Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Staranie się o dziecko po tabletkach

Polecane posty

Gość gość

Witam Razem z mężem zaczęliśmy myśleć o powiekszeniu rodziny . Fakt zakonczylam branie tabletek w 2 tygodniu bliska , odstawiłam je 2-3tygodnie temu tabletki anty, miesiączkę dostałam w przeciągu kilku dni . Była inna niż wcześniej bardziej obfita i bolesna . Od tygodnia mam podwyższona chęć na seks i czuje się inaczej . Kochaliśmy się dwa dni temu i skończył , wczoraj miałam mocne bóle jajników i podbrzusza i dziś tez się kochaliśmy skończył 2 razy ! Czy jest to możliwe ze jak zrobię tez za 1-2tyg to pokaże dwie kreski ???

Gość gość
A ja id lekarza słyszałam,że anty trzeba odstawić na conajmniej 3 miesiące bo nigdy niewiadomo jak może wpłynąć na dziecko. Zanim całkowicie wyjdą z organizmu. O zgrozo niektóre kobiety biorą tabsy po 5,10 lat odstawiaja i nawet tygodnia nie odczekuja. A to jednak chemia i hormony...

Gość gość
Zgadza się zalecale jest 3 miesiące

Obecnie po lekach nowej generacji nie ma potrzeby czekania. Oznacza zajść w 1 cyklu po odstawieniu, ale warto pobrać kwas foliowy 3 miesiące przed staraniem.

Gość gość
Ja zaszlam w tym samym cyklu co odstawilam tabletki , powodzenia

Witam Was kochani . Mam pytanie bo wariuje po ślubie zaczeliśmy starania o dziecko ale okazalo sie ze mam torbiel wiec lekarz przepisal mi tabletki antykoncepcyjne i po 3 miesiacach stosowania kazał odstawic i od razu sie starac o dzidzi i tak zrobiliśmy . Od samego poczatku po miesiaczce co drugi dzien sie staramy dzis jest 24 dzien cyklu i zauwazylam u mnie zacznie więcej śluzu niż kiedykolwiek zrobilam test wyszedl negatywny żadnych innych objawów nie zauważyłam niepokoi mnie ten sluz moje cykle byly 28 dni zawsze pod koniec mialam suchosci a teraz duza ilosc sluzu czy ktoras z Was miala takie pierwsze objawy ciazy czy sie jeszcze nie nastawiac