Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bioderko i wkładanie pieluchy na pampers....

Polecane posty

Gość gość

Bylam z moim 6-tygodniowym syniem na usg biorerek. Z lewym lekarz stwierdzil ze jest dobrze ale gdy sprawdzil prawe stwierdzil ze no jest jakas nieprawidlowosc i kazal wkladac na pampersa pieluche aby nozki byly szeroko i przyjsc za miesiac. Czy ktoras tak miala i pozniej bylo juz wszystko ok? Mam wrazenie ze maluchowi niewygodnie z ta pielucha ale co zrobic :(

Gość gość
Rób jak mówi lekarz. Za dwa miesiące powinno być ok.

Gość gość
Oby... ktoras mama tez miala zalecone wkladanie pieluchy?

Gość gość
Ja tak miałam zalecane chociaż z biodrami u dziecka było wszystko w porządku... To było 5 lat temu.

Gość gość
Też miałam zalecone , na noc teraz tylko wkładam 3.5 miesięczniakowi

Gość gość
Moje dziecko miało ten problem, ale zauważony dość późno. Musiała nosić specjalny sprzęt. W tej chwili jest zdrową prawie doroslą kobietą pod tym względem. Dlatego lepiej zakładać noworodkowi dodarkową pieluchę przez miesiąc dla szeroko rozstawionych nóżek, niż później męczyć dziecko w stelażach. 15:59

Gość gość
Moj mąż tak miał 28 lat temu. Haha widać że medycyna w Polsce się zatrzymała. Ale tak na poważnie moj syn miał ograniczone ruchy z jednej strony ale nie kazali wkładać mu nic tylko pokazali ćwiczenia i miesiąc później nic mu nie było.

Gość gość
Teraz ci lekarz są jacyś tepi tak jak i pacjentki! Ja mam męża przy KAŻDYM badaniu ginekologicznym krocza nie wstydzę się męża i mam PRAWO go mieć bo o obecności osoby bliskiej zawsze STANOWI PACJENT! Mąż również uczestniczył podczas porodów bo cc jest ryzykiem powikłań zdrowotnych i dłużej się zbiera w całość po porodzie. Gdy jest mąż a jestem cywilizowana i go mam przy porodach wtedy nie ma partyzantki ze strony położnych i nienaderwą bioderko które potem musimy prostować stan dwoma pieluchami z tetry a nie usg bo aby niepotrzebnie naświetlamy!! Po drugie nie ciągną położne gdy mąż patrzy jak nie ma bólów partych bo mamy kolejny problem zdrowotny u rodzącej popuszczanie moczu w przyszłości. Dlatego nie wyobrażam sobie porodu bez męża jak to mają zacofane rodzące wstydzace sie partnera przy badaniach ( przy ktorych również dochodzi do groźnych zakarzeń gdy brak osoby bliskiej ) i porodach!

Gość gość
16:37 ograniczone ruchy, a dysplazja biodrowa to chyba dwie różne sprawy, nie sądzisz? Chyba lepiej wsadzić przez pierwszy miesiąc życia dziecku drugą pieluchę, niż potem je rehabilitować. Kretynka. Medycyna się zatrzymała. Nie wiesz tak naprawdę o czym jest temat, a się mądrzysz. Powinnaś podziękować teściowej za jej zacofanie, bo może dzięki temu mąż prawidłowo chodzi.

Ja 14 lat temu synowi tak musiałam pieluchę zakładać i na szczęście tylko na tym się skończyło.Latem tylko przy upale często go przewietrzalam.

Gość gość
17:18 Właśnie ze w innych krajach maja inne rozwiązania :)

Gość gość
Ja tak mialam. Przez okolo 2 miesiace pieluszkowalam i bylo potem ok. Meczylismy sie troche, bo bylo goraco, ale zdrowie najwazniejsze.

Gość gość
Mój synek miał jedno bioderko 2a czy jakoś tak i zalecono nam szerokie pieluchowanie. Trochę zakladalam pieluche flanelowa na pampersa ale nie do końca wiedziałam jak tzn jak szeroko mają być nozki. Potem widziałam się ze znajomą rehabilitantka i mówiła że przy tak małych wadach się już nie pieluchuje i pokazała mi kilka prostych ćwiczeń. Na następnym usg po kilku tyg było już ok .

Gość gość
U nas identyczna sytuacja. Na kolejnej wizycie było już ok. Wiem, że ta pielucha jest wkurzająca.

Gość gość
Ja nie zakładałam mimo że też zalecono, oni wszystkim dzieciom tak zalecają