Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anulka_4

Torba spakowana do szpitala?

Polecane posty

Gość Anulka_4

Minął już 33 tydz. ciąży i chyba przyszedł czas aby przygotować torbę do szpitala. Co powinnam do niej spakować ?

Gość Mira_k
Moja torba czeka już od miesiąca ,mam nadzieję że tym razem zabierzemy ją :). Spakowałam do niej rzeczy maluszka (nie za dużo, większość zdecydowanie zostawiam w domu) , rzeczy dla siebie na czas porodu i po porodzie a także dokumenty i zestawy badań.

Gość gość
Tylko pamiętaj żeby facet nie był przy porodzie jest tam nie potrzebny i tylko będzie przeszkadzał

Gość Anulka_4
Oj to chyba nie wyjdzie mi tak łatwo, mąż już od 6 miesięcy obiecuje i zarzeka się że będzie mi towarzyszył i przejmie połowę bólu :)

Gość gość
Moja torba czeka już od miesiąca a termin mam na 13 maja, myslę że chyba muszę znowu wszystko wyprać

Gość gość
a czumu nie brać męza ze soba, przy pierwszym porodzie asystował mi do końca, miałam na kim się uwiesić, miał mi kto pomasować plecy, skakał nade mną jak rzadko kiedy, za 1,5 miesiąca biorę go znowu

Gość michalina_m
Anulka_4 2018.04.11 Minął już 33 tydz. ciąży i chyba przyszedł czas aby przygotować torbę do szpitala. Co powinnam do niej spakować ? Myślę, że w szpitalu powinni mieć listę rzeczy potrzebnych na poród i na dni następne, może to ci pomoże rodzę z prenalen "Torbę do szpitala należy przygotować kilka tygodni przed terminem rozwiązania - bez różnicy czy planujecie poród w szpitalu czy wybieracie inne miejsce. Jeśli planujecie poród z osobą bliską warto zapoznać ją z zawartością torby. W torbie powinny znaleźć się zarówno rzeczy dla mamy na czas porodu jak i po nim, a także rzeczy dla maluszka. Warto także zapoznać się z listą potrzebnych rzeczy potrzebnych do porodu dostępną w szpitalu." https://szkolarodzeniaprenalen.pl/

Gość gość
do swojej torby spakowałam dla dziecka (na 3 dni bo tyle zamierzam spędzić w szpitalu) po 3 szt. body, 3 szt pajacyki, 2 czapeczki,rękawiczki ,skarpetki i rożek, do tego ręcznik i coś do pielęgnacji a także pieluchy. Nie zapomniałam również o ubranku na wyjście ze szpitala. Natomiast dla siebie koszulkę na czas porodu i po (2 szt) rozpinaną, szlafloczek, kapcie, coś pod prysznic, kosmetyki i środki higieniczne. Mam nadzieję, że to wystarczy:)

Gość gość
gość dziś jasne że wystarczy, jakby coś to szpitale tez mają swoje "wyjściowe ubranka":)

Gość zezik
proponuje wziąć jeszcze coś do słuchania, relaksująca muzyka jak najbardziej wskazana

Gość gość
Pokazesz nam swoje foto brzuszka bez ubran

Gość gość
gosc - a co to za dziwne pytanie? publicznie pokazywac? chyba wystarczy, ze starsze babulenki w autobusie dotykaja brzuszek non stop

Gość Anulka_4
Mój brzuszek ogląda tylko mój mąż i na razie niech tak zostanie. Nie lubię epatować swoją golizną.

Gość gość
oj tak torba spakowana i czeka na właściwy moment, a on zbliża się bardzo szybko

Gość minka3
Torbę spakowałam właśnie wczoraj, tak jak proponujecie włożyłam trochę ciuszków dla maluszka i dla siebie, środki kosmetyczne i higieniczne dla dwojga,coś fajnego do słuchania a wszelkie dokumenty dorzucę na koniec:)