Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jedzenie jest już takie drogie że chyba zacznę głodować

Polecane posty

Gość gość

Nie mówię tu o produktach, które jeszcze są w miarę tanie, bo przecież nie bede sie żywić białą mąką, ziemniakami i cebulą. No ale warzywa czy owoce są tak masakrycznie drogie, że aż odechciewa mi sie cokolwiek kupować do jedzenia. Podstawę mojej diety zwykle stanowiły owoce, warzywa i ryby ale teraz to nie wiem co będę jeść bo te ceny mnie już załamują :( :( :( Niedługo wszystko będzie takie drogie że ludzie będą zmuszeni jeść tanie parówki z białym chlebem i musztardą

Gość gość
Jak się dobrze poszuka to są w internecie przepisy na diety, które na niszczą portfela. Na http://runners-world.pl na przykład takie mają

Gość gość
jakie diety? nalesniki, kopytka, pyzy? przecież nie będe sie tym zywić

Gość gość
No niestey tak jest i bedzie jeszcze gorzej. Ludzie sa bardziej swiadomi teraz jesli chodzi o to co jest dla nas zdrowe i najlepsze dlatego tez te produkty poszly bardzo w gore bo wiedza ze dla zdrowia ludzie i tak kupia. Chcesz byc zdrowy musisz miec pieniadze a jak nie masz to zostaja ci te najtansze parowki.

Gość gość
Facecior niech idzie do roboty i zarabia !

Gość gość
Faceciora nie ma :( same źmiory pozostały 😭

Gość gość
ja kupuję rzeczy którym konczy się termin waznosci,np kefiry po pół ceny albo żólte sery kawałek z 8 zł za 1,20 zł.Kupiłam tez 2 opakowania szpinaku za 0,80 gr zamiast 5 zł.Trzeba jakosc zyc.Wolę tak niż kiełbachy i parówy

Gość gość
Akurat najzdrowsze , lokalne warzywa sa tanie. kapusta, buraki, marchew, ziemniaki. cebula. Tanie sa kasze,sucha fasola, groch. banany, pomarancze raczej nie podrozaly. W sumie tylko z rybami jest problem.

Gość gość
no tak codziennie można przeciez jeść grochówke na zmiane z kapusniakiem i zagryzać bananami :O

Gość gość
Jak masz blisko do marketów to rób tak jak to osoba co pisze o kupowaniu rzeczy którym konczy sie termin.Ja tak robię czasem w tesco,ale niestety mam do niego kawałek.mozna tak faknie zaoszczedzic.ostatnio np kupiłam 5 zupełnie swiezych kolb kukurydzy za 0,80 gr zamiast 4 zł.Albo łososia norweskiego za 3 zł zamiast 12.

Gość gość
Ja już 3 lata nie jem krajowych owoców, bo sa drogie. Nie kupuję porzeczek, wiśni, bo mnie nie stać - wcinam banany, pomarańcze. Ew. jabłka są polskie. Uwielbiam porzeczki, agrest i czereśnie :(

Gość gość
nie bede kupować rzeczy których kończy sie termin, bo mieszkam sama i nie zjem 5 kolb kukurydzy. Chciałabym normalnie pójśc do sklepu, kupić mandarynki, awokado, rukolę, pomidorki koktajlowe, migdały, nerkowce, jakies masło, dobry pełnoziarnisty chleb i nie wydać na to połowy wypłaty. Kuźwa wszystko takie drogie, chciałam ostatnio zrobić leczo miałam kupić paprykę, cukinię i pomidory to wyszedł jakis kosmos cenowy :O odechciało mi się jeść Jak kupiłam ostatnio mrożoną rybę taka nienajdroższą, to rozleciała się na patelni i zostały z niej jakieś skrawki

Gość gość
gość dziś nawet śliwki były drogie w ostatnim sezonie a o malinach to można pomarzyć

Gość gość
I poco wojna,polaka glodem i padliną sklepową załatwią:-P

Gość gość
To prawda. Mieso i ryby podrozaly cholernie, nawet te marne wedliny i konserwy kosztuja jak zloto. Ja serio schudlem z tego powodu. I nawet zaczalem sie przyzwyczajac do diety wegetarianskiej...

Gość gość
no to popatrz jak owoce i warzywa podrożały, wtedy przerzucisz sie na diete maczną póki tania

Gość gość
Świetnie was rozumiem. Ja żywię się wyłącznie posnym chlebem i wodą :)

Gość gość
Żywię się posnym chlebem i wodą... ale w portfelu noszę 5055 zł i 48 groszy :) Polecam.

Gość gość
co to je posny chleb?

Gość gość
A ja wyciagam z kontenera,wlasnie przynioslam vztery paczki jarzynki na zupe i nowosc jest tez kartonok ze smietanka,swietna sprawa.

Gość gość
Wczoraj byl targ i zawsze zostawiają nadpsute badyle mozna se obkroić zgnilizne a zreszty zupy na tydzien nagotować ,cza sie nauczyc konbinować bidoki:-P

Gość gość
Leczo robi się w sezonie, Kiedy papryka i cukinia są tanie a nie teraz.

Gość gość
a na co teraz sezon?

Gość gość
U mnie na targu warzywa i owoce o wiele droższe niż w zwykłym sklepie, bo niby bardziej eko. Wolę już sklep, najlepiej osiedlowy, mam też swoje ulubione warzywa w supermarketach. Niestety, tak to już jest że zdrowo czy na diecie znaczy drogo.

Gość gość
Mam pytanie co to jest zdrowa zywnosc? Ryby lowione w tych zasyfionych morzach zawierajace multum rteci, chodwlane karmione paszami. Kasze ,zboza na nie przeznaczone rolnicy pryskaja randapem by rowno dojrzewaly. Nowalijki sypane nawozami i zlewane srodkami zapewniajacymi swiezosc i trwalosc. Czy na pewno obiad z lososia ,kaszy ,salaty jest zdrowy , nie wiem na 100%.