Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to ciąża??

Polecane posty

Gość gość

Mam tylko 16 lat i bardzo się boje prosze o pomoc.. Uprawialiśmy z chłopakiem stosunek przerywany!! Dobrze wiem jakie są konsekwencje.. z mojego kalendarzyka wynika ze miałam dni płodne. Było to 3 tygodnie temu. Okres spóźniał mi się 9 dni,bardzo bolały mnie piersi,byłam niezwykle zmęczona i ciagle korzystałam z toalety. Dziś niby dostałam okres ale jest go o wiele mniej niż zawsze,przeczytałam coś o plamieniach lub krwawieniach w ciąży i trochę się boje ze to co mam to wcale nie jest okres.. czy mógłby mi ktoś doradzić czym różni się okres od tych krwawień i plamien??!

Gość gość
Niestety niczym się nie różni ,ciąża jest możliwa tym bardziej że były to dni płodne .Jeśli boisz sie ciązy zrób test . A swoją drogą napisałaś "mam tylko 16 lat " -- nie rozumiem więc czemu tak wcześnie rozpoczęłaś współżycie , w dodatku bez zabezpieczenia i to w dni płodne !! Czasem warto pomyśleć zanim da się porwać emocjom.

Gość gość
Wyślij chłopaka do apteki całodobowej i z rana rób test. Możliwość ciąży jest bardzo duża. Aczkolwiek że względu na młody wiek możesz mieć też zaburzenia hormonalne, albo niekoniecznie musiały być to dni płodne. Na początek zrób test ciążowy. Najszybciej rozwieje wątpliwości.

Gość gość
Zrób test, innej rady nie ma.

Gość gość
Kalendarzyk nie jest dobrą metodą wyznaczania dni płodnych. Znacznie bardziej wiarygodny jest np mikroskop owulacyjny.