Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu prawie wszystkie imiona męskie są paskudne?

Polecane posty

Gość gość
To może Piotr? Piotrek ?

Gość gość
Sebastian albo Mikołaj (może jednak? ;-)

Gość xxxkrzyś
może Krzyś ?

Gość gość
Teodor

Gość gość
Wacław to potężne imie

Gość gość
Dawid

Gość gość
Tomek jako firma imienia, a nie zdrobnienie? Porypało? A może podobne: Tobiasz? A tak w ogole, to widzę, że przewijają się biblijne przez topik. Podam resztę. Józef, Mateusz, Michał, Gabriel, Rafał, Bartłomiej, Maciej, Paweł, Tadeusz, Filip, Andrzej.

Gość gość
*forma

Gość gość
Juz odpowiadam: Piotr nie podoba się ani mi ani mężowi Arkadiusz jak wyzej Aleksander - nie i na dodatek to zdrobnienie Olek.. Sebastian - tak jak Piotr i Arkadiusz Mikolaj - nie podoba się mojemu mezowi Teodor - fajne, choc moze troche za twarde, ale kiedyś jedna osoba obrzydzila mi to imie mowiac "te, odór" Krzysiek - maz proponowal ale mnie sie kojarzy jakos tak z disco polowcem haha Dawid - never Tobiasz - nie lubie takich wymyslatych Jozef - nie Mateusz - takie nijakie Michal - mamy w bliskiej rodzinie, bardzo ladne Gabriel - paskudne, przepraszam Rafal - brzydko Bartkow mamy dwoch w rodzinie Maciej - bardzo bliska rodzina Paweł - dla mnie ladne, mężowi się nie podoba Tadeusz - ladne, ale forma Tadek mi sie nie podoba Filip - zbyt duzo ich, pracuje w szkolnictwie poza tym jeden Filipek sprawil ze jestem na nie Andrzej - tesc

Gość gość
jesli kogos urazilam to przepraszam, na innych dzieciach to imiona mi nie przeszkadzaja, ale dla swojego ich nie przewiduje.

Gość gość
Czesto polecacie imiona polskie slowiskie czemu? Pomyl ze dz8ecko emigruje i moga byc smieszne ciezkie do wymowienia..

Gość gość
Ja myslalam tak jak ty jak mialam 20 lat a teraz juz tak nie mysle. Prawda jest taka ze jakby mial byc kims to z takim czy innym imieniem nim bedzie, a nie bede dawac dziecku imienia miexzynarodowego tylko po to ze moze sie gdzieś przenieść i żeby jakis Niemiec czy Anglik mial latwo wymowic, to chore. Zreszta pielegnujmy nasza tradycje. Gdyby kazdy myślał tak jakty to mielibysmy samych Adamow, Alexow, Oliwierow. itp

Gość gość
Szkoda tylko,ze wszystkie imiona babskie są beznadziejne.

Gość gość
Piotr ładne i ponad czasowe pozatym każdy mężczyzna którego znam o tym imieniu to super facet

Gość gość
Tadeusz wam się podoba możecie zdrobniac Tadziu :) a Franek? Franio fajne, Leon? ... Pozatym jak podoba wam się jakieś imię to nie patrzcie że już jest w rodzinie bliżej lub dalej. Poprostu nazwijcie tym imieniem i już