Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość After24

Nienawidzę mieć menstruacji

Polecane posty

Gość After24

Mam już 24 lata, więc pewnie myślicie, że to dziwne w tym wieku się buntować przeciwko fizjologii, ale...Ja naprawdę nienawidzę mieć menstruacji! A wiele już mi lat to zabrało, bo miałam zaledwie 10 lat, gdy po raz pierwszy dostałam okresu. I nie wspominam tego dobrze. Wprawdzie wiedziałam, co to jest, bo przeczytałam o tym wcześniej w podręczniku do przyrody, ale miałam takie dziwne przekonanie, że mnie to nie spotka. Dziwiłam się temu zjawisku. Dziwiło mnie, że w ogóle kobiety mogą tak funkcjonować, z takim uciążliwym zjawiskiem. Pamiętam potworny ból i ten nieustanny lęk, czy nie pozostawi się plamy na ubraniu. Okropność. Chętnie bym się tego pozbyła, ale wielką ironią losu jest to, iż występowanie tego okropnego zjawiska świadczy o tym, iż organizm funkcjonuje prawidłowo!! Ale najgorsze jest w tym wszystkim to, że kiedy mam okres, to się nie czuję jak człowiek, tylko obrzydliwe, krwawiące zwierzę. Nie lubię swojej płci. Nie, nie zmienię jej, bo to droga "impreza" i do końca życia trzeba brać jakieś hormony, ale gdyby dano mi wybór płci przed urodzeniem, to chciałabym być mężczyzną. Mam już dosyć tej comiesięcznej męki. Co o tym myślicie?

Gość gość
załóż sobie spurale albo podwiaz jajowody na slowacji koszt 2400 nue tak duzo i po problemie albo bierz tabletki i nie rob przerw na okres