwe, ze sie rodzi na nowo, i przezywa kolejne zycie, i kolejne. Czuję, ze nie ma co sie bac smierci

Gość gość
A widzisz reinkarnacja. Każdy wierzy w to co chce, a Ci ateiści w co wierzyli? Zastanów się nad słowami:" Wielka jest tajemnica naszej wiary... "

Gość gość
nie wiem czy dokładnie to mozna nazwac reinkarnacja w co wierze... w sumie to nie wiem czy jest reinkarnacja w dosłownym znaczeniu, i czy dusza tez jest... ale jestem na 100 % przeswiadczona, ze nie ma bzdur o jakich mnie uczyli na lekcjach religii, bo byłam wychowana jako katoliczka. niebo, stan wiecznej szczcęsliwosci, raj i samo szczęscie. To są bajdy, i taki stan to moim zdaniem nie byłby nawet mozliwy, stałby sie tez szybko potwornie nudny.

Gość gość
Wszystko jest tylko trzeba się w tym odnaleźć.

Franciszek potwierdził że piekła nie ma x tak. kota nie ma, myszy harcują, Benedykt XVI w areszcie domowym, lewactwo się panoszy w Kościele.

Gość gość
Nie wierzy w religie ale w historie slepo wierzy buahahaha :D rownie dobrze WSZYSTKIE te bzdury mogly zostac wymyslone przez jakichs pajacow.

Gość gość
Nikt nie moze byc pewnym co jest np po smierci. A tu sie znawcy wypowiadaja co to niby wiedza. :D

Gość gość
Nawet tu na kafe jest gdzieś wątek, że wiele zasług Karola Wielkiego nie należy do niego.