Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Nika9876

Myślicie że powinnam iść do lekarza?

Polecane posty

Gość Nika9876

Cześć, mam 19 lat i jestem dziewczyną. Od około 5-6 miesięcy mam problem z wymową. Tym problemem jest jąkanie. Zdarza się, że mówię ładnie, ale rzadko tak mam. Boje się rozmawiać z innymi, w szkole czytać i robić prezentacje, unikam tych czynności jak ognia. Od paru miesięcy jestem ciagle smutna i przygnębiona. Opuszczam bardzo często szkole z tego powodu. Nie miałam takich problemów wcześniej, zawsze chętnie chodziłam do szkoły, ale odkąd jestem ciagle smutna zaczęłam się jąkać a razem z tym zaczęłam bać się rozmów z ludźmi. Jestem w stanie mówić normalnie, ale ze stresu przed wypowiedzią czy czytaniem jąkam się jeszcze bardziej. To sprawia, ze bardzo pogorszyły mi się oceny w szkole i nawet chciałam przerwać naukę. Ten strach i ciągły smutek oraz ta wada wymowy sprawiają ze jestem CODZIENNIE smutna i myśle tylko o tym i płacze. Powinnam iść do lekarza? Do jakiegoś logopedy a może psychologa? Sama nie wiem czy ta wada wymowy wynika z nastroju i ciągłym życiu w strachu czy na odwrót. Doradźcie proszę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować